16.02.2017 — Uutinen

Kysyimme työnhakijoilta: Miltä tuntuu pikahaastattelu?

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Microsoft Akatemian rekrytointitapahtumassa tehtiin yli 300 työnantajien ja hakijoiden välistä pikahaastattelua. Kysyimme työnhakijoilta, miltä pikahaastattelu tuntuu. Millaista on kohdata työnantaja 10 minuutissa?

Perjantaina 10.2. Espoon Innopoli täyttyi 100 Microsoft Akatemian hakijasta ja 27 yrityksen edustajasta. Saranen Consultingin järjestämässä rekrytointitapahtumassa hakijoiden ja työnantajien oli mahdollista tutustua eri tavoin.

Kymmenen minuuttia kestäviä pikahaastatteluita pidettiin kolmen tunnin ajan. Ne osoittautuivat niin suosituiksi, että pöytiä etsittiin lisää.

Mielikuvat vahvistuvat pikahaastattelussa

 

Pekka_Salomaa_500x500 Pekka Salomaa

 

Yksi haastattelussa käyneistä, CRM-ratkaisukonsultti Pekka Salomaa piti pikahaastatteluita hyvänä tapana tutustua työnantajiin.

”Kasvokkain saa ihmisestä lyhyessäkin ajassa paljon paremman käsityksen, kuin hakupaperia lukemalla. Useinhan sanotaan, että ensivaikutelma syntyy muutamassa sekunnissa. Kymmenessä minuutissa ehtii hyvin jutella”, Pekka Salomaa sanoo. Hänen mielestään haastattelut sujuivat oikein hyvin.

”Ne vahvistivat mielikuviani yrityksestä ja aika hyvin niissä sai kuvan, voiko ’tästä meidän jutusta’ tulla mitään.”

Salomaa toteaa, ettei halua tehdä asioita lyhyellä tähtäimellä. Siksi hän etsii työnantajaa, jonka palkkalistoilla viihtyy pidempäänkin ja saa tehdä mieleistä työtä.
”Tiedän, mitä osaan, miten onnistun ja missä haluan kehittyä. Siksi tunnistan minulle sopivan työpaikan ja yrityksen, kun ne osuvat kohdalle”, Salomaa summaa.

Salomaa on hakenut Microsoft Akatemiaan oppiakseen syvemmin teknologiasta, sillä työnhaussa hän on huomannut, että teknologiaosaamista arvostetaan myös liiketoiminnallisissa rooleissa yllättävän paljon.

Avoimuudella ja omilla vahvuuksilla pärjää

 

Sampsa_Korhonen_500x500 Sampsa Korhonen

 

Elektroniikkainsinööri Sampsa Korhonen kävi kuudessa pikahaastattelussa ja kertoo ajan hujahtaneen nopeasti. Haastattelut olivat hänen mielestään rentoja keskusteluja.”Työnantajat vaikuttivat sympaattisilta. Etsin itse työpaikkaa, jossa tiimihenki on tärkeää”, Korhonen kertoo. Hänen mielestään haastatteluja ei kannata jännittää. Korhonen toteaa, että kertoi haastattelussa avoimesti taidoistaan.

”Jos ei osaa jotain, niin sitten opetellaan.”

Ohjelmistoasiantuntija Eeva Leskinen osallistui puolestaan viiteen haastatteluun. Hän kehuu, että tunnelma tapahtumassa oli ihana: hän olisi viihtynyt haastatteluissa pidempäänkin.

 

Eva_Leskinen_500x500 Eeva Leskinen

 

Leskinenkin arvioi, että pikahaastattelussa on tavanomaista työhaastattelua rennompaa, vaikka yhtä lailla pikahaastattelussa keskustellaan jämptisti. Häneltä saikin neuvon, miten valmistautua haastatteluun.

”Ennen haastattelua kannattaa vertailla omia vahvuuksia siihen, mitä yritys toivoo. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle haastattelussa”, Leskinen toteaa.

Jutun juurta olikin löytynyt paitsi yrityksen toiveista työnhakijan suhteen sekä Leskisen osaamisesta, myös hänen harrastuksistaan.
”Vähän jopa yllätyin, että standardikysymysten lisäksi kysyttiin tuttavallisesti esimerkiksi, oliko minulla tuttuja pääkaupunkiseudulla ennen tänne muuttoani”, Leskinen kuvailee.

 

Lue täältä 5 vinkkiä pikahaastatteluihin.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää