22.09.2015 — Uutinen

Pirkanmaan yrittäjille tuhansien eurojen säästöt uudella rekrytointipalvelulla

Kirjoittaja
Hallinta

Pirkanmaalla on avattu kesällä rekrytointipalvelu, jossa koko hakijoiden valintaprosessi on uudistettu. Perinteisesti työnantajat ilmoittavat avoimesta tehtävästään verkossa ja odottavat, että kiinnostuneet työnhakijat lähettävät hakemuksensa. Uudessa OsaajaVäylä -rekrytointipalvelussa valintaprosessi on virtaviivaistettu. Yritykset pääsevät tutustumaan heti vapaana oleviin työnhakijoihin videoesittelyjen avulla ja pystyvät nopeuttamaan tätä kautta rekrytointiprosessiaan murto-osaan nykyisestä.

Yritykset säästävät tuhansia euroja, kun ei tarvitse enää kirjoittaa työpaikkailmoitusta ja käydä läpi kymmeniä, välillä satojakin hakemuksia. Myös aikaa säästyy useita viikkoja, kun valintaprosessi päästään aloittamaan heti tarpeen synnyttyä. Perinteisistä cv-kannoista tai LinkedIn -palvelusta OsaajaVäylä eroaa siinä, että se tuo hakijan persoonan esille videoiden avulla.

Suomen ensimmäinen videokohtaamispaikka rekrytointiin

Pirkanmaan yrittäjät pääsevät nyt ensimmäisenä Suomessa hyödyntämään palvelua, missä voi tutustua oman toimialan työnhakijoihin yhdellä klikkauksella. Työnhakijat kertovat omissa esittelyvideoissaan osaamisestaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Videon yhteydessä olevasta profiilista löytyvät tarkemmat osaamis- ja työkokemustiedot yhteystietoineen, jotta yrittäjä pystyy ottamaan heti yhteyttä sopivan henkilön löydettyään.

”Täältä löytyy hyvä tyyppi”

Palvelun toinen tärkeä hyöty työnantajalle on mahdollisuus tutustua työnhakijan persoonallisuuteen hakuprosessin ensimetreillä. Perinteisistä työnhakupapereista on lähes mahdotonta selvittää, onko hakijan persoona sopiva tiimiin, mutta videosta näkee heti, millaisesta ihmisestä on kyse.

Persoonallisuus ja motivaatio ovat useimmiten tärkeimmät henkilövalintaan vaikuttavat tekijät. “Persoonan istuvuus yrityskulttuuriimme on jopa tärkeämpää kuin hakijan sopiva osaaminen haettuun rooliin. Videoiden avulla työnhakijalla on mahdollisuus pistää omaa persoonaansa enemmän peliin kuin perinteisemmän hakemuksen avulla. OsaajaVäylä tuo rekrytoivia yrityksiä ja työnhakijoita lähemmäs toisiaan, sekä murtaa erityisesti työttömiin työnhakijoihin liittyviä ennakkoluuloja." perustelee Solitan rekrytointipäällikkö Kati Kitti OsaajaVäylän hyötyjä.

Työhallinnon pilotista käytännön hyötyä yrittäjille

OsaajaVäylä –palvelu on täysin maksuton Pirkanmaalaisille yrityksille. Palvelu on kehitetty osana kansallista Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämää pilottia, jossa etsitään uusia keinoja työnhakijoiden nopeampaan työllistämiseen. Rekrytointipalvelu, jolla helpotetaan ja tehostetaan yritysten valintaprosessia tukee myös tätä tavoitetta.

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Vesa Jouppila on tyytyväinen pilotin tuottamaan uudenlaiseen palveluun: ”Olemme täällä Pirkanmaalla valmiita kokeilemaan uusia, innovatiivisia ratkaisuja. Työnhakijat, jotka ovat tehneet itsestään CV:n lisäksi esittelyvideon, voivat saada merkittävän kilpailuedun työmarkkinoilla. Toivomme Saranen Consultingin kehittämän palvelun tarjoavan yrityksille uudenlaisen ja tehokkaan keinon löytää sopivia työntekijöitä.”

Lisätiedot:

www.osaajavayla.fi    www.saranen.fi

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää