27.07.2017 — Uutinen

Taloushallintoammattilaiset korvaamattoman tärkeitä

Kirjoittaja
Satu Saari

Suosittu eTalousPro-koulutusohjelmamme käynnistyy kahdessa kaupungissa tänä syksynä: syyskuussa Oulussa ja loka-marraskuussa pääkaupunkiseudulla. Haku Oulun ohjelmaan on jo käynnissä, ja pääkaupunkiseudun yritystarpeita kartoitetaan parhaillaan.

”Hakemuksia on tullut runsaasti kesän aikana”, kertoo Oulun projektipäällikkö Esa-Pekka Ekfors. ”Ehdottomasti kannattaa vielä hyödyntää hakuaika ja pistää hakemus tulemaan. Yritystarpeita on erilaisia, ja siksi hakijoitakin tarvitaan monilla erilaisilla lähtökohdilla.”

Saranen Consulting on järjestänyt yhteistyössä paikallisten ELY-keskusten ja TE-palvelujen kanssa eTalousPro-ohjelmia myös Turkuun ja Pohjanmaalle. Ohjelmien avulla on autettu jo yli 200 alalle haluavaa tai kokeneempaa konkaria talous- ja palkkahallinnon tehtäviin. Alalle avautuu työpaikkoja lähitulevaisuudessa esimerkiksi eläköitymisten myötä. Töitä riittää ja tarvetta osaajille on siis lukuisissa yrityksissä.

”Oulussa on todella hyvä kasvuhaluisten yritysten portfolio. Edellytykset kasvulle ovat olemassa, mutta jotta ne voidaan hyödyntää, yrityksiä tulee tukea kaikin keinoin”, sanoo Margit Heiniemi, Greenstep Oy:n Oulun paikallisjohtaja.

”Uusien osa-alueiden osaajia palkkaamalla yrityksenkin menestys mahdollistuu. Yritysten tulisi myös oppia tunnistamaan osaaminen ja myöskin osaamisen tarve.”

Osallistujille koulutusohjelma on hyvä tapa oppia uusien ohjelmistojen hallintaa ja samalla tehdä käytännön työtehtäviä yhteistyöyrityksessä. Näin sekä uudet alalle haluavat että pitkän osaamishistorian mukanaan tuovat konkarit saavat päivitettyä osaamistaan yrityksen toivomaan suuntaan. Taustasta riippumatta tavoitteena on solmia työsopimus yhteistyöyrityksen kanssa koulutusohjelman päättyessä. Yrityksille eTalousPro puolestaan tarjoaa riskittömän tavan rekrytoida uusi henkilö yritykseen ja kasvattaa koulutusohjelmaosallistujasta sitoutunut osa työyhteisöä.

”Kaikenlaiset yritykset hyötyvät ehdottomasti taloushallinnon osaajasta. Joillekin yrityksille riittää toimistohenkilö operatiiviseen rooliin, joillekin taas tarvitaan strategisempaa ammattilaista kasvutavoitteiden saavuttamiseksi”, Heiniemi vertailee.

”Sähköisen taloushallinnon osaajat, joita eTalousPro tuottaa, ovat avainhenkilöitä yrityksen menestyksen kannalta. Yrittäjä ei aina välttämättä ehdi seurata talouslukuja, joten talousammattilaisella on korvaamattoman tärkeä rooli.”

Koska eTalousPro Oulu on Pohjois-Pohjanmaan alueella ensimmäinen laatuaan, Saranen Consulting järjestää yrityksille iltapäivätapahtuman 29.8. Luvassa on verkostoitumisen lisäksi asiantuntijapuheenvuoroja sähköisestä taloushallinnosta kasvun mahdollistajana. Puhujina tilaisuudessa ovat Greenstepin Margit Heiniemi ja Bitfactorin toimitusjohtaja Antti Pelkonen. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa elokuussa ja tiedotamme siitä eTalousPro-ohjelman nettisivulla ja somekanavissamme.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää