07.04.2016 — Uutinen

Turun telakan laivatilaukset synnyttävät uusia työpaikkoja 

Anu Ukonlinna
Kirjoittaja
Anu Ukonlinna

Turun telakan viime kesän laivatilaukset alkavat nyt poikimaan lisää työtä myös alihankkijoille. Ramirent vastasi tähän tekijätarpeeseen starttaamalla huhtikuun alussa RekryKoulutuksen, jonka avulla se kouluttaa ja rekrytoi 12 tulevaa telineasennuksen ja eristystyön ammattilaista.

Turun telakan tilauskirjat ovat täyttyneet vuoteen 2020 asti ja tämä näkyy myös Ramirent Finland Oy:n liiketoiminnassa positiivisena piristysruiskeena. Henkilötyövuosien tarve kasvoi myös uusien laivatilausten myötä Ramirentin yhteen isoimpaan Varsinais-Suomessa sijaitsevaan kohteeseen, Turun Meyerin telakkaan. Näin ollen lisätekijöille on tarve tulevina vuosina telineasennustehtävissä.

”Rekrytointitarvetta on paikattu rekrytoimalla väkeä Baltian maista. Mielellämme tarjoaisimme enemmän työtä myös työttömille työnhakijoille Varsinais-Suomessa, mutta emme ole saaneet riittävästi ammattitaitoisia tekijöitä tarpeisiimme nähden ja näimme mahdollisuutena, että henkilöiden kouluttaminen tehtäviin olisi hyvä vaihtoehto” Ramirentin Länsi-Suomen aluejohtaja Panu Makkonen toteaa.

Ramirent valitsi toteutustavaksi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen osittain rahoittaman RekryKoulutuksen, jonka se toteutti yhdessä Te-palveluiden ja Saranen Consulting Oy:n kanssa. ”Maaliskuun aikana toteutimme Sarasen avulla hakijakampanjan, jonka suosio ylitti odotuksemme, kun yli sata varsinais-suomalaista osoitti kiinnostusta ohjelmaamme kohtaan. Olemme iloisia, että tehtävämme herättivät näin paljon mielenkiintoa ja pääsimme valitsemaan motivoituneen ja innostuneen kahdentoista henkilön ryhmän RekryKoulutukseen” Panu Makkonen jatkaa.

Valitut henkilöt osallistuvat ensin kolmen kuukauden mittaiseen RekryKoulutukseen. Tavoitteena on, että kaikki koulutuksen suorittaneet henkilöt rekrytoidaan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen koulutuksen päätteeksi. Henkilöt saavat RekryKoulutuksen aikana 18 päivää ammattikoulutusta ja lopun ajan he perehtyvät työtehtäviin käytännössä telakalla.

Ramirent

Ramirent on Pohjoismaissa, Keski- ja Itä-Euroopassa toimiva konevuokrauskonserni, joka on konsernitasolla 2576 ammattilaista työllistävä yritys. Yhtiön projektiliiketoimintaan kuuluva telineasennus työllistää n.200 tekijää.

Saranen Consulting

Saranen Consulting on rekrytoiviin koulutusohjelmiin sekä outplacement-palveluihin erikoistunut asiantuntijayritys. Autamme yrityksiä kasvamaan ja asiantuntijoita uusiin töihin. Vuositasolla yli 350 yritystä löytää uusia työntekijöitä kauttamme. Toteutamme palvelumme tiiviissä yhteistyössä rekrytoivien yritysten sekä työhallinnon kanssa. Saranen Consulting Oy on osa Barona Groupia. www.saranen.fi

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää