31.01.2022 —

Noviisista ammattilaiseksi kuudessa kuukaudessa!

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Haluatko napata itsellesi työpaikan alalta, jossa töitä riittää? Entä kiinnostaako sinua olla osaltasi vaikuttamassa siihen, että terveydenhuollon diagnoosit osuvat oikeaan ja ihmisten terveys paranee? Tämä kaikki on mahdollista Turun Radiometerillä, johon etsimme nyt jopa 10:tä laboratorioalan tulevaa osaajaa. Sinun ei tarvitse olla vielä valmis tekijä, me koulutamme sinut.

Minkälaista työ Radiometerillä on ja minkälainen tyyppi sopisi työhön? Siitä lähdimme ottamaan selvää soittaessamme leima-annostelupisteen vuoroseniorille, Mari Enckelille.

Radiometer Akatemia kouluttaa työhön

Jutellessamme Marin kanssa saimme tietää hänen päätyneen Radiometerille osittain sattumalta. Nelisen vuotta sitten laborantin koulutuksen saanut Enckell halusi löytää oman alan töitä uudelta paikkakunnalta. Hakuprosessin yhteydessä hän näki yrityksen työpaikkailmoituksen ja päätti hakea paikkaa, vaikka Radiometer ei ollut hänelle ennestään tuttu. Ilokseen Enckell tulikin valituksi ja pääsi aloittaan työuransa leima-annostelupisteellä operaattorina. Neljän vuoden aikana hän on edennyt urallaan senioritehtäviin. Mari Enckellin mielestä työssä on parasta kollegoiden lisäksi työn pysyvyys, sisältö ja työrytmi:

”Meillä Radiometerillä on hyvä yhteishenki työporukassa ja uusien työntekijöiden on helppo tulla mukaan joukkoon”, kertoo Enckell. ”Meille tiimin toiminta on tärkeää ja vaihdamme kuulumisiamme työn lomassa. Uudet työntekijät saavat meillä hyvän perehdytyksen ja heidät koulutetaan tehtävään.”

Sarasen kanssa järjestettävän Radiometer Akatemian kautta yritys hakee lisää tekijöitä koulutuksen, käytännön työssä oppimisen ja yhdessä tekemisen avulla. Kenenkään ei tarvitse olla valmis tekijä sisään pyrkiessään, vaan hyvä motivaatio on kaiken perusta. 

Kasvuyritys mahdollistaa pitkän uran

Radiometer Turku on kasvuyritys, jonne haetaan tällä hetkellä uusia operaattoreita. Operaattori pääsee huolehtimaan tuotannosta ja varmistamaan sen dokumentoinnin. Työssä tarvitaan tarkkuutta, huolellisuutta ja kärsivällisyyttä. Työlle on asetettu tarkat raamit, joiden mukaan toimitaan. Niillä pyritään turvaamaan lähtevien tuotteiden turvallisuus. Linjastolla valmistettavat tuotteet toimitetaan sairaaloihin, joten työllä pääsee vaikuttamaan ihmisten terveyteen. Tämä tuo työhön mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä. Saman asian vahvistaa myös talossa työskentelevä Enckell:

Pidän työni monipuolisuudesta, yksikään päivä ei ole samanlainen. Se tekee työstäni antoisaa. On hienoa olla mukana yrityksessä, joka auttaa terveydenhuollon ammattilaisia. Merkityksellisyyden lisäksi pidän siitä, että työn menettämistä ei tarvitse pelätä, vaan työtä riittää pidemmäksikin aikaa. Työpaikkaa ei tarvitse vaihtaa, eikä työt lopu”, iloitsee Enckell. Radiometerillä on myös mahdollista kehittyä urallaan halutessaan, sillä yritys on iso ja vaihtoehtoja löytyy paljon.

Töitä Mari Enckell tekee tällä hetkellä kolmen viikon sykleissä. Sykli alkaa viiden päivän iltavuorolla, jota seuraa viiden päivän aamuvuoro. Tämän jälkeen on viisi päivää vapaata, jonka jälkeen on yksi viikonloppuvuoro ennen iltaviikon alkamista. Uudet työntekijät siirtyvät nopeasti mukaan vuorokiertoon.

Uudelle kollegalle Enckelillä on muutama toive: ”Työssä pärjää olemalla tarkka, huolellinen ja kärsivällinen. Virheiden tekeminen ei haittaa, mutta ne täytyy osata myöntää. Jos ala kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tulla meille töihin.”

Hakemalla mukaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan, saat mahdollisuuden työllistyä Radiometer Akatemiasta. Jätä hakemus jo tänään ja kasva alan kysytyksi tekijäksi.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

25.04.2022 — Tapahtuma

Osallistu ilmaiseen Salesforce Liveen Helsingin messukeskuksessa 11.5.2022!

Tervetuloa kohtaamaan meidät ja muut Salesforcen asiantuntijat Helsingin messukeskukseen keskiviikkona 11.5.2022! Tapahtuma on ilmainen, mutta ilmoittauduthan...

Lue lisää
11.03.2022 — Tapahtuma

Tervetuloa aamuwebinaariin 22.3.

Onko yrityksessänne varauduttu siihen, että teiltä löytyy nyt ja tulevaisuudessa riittävästi osaamista, joilla varmistetaan liiketoiminnan kasvu? Monissa...

Lue lisää