07.10.2016 — Työnhaku

3 vinkkiä kuinka saat työnhaun perustan nopeasti kuntoon

Kirjoittaja
Hallinta

Työnhaku on hankalaa, varsinkin jos ei tiedä mistä sen aloittaa.

Sarasen tarjoama Äkkilähtö työhön! –palvelu pyrkii laittamaan työnhaun perustan kuntoon ja antamaan hakijalle tarpeeksi tietoa siitä, kuinka saada työnhaku onnistumaan. Tietoa tarjotaankin paljon, mutta miten erotat mikä on tärkeintä? Mihin keskittyä ensin?

Oman kokemukseni perusteella antaisin kolme vinkkiä, joiden toivon auttavan sinuakin.

1. Aloita perusteista – oman osaamisen ja uratoiveiden kartoittaminen

Mikä on lähtökohtasi ja motivaatiosi? Missä työssä näet itsesi? Jos tiedät jo aikaisemman työkokemuksesi perusteella mihin tähtäät, loistavaa. Jos et vielä tiedä tarkasti tai harkitset uranvaihtoa, listaa itsellesi mahdolliset työnimikkeet ja tehtävät joita haluaisit työn sisältävän. Ajatusten näkeminen kirjoitettuna auttaa konkretisoimaan niitä.

Mitä osaat? Analysoi aikaisemmat työkokemuksesi tehtävätasolla, jotta ymmärrät vastuut, saavutukset ja vahvuutesi. Kirjoita nämäkin ylös, jotta saat selkeän kokonaiskuvan. Tästä on hyötyä työnhaun myöhemmissä vaiheissa. Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä varmemmin päädyt itsellesi oikeanlaisiin valintoihin.

Keskustelut oman työnhakuvalmentajan ja rekrykonsultin – tai vaikka aiemman kollegan – kanssa auttavat ydinosaamisten nimeämisessä. Lisäksi Sarasen Ydinosaamisen tunnistaminen, kiteyttäminen ja myyminen luennolla opit myös itse oivaltamaan tästä lisää.

2. Työnhaun dokumentit kuntoon – päivitä CV

Nyt sinulla on selkeä näkemys omasta osaamisestasi ja olet valmis päivittämään CV:si. Se on hyvä räätälöidä jokaista haettavaa paikkaa varten. Pidä mielessä CV:tä päivittäessä yleiset ohjeet siihen sisällytettävästä tiedosta, selkeä rakenne ja oikeinkirjoitus. Pituudeltaan CV on mielellään vain yhden sivun mittainen.

Hyödynnä CV:si päivityksessä aiemmin tekemääsi oman osaamisen analyysia. Poimi siitä haettavan työn kannalta oleellinen osaaminen ja vahvuudet, ja korosta niitä ydinosaamisesi esittelykappaleessa. Voit poimia oman osaamisen analyysista esimerkkejä myös työhakemukseen sekä työhaastatteluun.

Osallistu Sarasen CV ja työhakemus luennolle tai vertaisryhmään oppiaksesi lisää.

3. Digitaalinen työnhaku – päivitä LinkedIn

Päivitä CV:n pohjalta LinkedIn-profiilisi. Jos sinulla ei vielä ole profiilia, kannattaa se luoda työnhaun tueksi.

LinkedIn toimii kuin hakukone ja avainsanojen käyttö on tärkeää. Sisällytä niitä profiiliisi tullaksesi paremmin löydetyksi. Lisää myös hyvä otsikko sekä tiivistelmä omasta osaamisesta ja selkeä kuvaus työtehtävistä. Kun olet päivittänyt LinkedInin, muista lisätä linkki myös CV:hen!

Sarasen Työnhaku sosiaalisessa mediassa luennolla voit oppia aiheesta lisää.

Näillä vinkeillä olet saanut työnhakusi perustan kuntoon ja työnhaku tuntuu helpommalta. Seuraavaksi suosittelen osallistumaan muille Sarasen luennoille, joilla opit lisää oman myyntipuheen hiomisesta, piilotyöpaikkojen löytämisestä sekä haastatteluista ja palkkaneuvotteluista.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

07.01.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelmien avulla: myytit murrettavina

Työnhakijoilla herää toistuvasti erilaisia kysymyksiä rekrytoivista koulutusohjelmista, ja aiheesta käydään välillä kiihkeääkin keskustelua sosiaalisessa...

Lue lisää
20.12.2019 — Rekrytointi

Rekrytoijan muistilista – avain hyviin rekrykäytäntöihin

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin...

Lue lisää
16.12.2019 — osaamisen uudistaminen

Onko yrityksesi jäämässä kehityksen kelkasta?

Usein taantuvaa kasvua osataan epäillä jo ennen kuin myyntikäyrissä näkyy minkäänlaista muutosta. Silloin kannattaa toimia: kasvun esteisiin päästään...

Lue lisää