Ajan tasalla muuttuvassa digimarkkinointimaailmassa
22.10.2018 | Blogi

Digital Excellence Academyssa pääsee heti hyödyntämään päivitettyä tietotaitoaan ja pysymään ajan tasalla digimarkkinoinnin kentässä, kertoo Helen Schmuul.

Markkinointia ja viestintää pääaineena opiskelleena minulla on aina ollut kova draivi kehittää itseäni juuri digimarkkinoinnin osa-alueella. Yliopisto-opinnot auttoivat rakentamaan pohjaa tulevalle uralle ja seminaarit ja koulutukset vahvistivat, että tämä tosiaan on minulle se oikea suunta.

Utelias ja seikkailunhaluinen luonteeni vei minut jo heti urani alkumetreillä ympäri Eurooppaa erilaisten työtehtävien perässä. Pian huomasin, ettei työtehtävilläni ollut selkeää linjaa – olin erikoistunut inbound-markkinoinnin ammattilaiseksi, josta siirryin pikkuhiljaa markkinoinnin ”luovemmalle” puolelle kirjoittamaan copya ja verkkosisältöä. Seuraavassa hetkessä löysinkin itseni Suomen Prahan suurlähetystön leivistä. Viimeistään tässä vaiheessa havahduin pohtimaan syvällisemmin sitä, minkälaista jatkokehitystä uralleni toivon ja mitä uhrauksia olen valmis tekemään.

Törmäsin Digital Excellence Academyyn täysin sattumalta tutkiessani Suomessa ja muualla Euroopassa järjestettäviä digimarkkinoinnin koulutuksia. Koulutusohjelman kuvaus herätti heti mielenkiintoni, sillä koulutuksessa opetettaisiin monia sellaisia digimarkkinoinnin taitoja, joita en ollut päässyt muutamaan vuoteen harjoittamaan. Koulutusohjelman avulla pystyisi päivittämään osaamistani esimerkiksi hakukoneoptimoinnin saralla.

Toisaalta koulutusohjelmassa oli myös monia sellaisia aihe-alueita, joihin en ollut vielä päässyt tutustumaan, mutta jotka olivat kiinnostaneet minua jo pitkään. En miettinyt kahta minuuttia kauempaa, ennen kuin lähetin hakemukseni ohjelmaan.

Digital Excellence Academy tarjoaa uusien taitojen oppimisen lisäksi erinomaiset puitteet päivittää jo olemassa olevia taitoja, sillä onhan digitaalinen markkinointi jatkuvasti muuttuva ala. Myös itseopiskelu on koulutusohjelmassa tärkeässä roolissa. Viikoittaiset luennot ja mahdollisuus verkostoitua samanhenkisten ammattilaisten kanssa on toiminut korvaamattomana voimavarana niinä hetkinä, kun tuntuu, ettei tahdo jaksaa.

Parhaana puolena koulutusohjelmassa olen kokenut sen, että yhteistyöyrityksessä työskennellessä hyödynnän välittömästi koulutuspäivässä oppimiani taitoja. Käytännön työ puolestaan herättää myös monia lisäkysymyksiä, joihin voi sitten joko itsenäisesti tai muiden opiskelijoiden kanssa etsiä vastauksia.

Uskallan väittää, että Digital Excellence Academy sopii kaikille, jotka etsivät uutta suuntaa digimarkkinoinnin uralleen, haluavat päivittää olemassa olevia tietotaitojaan tai ovat innokkaita oppimaan uutta. Täällä opin, että on ihan ookoo tuntea itsensä välillä vähän ”tieltä eksyneeksi” – oikeastaan jokainen meistä kokee epäröintiä jossain vaiheessa uraansa.

Hakiessani koulutusohjelmaan tiesin koulutuspäivien olevan melko intensiivisiä, sillä kuuden kuukauden sisällä olisi paneuduttava moneen eri digitaalisen markkinoinnin osa-alueeseen, suoritettava sertifikaatteja ja kyettävä hoitamaan yhteistyöyrityksessä työt kunnialla. Vaikka alku oli hitaanlainen, uskallan nyt vahvistaa, että tekemistä tosiaan riittää niin koulutuksen kuin työssäoppimisen saralla. Itsekuri kasvaa vähintään samassa suhteessa uusien taitojen kanssa!

Digital Growth Academy on samantyyppinen toteutus kuin Digital Excellence Academy. Digital Growth Academy alkaa Uudellamaalla joulukuussa. Haku uuteen ohjelmaan on käynnissä!

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.