Alanvaihto analytiikkaan palkitsi
3.1.2019 | Blogi

Turun AnalyticsPro-osallistuja ja nykyinen Data Engineer Janne Lemmetyinen kertoo, mitä koulutusohjelma antoi omalle uralle ja miksi data-analytiikka on palkitsevaa.

Olen nyt työskennellyt data-analytiikan parissa vajaan vuoden, ja tullut alalle melkeinpä nollatasolta. Pohjakoulutukseni on kauppatieteiden maisteri, ja työskenneltyäni muutaman vuoden projektitöissä aloin pohtia, mitä muuta voisin haluta tehdä. Silmiini osui AnalyticsPro-koulutusohjelma ihan viimeisinä hakupäivinä, ja otin hypyn tuntemattomaan ilman aiempaa kokemusta IT-alalta.

Olen aina tykännyt ratkaista ongelmia, ja se on nyt Sofokuksella työskennellessäni eteenpäin ajava moottori. Analyytikko katsoo kerättyä dataa ja bongaa sieltä pullonkaulat, jotka toimivat muita huonommin ja korjaa ongelmat niin, että asiakas saa tekemiseensä lisäarvoa. Data on selkeä, puolueeton mittari. On kuitenkin itsestä kiinni, miten hyvin saa keksittyä asiakasta auttavia ratkaisuja, joka puolestaan tekee työstä todella palkitsevaa ja monipuolista.

Yksikään tarkasteltava datakokonaisuus ei ole ikinä samanlainen, ja siksi en useinkaan näe kahta samanlaista työpäivää. Työni pitää sisällään muun muassa ohjausnäkymien luomista asiakkaille, ja asiakkaan kouluttamista käyttämään ja ymmärtämään näitä ohjausnäkymiä. Lisäksi voin tehdä myös sisäistä kehitystyötä. Sofokusin työilmapiiri on tosi hyvä, ja jäin tänne koulutussopimuksen jälkeen todella mielelläni data-analyytikoksi.

Yhteishenki on meillä todella vahva ja luottamus kova. Meillä ei varsinaisesti ole esimiehiä, vaan jokainen on itse vastuussa omasta tekemisestään. Kunhan lopputulos on sovitussa kunnossa, ei muulla ole oikeastaan väliä – on tosi vetoavaa ja motivoivaa luoda ratkaisuja ja ratkoa omalla ajatustyöllä asiakkaan haasteita. Näin oppii luottamaan itseensä ja omaankin tekemiseen, eikä tarvitse kilpailla kenenkään toisen kanssa.

Työ on se, mikä opettaa eniten. Sarasen analytiikkakoulutuksissa opin paljon Business Intelligence -työkaluista, kuten Power BI:sta ja Tableausta, ja näistä jälkimmäinen on ollut käytössä paljonkin. Vaikka monet koodaamiseen läheisemmin liittyvät päivät menivätkin pitkälti yli hilseen, koulutuksen kokonaisuus oli todella hyödyllinen. Nyt ymmärrän analytiikan kokonaisuuden ja perusperiaatteet, ja ymmärrän käsitteitä helpommin. Koulutuspäivissä oli huomioitu hyvin sekin, ettei lähtötasoni ollut kovin korkea, eikä Sofokuksellakaan oletettu, että osaan jo valmiiksi kaiken.

En olisi vuosi sitten kuvitellut, että osaisin tehdä tällaista työtä. Monet koulutuspäivissä käsitellyt asiat ja käsitteet vaikuttivat tosi isoilta paloilta pureskeltaviksi, mutta nyt nekin ovat jo ihan arkipäivää. AnalyticsPro avasi meikäläiselle ja uralleni aivan uusia mahdollisuuksia. Tälle työlle on varmasti kysyntää tulevaisuudessakin, joten sain hyvää, uutta kokemusta valtavan määrän.

 

Janne Lemmetyinen osallistui Turun ensimmäiseen AnalyticsPro-koulutusohjelmaan keväällä 2017. Janne oli haastateltavana myös Varsinais-Suomen TE-toimiston StudioPore-ohjelmassa 10.9.2018.

Kevään 2019 AnalyticsPro-ohjelman haku on käynnissä täällä!


Tarvitsetko uutta osaajaa tiimiisi? Jätä meille yhteystietosi.

Otamme sinuun yhteyttä, ja jutellaan yhdessä, miten voisimme auttaa yrityksenne rekrytoinneissa.


Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.