Anna datan johtaa itsesi tulevaisuuden uralle
25.9.2014 | Blogi

Datassa piilee mieletön mahdollisuus. Sitä syntyy lähes kaikesta, mutta mitä tällä valtavalla tietomäärällä oikein tehdään? Sepäs se, tässä ON mieletön mahdollisuus. Datan analysointiin tarvitaan osaajia tulevaisuudessa enemmän ja enemmän. Oletko miettinyt uraa kasvavalla ja kehittyvällä alalla? Olisiko sinusta tulevaisuuden data-guruksi?

Data-analytiikasta kirjoitetaan paljon. Data, BI, Big Data, Master Data – käsitteet liittyvät yleisesti tietojohtamiseen ja kaikkia yhdistää mielestäni yksi tekijä: potentiaali. Pohjimmiltaan kyseessä on melko yksinkertainen asia, jäsentelemätön suuri tietomassa. Tiedon määrä ja moninaisuus kasvaa, se liikkuu nopeasti ja voi sijaita monissakin eri lähteissä. Dataa tulee kuitenkin osata hyödyntää oikein. Sen mahdollisuuksia voidaan hyödyntää laajastikin liiketoiminnan kehittämisessä, esimerkiksi myynnissä ja tuotekehityksessä. Jopa MM-jalkapallossa on hyödynnetty Big Dataa!

Alalle tarvitaan siis lisää osaajia. Potentiaaleja. Tulevaisuuden huippuosaajia. Takataskussa ripaus osaamista, mutta reppu täynnä kehittymishalua sekä intoa olla mukana jossain, mistä tulevien vuosien aikana puhutaan kuten nykyään digitaalisesta markkinoinnista tai Twitteristä. Eväitä tähän matkan alkutaipaleelle tarjoaa myös AnalyticsPro, jonka kautta on mahdollisuus löytää oma työpaikka analytiikan parissa. Yritykset ovat kiinnostuneita uusista osaajista, tulevaisuuden huippuasiantuntijoista.

Yrityksillä on myös aitoja tarpeita kokeneemmillekin osaajille, sillä datan mahdollisuudet on yrityksessä ehkä vasta tunnistettu. Alan koulutus on Suomessa melko nuorta, joten kiikarissa ovat aiempaa työkokemusta tai opintotaustaa mm. tilastotieteistä, matematiikasta tai tietokannoista omaavat osaajat. Ala tarjoaa kehittymismahdollisuuksia ja uutta nostetta uralle. Ehkä olet jo tunnistanut itsestäsi piirteitä, joita voisit hyödyntää data-analytiikassa? Looginen ajattelukyky, kiinnostus numeroihin ja kyky hahmottaa suuria kokonaisuuksia, jotain mainitakseni.

Nyt on aika toimia. Olitpa sitten urasi alkutaipaleella tai urapolkua jo hieman kulkenut, AnalyticsPro voi olla väyläsi uusiin haasteisiin.

Julkaistu alunperin barona.fi

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.