Azure Akatemiasta nopeaa urakehitystä ja todistus osaamisesta
18.10.2018 | Blogi

Teemu Siltanen haki Azure Akatemiaan viime keväänä ja on jo nyt saanut työsopimuksen. Seuraava urasteppi on Microsoftin sertifikaatin suorittaminen.

Minulla on kandidaatintutkinto tietojenkäsittelytieteistä vuodelta 2015. En koskaan aloittanut maisterivaiheen opintoja, vaan työskentelin esimerkiksi verkkokaupan ylläpitäjänä ja kehittäjänä. Työttömyysjakson aikana bongasin Microsoft Azure Akatemian työpaikkailmoituksen, ja erityisesti Business Intelligence -puoli kiinnosti minua. Koska teknistä taustaa löytyi jo opintojenkin puolesta, en hakenut mukaan aivan nollatasolta.

Heti koulutusohjelman alettua pääsin kuitenkin oppimaan aivan uutta. Tietovarastointi on minulle uutta, ja olen jo muutamassa kuukaudessa oppinut siitä hurjan paljon. Mikään ei ole kuitenkaan tuntunut ylivoimaisen vaikealta. Kollegat, kouluttajat ja muut akatemialaiset auttavat aina eteenpäin, ja oppimiskäyräni osoittaa jyrkästi ylöspäin.

Työskentelen tietovaraston rakentamisen parissa ETL-kehittäjänä. Tiimimme saa eri lähdejärjestelmistä dataa, ja me muokkaamme sitä sopivaan, helpommin tulkittavaan ja hyödynnettävään muotoon. Näin asiakasyritys saa faktoja vaikkapa siitä, paljonko yksittäinen työntekijä tuottaa. Muokkaan datasta sellaista, että raportoijan on helppo koota loppuraportti asiakkaalle.

Minua kohdeltiin yhteistyöyrityksessäni Enfolla heti alusta saakka aivan yhtäläisenä osana työyhteisöä kuin ketä tahansa. Kaikki eivät edes tienneet, että olin aluksi koulutussopimuksella. Pääsin heti mukaan asiakasprojektiin, ja viihdyn tosi hyvin. Enfolaiset ovat helposti lähestyttäviä ja mukavia tyyppejä, ja töihin on aina hauska tulla. Olen päässyt Azure Akatemian koulutuspäivien lisäksi myös Enfon sisäisiin koulutuksiin, ja saan aina apua tarvittaessa.

Nyt lokakuun lopussa olen menossa suorittamaan Microsoftin sertifikaattia. Sertifikaatti jää minulle hyväksi todistukseksi osaamisestani, ja yrityksellekin on etua siitä, että talossa on mahdollisimman monta sertifioitua työntekijää. Jos sertifiointitesti menee kunnialla läpi, siitä on aivan varmasti iloa vielä monta vuotta tulevaisuudessa. Osaamista täytyy tietenkin säännöllisesti päivittää, mutta tämä luo erinomaisen pohjan jatko-opiskelulle ja kehittymiselle.

Tulevaisuudessa toivonkin, että pääsen tekemään myös raportointia ja tulla kokonaisvaltaisemmaksi Business Intelligencen ammattilaiseksi. Vielä on paljon opittavaa myös tässä nykyisessä tehtävässäni, mutta pikku hiljaa toivon voivani kehittää taitojani muissakin osissa kehitysketjua.

Minulla kävi niin huikea tuuri, että sain työsopimuksen jo nyt koulutusohjelman puolivälissä. Kaikki koulutusohjelman hakuprosessista työllistymiseen on mielestäni hoidettu tosi hyvin. Näitä ohjelmia on tärkeä järjestää, jotta työllistyminen olisi helpompaa. Välillä työnhaku tuntui todella haastavalta, joten lämpimästi suosittelen muitakin hakemaan Azure Akatemian kaltaisen ohjelman kautta uusia urapolkuja.

 

Microsoft Akatemia kouluttaa Azure- ja Dynamics365-osaajia Microsoftin kumppaniyritysten tarpeisiin. Julkaisemme blogissamme Akatemia-osallistujien uratarinoita.

Pilviteknologiaosaajien tarve on edelleen kova. Microsoft Akatemiat ovat toimiva ratkaisu: edellisen Akatemian osallistujista noin 90 prosenttia työllistyi ohjelman päättyessä.

Työhallinto, Microsoft ja Saranen Consulting toteuttavat yhteistyönä syksyllä 2018 jo viidennen Microsoft Akatemian.

Oletko sinä seuraava Azure Cloud supersankari tai Dynamics365 Guru? Lue lisää ja hae Microsoft Akatemiaan, tai vinkkaa tutulle: http://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/microsoft-akatemiat/ 

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.