Dynamics 365 Akatemia auttoi unelmatyöhön
15.10.2018 | Blogi

Dynamics 365 Akatemia on ollut Erno Leppäselle hyvä reitti unelmatyöhön. Tampereella Innofactorilla työskentelevä Leppänen oppii työssään uutta joka päivä.

Marraskuun harmaudessa otin ensimmäisen askeleen kohti uutta uraa ERP-konsulttina päästyäni Microsoft Dynamics 365 Akatemiaan. Konsultointitehtävät olivat jo pyörineet pitkään mielessä, kun mietin, mitä haluaisin oikeasti isona tehdä. Jo vuoden ajan olin tavoitteellisesti pyrkinyt kohti tätä tavoitetta, mutta minulta puuttui esimerkiksi järjestelmä- ja toimialaosaamista IT-maailman taustastani huolimatta.

Vuosien varrella olen kehittynyt IT-alan kaupalliseksi sekatyömieheksi. Olen suorittanut datanomiopinnot, ja valmistuttuani ensimmäinen työpaikkani oli IT-lähitukitehtävissä. Siitä olen omien mielenkiinnon kohteideni mukaan kehittänyt työnkuvaani ja osaamistani eteenpäin.

Olen tutustunut toiminnanohjausjärjestelmiin käyttäjänäkökulmasta, mutta niin sanotusti konepellin alle en ollut ennen koulutusohjelmaan pääsyä kurkannut. Työllistyminen alan töihin olisi ehkä onnistunut tiukan ja päättäväisen yrittämisen ansiosta muutoinkin, mutta koulutusohjelmaan pääsy teki siitä huomattavasti helpompaa.

Vähän kokemattomammallekin Akatemia on hyvä polku alalle. Minullakin jäi pari työpaikkaa saamatta reilu vuosi sitten, kun toimialaosaamista ei vielä ollut. Nyt opin toimialastakin tekemällä oikeita projekteja, ja koulutuspäivistä saan valmiudet Dynamics-teknologioiden käyttöön.

Olen viihtynyt Innofactorilla tosi hyvin, ja minulla on erinomainen mentori. Olen päässyt hyvin mukaan sekä asiakasprojekteihin että yrityskulttuuriin, ja olen orientoitunut joukkoon hyvin. Nautin erityisesti uuden oppimisesta ja asiakastarpeiden ratkomisesta, ja näitä molempia koen onneksi joka päivä. Pääsen vaihtelevasti tekemään sekä koodinnaputtelua että vuorovaikuttamaan asiakkaiden kanssa.

Keväällä suoritin Dynamics-järjestelmästä sertifikaatin, joka todisti myös itselleni, että olen sisäistänyt ja oppinut paljon uutta. Totta kai oma osaaminen todentuu sertifikaatin ansiosta myös yhteistyöyritykselleni sekä kaikille muillekin, eikä minun tarvitse pelkillä puheilla vakuuttaa muita osaamisestani. Erityisesti ERP-puolella olen huomannut, että sertifikaatteja todella arvostetaan työmarkkinoilla. Sertifikaatti siis takuulla helpottaa uralla etenemistä.

Nyt Dynamics365 Akatemia on jo edennyt pitkälle ja samoin minä olen edennyt matkallani kohti uutta alaa. Koulutusohjelman aikana tunne oikeasta valinnasta on vain vahvistunut. Edelleen on vielä opittavaa ja kehittymisen varaa, mutta olen ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan. Maailma ei pysähdy kuuden kuukauden koulutusohjelman jälkeen, vaan järjestelmä kehittyy jatkossakin: siksi opittavaa on niin pitkään, kuin itse on valmis opettelemaan.

Haut syksyn Microsoft Akatemioihin ovat nyt käynnissä – ota sinäkin askel kohti unelmatyötä!

 

Microsoft Akatemia kouluttaa Azure- ja Dynamics365-osaajia Microsoftin kumppaniyritysten tarpeisiin. Julkaisemme blogissamme Akatemia-osallistujien uratarinoita.

Pilviteknologiaosaajien tarve on edelleen kova. Microsoft Akatemiat ovat toimiva ratkaisu: edellisen Akatemian osallistujista noin 90 prosenttia työllistyi ohjelman päättyessä.

Työhallinto, Microsoft ja Saranen Consulting toteuttavat yhteistyönä syksyllä 2018 jo viidennen Microsoft Akatemian.

Oletko sinä seuraava Azure Cloud supersankari tai Dynamics365 Guru? Lue lisää ja hae Microsoft Akatemiaan, tai vinkkaa tutulle: http://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/microsoft-akatemiat/ 

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.