07.10.2019 — Rekrytointi

Esittelyssä Laura Sydänmaanlakka

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Moi Laura! Kuka olet ja mitä teet Sarasella?

Moikka! Mun nimi on Laura Sydänmaanlakka. Jos pitäisi lyhyesti kertoa itsestään, niin sanoisin että olen osaamisen kehittämisen, valmennuksen ja rekrytoinnin vahva ammattilainen. Linkkarissa kuvaan itseäni kuvauksella ”People and business professional” ja se mielestäni kuvaa minua hyvin. Mun intohimona on auttaa sekä yksilöitä että yrityksiä kehittämään ja maksimoimaan potentiaalia sekä kyvykkyyttä muuttuvassa työelämässä. Yli 10 vuoden ajan olen työskennellyt erilaisissa alan tehtävissä.

Olen työskennellyt Sarasella vajaa 3 vuotta ja tehnyt monenlaisia rooleja kaikissa Sarasen liiketoiminnoissa. Tulin aluksi työnhakupalveluihin coachiksi ja projektipäälliköksi, kävin välillä rekrytoivissa koulutusohjelmissa ”lainassa” projektipäällikkönä ja viimeisen reilun vuoden olen toiminut muutospalveluissa projektipäällikkönä sekä mukana Campus-tiimissä. Tämän hetken roolissa Sarasella vastaan meidän SC Career Campus -valmentamosta ja rekrytoinnin kiihdyttämöstä isossa kuvassa. Mun vastuulla on coachata ja johtaa meidän Campus-tiimiä, johon kuuluu henkilökohtainen valmennus, tulevaisuuden osaamiseen liittyvät teemat eli osaamisen uudistamiseen sekä työelämätaitoihin liittyvät koulutukset sekä konkreettiset valmennus- ja rekrytointiaktiviteetit työnhakijoille ja yrityksille. Lisäksi mulla on projektipäällikkövastuuta kumppaniasiakkaissamme sekä valmennan myös tulevaisuuden työelämätaitoihin ja valmentavaan johtamiseen liittyvissä teemoissa esim. esimiehiä ja yksilöitä. 

Eli paljon teen ja olen monessa mukana. Nautinkin siitä, että saan käyttää osaamistani laaja-alaisesti ja oppia koko ajan lisää! On ollut myös hieno huomata, miten Saranen on yrityksenä tukenut haluani kasvaa ja kehittyä!

Mikä ihmeen Career Campus?

Osaamisen kehittäminen on intohimomme ja olemme sen ympärille rakentaneet SC Career Campuksen, konseptin, johon kiteytyy Sarasen työllistämisen ja valmennuksen ydin. SC Career Campus on valtakunnallinen valmentamo ja rekrytoinnin kiihdyttämö sekä Sarasen työnhakija-asiakkaille että rekrytoiville yrityksille. Campus-toiminnassamme yhdistyvät niin Suomen osaavin työelämän valmennustiimi, rekrytoinnin ja osaamisen kehittämisen ammattilaiset kuin eri alojen kovimmat koulutuskumppanit. Me autetaan Campuksen palveluiden avulla yksilöitä uusille urille ja yrityksiä kasvamaan. 

Me järjestetään meidän työnhakijoille paljon erilaisia valmennuksia ja koulutuksia valtakunnallisesti, sparraten heitä työnhakutaitojen päivittämisessä sekä uuden osaamisen kasvattamisessa työllistymisen tueksi. Yhtälailla yrityksille me tarjotaan mahdollisuus löytää uusia tulevaisuuden huipputekijöitä esim. järjestämällä rekrytointi-infoja, haastatteluja ja rekrytointitapahtumia, joissa pääsee tapaamaan ja haastattelemaan meidän palveluissa olevia työnhakijoita. Yritysten näkökulmasta me halutaan helpottaa heidän rekrytointeja ja tukea kasvua. 

Tavoitteena onkin yhdistää motivoituneet työnhakijat, rekrytoivat yritykset sekä osaamisen kehittämistä ja työllistymistä tukevat palvelut. Sarasen Career Campus tukee yritysten osaamisen kehittämistä myös muista näkökulmista. Kokenut valmennustiimimme voi tukea esimiehiä esim. johtamisen kehittämisessä, irtisanomistilanteissa tai sisäisen osaamisen kehittämisen tarpeiden tunnistamisessa ja kehittämisessä.

Mikä on parasta Sarasella työskentelyssä? ‍

Ihmiset! Sitä yhdessä tekemisen meininkiä on tosi vaikea kuvata ellei sitä ole itse päässyt kokemaan. Meidän arjessa Sarasen arvot #luottamus #ilo #vaikuttavuus #rohkeus näkyvät aidosti meidän kaikkien jokapäiväisessä toiminnassa. Heti ensimmäisestä keskustelusta rekrytointiprosessista lähtien mulle tuli vahva tunne siitä, että tämä on mulle oikea paikka! 

Mä itse uskon kohtaamisissa vahvasti tunneälyyn ja sitä vaalin myös itse joka päivä. Sarasella saa olla aito oma itsensä, haastaa ja kehittyä. Se mikä tietysti on ihmisten lisäksi parasta on oman työn aito merkityksellisyys! Saan tehdä töitä aiheiden parissa, jotka aidosti kiinnostavat minua sekä tukevat taustaani ja osaamistani! Se on huippua!

Entä mitä tykkäät puuhata työajan ulkopuolella?

Mun perheeseen kuuluu aviomies ja 4- ja 6-vuotiaat aktiiviset pojat, joten vapaa-aika kuluu siivillä heidän kanssa puuhatessa. Elän niitä todellisia ruuhkavuosia, poikien harrastukset jalkapallo, koripallo ja jääkiekko tuovat toimintaa ja touhua iltoihin ja viikonloppuihin. Voin kuitenkin aidosti sanoa nauttivani tästä elämänvaiheesta, itsekin aktiivista koripallo-nuoruutta viettäneenä. Urheilen itse myös paljon, minut löytää lopulla vapaa-ajallani lenkkeilemästä Espoon rantaraitilta tai kuntosalilta. Olen myös intohimoinen HIFK-fani. Isäni vei minut ensimmäistä kertaa 6-vuotiaana Nordikselle ja siitä asti jääkiekko on ollut lähellä sydäntäni!

Millaista osaamista tulevaisuuden osaajilta vaaditaan?

Tämä on tosi hyvä kysymys ja tärkeä aihe! Paljon puhutaan siitä, kuinka osaaminen muuttuu ja tulevaisuudessa tarvitaan aivan uudenlaista ammatillista osaamista kuin ennen, esim. digitaitoja, data-analytiikkaa ja erilaisten teknologioiden ymmärtämistä. Nämä ovat puhtaasti niitä tulevaisuuden substanssiosaamisia, mihin me Sarasellakin kasvatetaan uusia osaajia esim. rekrytoivien koulutusohjelmien kautta. 

Tulevaisuuden osaajilta vaaditaan näiden ammatillisten osaamisalojen lisäksi myös aivan uudenlaista osaamista kuin mitä ehkä perinteisesti osaamisella on tarkoitettu. Paljon puhutaan työelämätaidoista ja ”pehmeästä” osaamisesta. Resilienssi eli muutoskyvykkyys, growth mindset, yrittäjämäiset toimintatavat, omien vahvuuksien ja potentiaalin tunnistaminen, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, tunneäly, empatiakyky ja jatkuva oppiminen ovat esimerkiksi niitä tulevaisuuden työelämätaitoja ja osaamista, jotka itseasiassa ovat todella kovaa valuuttaa tulevaisuudessa. 

Meidän asiakasyritysten kanssa keskusteltaessa tämä osaamistarve on todella vahvasti esillä yrityksissä ja näiden osaamisalueiden kasvattamisessa ja jalkauttamisessa me halutaan Sarasena olla vahvasti mukana!

Entä mihin aiot itse tulevaisuudessa panostaa?

Jatkuvaan oman osaamiseni kehittämiseen! Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä todella paljon esimiestyön ja johtamiseen liittyvät teemat sekä yksilöiden potentiaalin hyödyntämiseen liittyvät aihealueet. Tulevaisuuden työelämätaidoista puhutaan tällä hetkellä todella paljon ja aihepiiri kiehtoo vahvasti myös itseäni. Aion panostaa yhä enemmän oman osaamiseni kehittämisessä käytännön työkalujen kehittämiseen, siihen miten yksilöistä saadaan täysi potentiaali irti sekä miten tuetaan esim. esimiehiä valjastamaan alaistensa täysi potentiaali. Todellinen ihmisten suorituskyky tulee kuitenkin vahvuuksien vahvistamisesta ja nämä ihmiset tekevät koko yrityksen tuottavuuden.

Mistä aiheista sinua saa haastaa keskustelemaan LinkedInissä?

Mistä vaan työnhakuun, osaamisen uudistamiseen tai rekrytointeihin liittyvistä teemoista! Nautin todella paljon ammatillisista keskusteluista ja mielelläni verkostoidun, jaan ajatuksia ja opin lisää näistä aihepiireistä.

Tutustu tarkemmin Career Campukseen täältä!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

22.09.2021 — Rekrytointi

Uusi ura markkinoinnin parissa työssä oppien?

Työn luonne ja työskentelytavat muuttuvat monilla toimialoilla, ja uudenlaista osaamista tarvitaan sekä nykyisille että uusille työntekijöille. Myös...

Lue lisää
16.09.2021 — Organisaation muutostilanteet

Yt-neuvottelut edessä? Lataa HR:n opas vastuulliseen sopeuttamistilanteen hoitamiseen

Markkinamuutokset, osaamismurros, työelämän rakennemuutokset ja teknologisen kehityksen tuomat uudet vaatimukset synnyttävät monille yrityksille henkilöstöön...

Lue lisää
09.08.2021 — Rekrytointi

Miksi rekrytoivan koulutusohjelman kautta palkkaaminen kannattaa?

Rekrytoivan koulutusohjelman avulla pääset valitsemaan työtehtävään ja tiimiin parhaiten sopivat persoonat sekä kasvattamaan heistä joukkoosi alan tuoreimmalla...

Lue lisää