22.09.2016 — Työnhaku

Henkilöbrändäyksen ja onnistuneen työnhaun yhteys

Kirjoittaja
Hallinta

Kuulimme viime viikolla Barona Groupin Business Development Dayssa Digitalist Networkin perustajaa Ville Tolvasta. Ville puhui meille henkilöbrändäyksestä. Aihe on mielestäni kiinnostava sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Töissä autamme ihmisiä uusiin työpaikkoihin ja osa tarjoamastamme avusta tapahtuu valmennuksissamme. Työnhaun valmennuksissa puhumme useista samoista teemoista, mistä Ville puhui avatessaan meille henkilöbrändäyksen saloja.

Millainen yhteys työnhaulla ja henkilöbrändäyksellä siis on? Miksi rakentaisin itsestäni henkilöbrändin?

Syvennä ammattitaitoa

Meillä asiantuntijatehtävissä toimivilla ihmisillä osaaminen kumpuaa ajatuksistamme ja ymmärryksestämme. Voimme tuoda omaa ajatteluamme esille kirjoittamalla itseä kiinnostavista aiheista. Se myös opettaa meitä ja kehittää omaa ajattelua. Kirjoittaminen auttaa asiantuntijaakin syventämään omaa osaamista ja löytämään juuri ne aiheet, joiden parissa haluamme tehdä työtä tulevaisuudessakin.

Myös työnhaussa on tärkeää ymmärtää – ja osata kiteyttää – oma osaaminen sekä alueet, joiden parista lähtee kartoittamaan uusia työmahdollisuuksia.

Työelämän henkivakuutus

Kun muut huomaavat asiantuntemuksesi, mielipiteitäsi myös kuunnellaan. Asiantuntijoiden näkemyksiä ja kokemuksia kysytään on sitten kyseessä varsinainen toimeksianto, oman alan uutinen tai kenties aiheeseen liittyvän sparraajan etsiminen. Kiinnostavia ja erottautuvia yksilöitä seurataan ja kuunnellaan enemmän. Tästä johtuu, että myös oman osaamisesi – tai yrityksesi palvelun – myyminen helpottuu, kun sinut tunnetaan.

Ja kukapa ei haluaisi tehdä alan tunnetun asiantuntijan kanssa yhteistyötä?

Brändääminen ei ole helppoa – niin kuin ei ole työnhakukaan

Henkilöbrändiä ei toki rakenneta päivässä eikä kahdessa. Eikä se ole helppoa. Henkilöbrändin rakentaminen vaatii paljon työtä ja sitoutumista. Pitää myös olla valmis kohtaamaan vastustajat ja loan heittäjät.

Jokainen superstarakin treenaa ja tekee työtä ihan samalla tavalla kuin muutkin saman lajin ammattilaiset.  Myös heillä on ihailijoiden lisäksi vannoutuneita vastustajia. Jos olet valmis nostamaan asiantuntija-imagoasi ja välillä haastamaan muita, varmasti saat myös kokea vastarintaa.

Eikös nämä kaikki samat lainalaisuudet koske myös työnhakua?

Vakuutuin myös Villen puheen aikana siitä, että jos oman henkilöbrändin saa rakennettua, ei työnhaussa tarvitse enää koskaan olla. Oletko sinä valmis hankkimaan itsellesi työelämän henkivakuutuksen ja aloittamaan oman henkilöbrändisi luomisen?

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

07.01.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelmien avulla: myytit murrettavina

Työnhakijoilla herää toistuvasti erilaisia kysymyksiä rekrytoivista koulutusohjelmista, ja aiheesta käydään välillä kiihkeääkin keskustelua sosiaalisessa...

Lue lisää
20.12.2019 — Rekrytointi

Rekrytoijan muistilista – avain hyviin rekrykäytäntöihin

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin...

Lue lisää
16.12.2019 — osaamisen uudistaminen

Onko yrityksesi jäämässä kehityksen kelkasta?

Usein taantuvaa kasvua osataan epäillä jo ennen kuin myyntikäyrissä näkyy minkäänlaista muutosta. Silloin kannattaa toimia: kasvun esteisiin päästään...

Lue lisää