Humanistin äkkilähtö ICT-alalle
11.8.2017 | Blogi

Aila Pitkänen löysi pitkän työuran jälkeen uuden unelmatyöpaikkansa järjestelmäsuunnittelijana Äkkilähtö työhön! -palvelun avulla.

Hain Äkkilähtö työhön! -palveluun oltuani työnhakijana vasta aivan lyhyen aikaa. Kävin Sarasen pisteellä TE-toimiston syysrekrytapahtumassa, ja sain sieltä kaksi esitettä: Äkkilähtö työhön!- ja HealthTechPro-esitteen. Terveysteknologian koulutusohjelma kiinnosti, sillä olin työskennellyt kemianteollisuuden alan yrityksessä jo melkein 30 vuotta ja yhtymäkohtia ohjelmaan oli paljon. Hain ohjelmaan ja etenin hakuprosessissa alkuhaastatteluihin asti.

Olen erittäin onnellinen, että valitsin Sarasen vetämän Äkkilähtö-ohjelman, sillä se sai minut ajattelemaan työnhakuakin aivan uudesta kulmasta. Palvelun kautta sai myös kokeilla aika ainutlaatuisia mahdollisuuksia, kuten tavata rekrytointikonsultin ja saada sparrausta videomuotoisen CV:n ja hakemuksen tekemiseen.

Ennen työttömyysjaksoani en ollut päässyt alkua pidemmälle aivan peruskysymysten pohtimisessa. Kuka minä olen, mitä osaan ja mitä haluan työkseni tehdä? Näiden pohtiminen oli yllättävää kyllä suunnattoman hankalaa ja aikaavievää. Muiden äkkilähtöläisten suusta kuulin samantapaisia kokemuksia: tuntuu, että kokemusta ja osaamista on karttunut jo vaikka mistä, mutta samalla tuntuu, ettei osaa mitään.

Ryhmävalmennuksista saatu tuki oli muutenkin kullanarvoista, ja sain sieltä tärkeitä työnhaun esikuvia ja roolimalleja. Muutenkin pahinta mitä työnhakija voi tehdä, on jäädä yksin kotiin – kannattaa aina verkostoitua ja lähteä mökistään ulos!

Minulla oli kymmeniä uskomuksia ja huolia, jotka varjostivat työnhakua. Olin varma, ettei kukaan palkkaa 56-vuotiasta tällä koulutustaustalla niihin tehtäviin, joihin halusin. Olin ajatuksissani tosi kiinni kielenkääntäjän koulutustaustassani, vaikka vuosikausien kokemus puhuukin puolestaan monipuolisesta osaamisesta. Oli vaikea uskoa, että näyttö menestyksellisestä työskentelystä järjestelmien parissa edellisessä työpaikassani riittää – eihän siitä ole konkreettista todistusta toisin kuin tutkinnosta.

Tavatessani henkilökohtaisen uravalmentajani olin raapinut kasaan jonkinlaisen CV:n, johon en ollut tyytyväinen. Jotenkin valmennuksessa sieltä kuitenkin saatiin kaivettua ne oleelliset, ja vahvistettiin sitä mielikuvaa, että järjestelmien parissa työskentely on minun juttuni. Sain siitä jo vähän uskoa itseeni, ja aloittelin varovasti työnhakua.

Paranneltuani CV:täni järjestelmänäkökulma edellä viilasin kuntoon myös LinkedIn-profiilin. Profiilin ja ydinosaamisen sanoittamisessa auttoi, kun seurasi alan uutisointia. Uutisartikkeleista selvisi, millaista kieltä ja sananvalintoja omalla osaamisalueellani järjestelmätyössä suositaan ja miten niiden avulla voisin kuvata osaamistani ja tarpeellisuuttani yrityksille.

Uskoisin toimineeni työnhaussa eri tavalla kuin moni muu siinä, että hain hyvin säästeliäästi. Aikaisemmin olin ajatellut, että työtä hakiessa pitää hakea kymmeniä paikkoja kovalla tahdilla. Valmennusten ansiosta ymmärsin, että määrä ei korvaa laatua. Yhteensä taisin kymmenen kuukauden työttömyysjaksoni aikana hakea yhteensä kahtakymmentä paikkaa. Nykyinen työni Oy Apotti Ab:lla löytyi LinkedInin kautta.

Olen aika ylpeä siitä, että 56-vuotiaana humanistina, vailla minkäänlaista teknistä koulutusta, onnistuin työllistymään ICT-alalle vakituiseen työpaikkaan, joka vastaa kiinnostustani, kokemustani ja arvomaailmaani.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.