Microsoft Akatemiasta ovet auki IT-alalle
20.7.2017 | Blogi

Mathias Kaukas päätyi Microsoft Akatemiaan suoraan valmistumisen jälkeen. Neljän kuukauden jälkeen takana on jo kaksi suoritettua sertifikaattia, edessä taas mielenkiintoinen urapolku.

Suoritettuani merkonomin kaksoistutkinnon päädyin armeijan ja reppureissujen kautta takaisin koulunpenkille vuonna 2013 opiskelemaan liiketaloutta. Valmistuin helmikuussa 2017 tradenomiksi markkinoinnin ja myynnin opintojen parista Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Työkokemukseni on pääosin kaupan alalta myynnin, asiakaspalvelun ja markkinoinnin alueilta. Ennen Akatemiaa suunnitelmissa oli työskennellä myös tulevaisuudessa kaupan alalla ja mahdollisesti asiakkuusohjelmien parissa.

Akatemiassa aloitin niin nopeasti valmistumisen jälkeen, että uuden opiskelu ei tuntunut haastavalta vaan luonnolliselta jatkumolta ammattikorkeassa opiskelemiselle. Huomionarvoisinta Akatemiaan hakemisessa oli se, että minulle ei juuri ollut kertynyt IT-taustaa ammatin tai harrastuneisuuden kautta joitakin perusjuttuja lukuun ottamatta. Päätin kokeilla jotain aivan uutta. Minulla oli ennestään suuri kiinnostus asiakkuuksien hallintaan liittyvien prosessien sekä yleisesti liiketoimintaprosessien kehittämiseen ja niiden tehostamiseen. Hakuilmoitus Dynamics365 -akatemiasta ilmestyi Facebook-feediini, ja päätin klikata linkkiä saman tien. Hetken selvitin mistä on kyse, ja huomasin että tähän minun on haettava.

Hakuprosessi sisälsi muutaman vaiheen hakukirjeineen ja sen liitteineen ja sen jälkeen oli vuorossa lyhyehkön videon lähettäminen Saraselle. Sen jälkeen tulikin kutsu rekrytapahtumaan, jossa pääsi tutustumaan akatemian yhteistyöyrityksiin, solmimaan suhteita ja sopimaan työhaastatteluita. Viimeinen vaihe oli työhaastatteluissa käyminen, josta sitten päädyin Digian leipiin. Koin prosessin kulun sopivaksi ja luonnolliseksi, ja rekrytapahtuma ja siitä seuranneet pidemmät työhaastattelut olivat hyviä kokemuksia.

Työtehtäväni Digialla ovat CRM-konsultointia liittyen Dynamics365 CRM -käyttöönottoprojekteihin ja niiden läpi viemiseen ja työskentelen eniten asiakkaan tiloissa. Akatemian aloitus ja koulutuspäivät ovat antaneet hyviä suuntaviivoja ja luoneet pohjaa omalle tekemiselle. Koulutuspäivillä on usein muodostunut peruskäsitys opiskeltavasta asiasta, ja sitä on lähtenyt jalostamaan eteenpäin itsenäisesti opiskellen tai useimmiten työtehtävien parissa. Ehdottomasti suurin osa omasta oppimisesta on kuitenkin tapahtunut yhteistyöyrityksessä oikeiden työtehtävien parissa. Uuden oppimisen ohella hienoimpia juttuja Akatemian koulutuspäivillä on ollut muiden akatemialaisten tapaaminen ja kontaktit.

Suoritin kesäkuussa Online Deployment D365- ja Customer Service D365 -sertifikaatit. Läpi pääseminen vaati opintomateriaalien lukemista ja työssä tulleen osaamisen hyödyntämistä, mutta ei vaadi valtavasti työkokemusta tuotteen parista. On mukavaa, että minulla on jotain konkreettista osoituksena omasta osaamisestani. Aikomuksenani on suorittaa lisää muita sertifikaatteja, jotka tukevat omaa urapolkuani. Sertifikaatit voi suorittaa testikeskuksessa tai netin kautta valvotuissa olosuhteissa. Saranen ja Onsight ovat huolehtineet testien suorittamistavan todella mutkattomaksi.

Akatemia avasi ainakin itselle tien IT-alalle ja Digialle. Voin suositella ohjelmaa niin kaltaisilleni uusista asioista kiinnostuneille tai valmiille IT- tai liiketoimintaprosessien ammattilaisille, jotka etsivät uutta suuntaa uralleen tai ovat kiinnostuneita täysin uudesta tuotteesta.

 

Microsoft Akatemia kouluttaa Azure-osaajia Microsoftin kumppaniyritysten tarpeisiin. Julkaisemme blogissamme Akatemia-osallistujien uratarinoita.

Pilviteknologiaosaajien tarve on edelleen kova. Microsoft Akatemiat ovat toimiva ratkaisu: edellisen Akatemian osallistujista 90 prosenttia työllistyi ohjelman päättyessä.

Työhallinto, Microsoft ja Saranen Consulting toteuttavat yhteistyönä vuonna 2018 jo neljännen Microsoft Akatemian.

Oletko sinä seuraava Azure Cloud Guru? Lue lisää ja hae Microsoft Akatemiaan, tai vinkkaa tutulle: http://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/microsoft-akatemiat/ 

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.