28.11.2016 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Myyntimiehen Huippuhetkiä

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Oletko koskaan myyntisoittoa tehdessäsi kokenut tilannetta, jossa tavoittelemasi henkilö (jota et ole edes koskaan tavannut) on vilpittömän ilahtunut soitostasi kuultuaan nimesi ja asiasi? Ja ennen kuin ehdit itse ehdottamaan tapaamista, asiakas pyytää käymään ja juttelemaan aiheesta heidän kanssaan?

Niin – ainakaan itselleni näin ei ollut aikaisemmin käynyt, kunnes muutama viikko sitten näin tapahtui useammankin asiakkaan kohdalla.

Miksi näin kävi?

Perimmäinen syy innokkuuteen tavata ja kuulla lisää johtui siitä, että keskustelun aihe oli Salesforce, maailman 4. suurin ohjelmistoyritys. Taustalla vaikuttaa myös fakta, että sertifioituja Salesforce-osaajia on Suomessa ja muissa pohjoismaissa yksinkertaisesti liian vähän.

Toimialan yritykset olivat kuulleet huhuja vuoden 2017 alussa starttaavasta rekrytoivasta koulutusohjelmasta Salesforce Academysta, jonka tavoitteena on helpottaa toimialan resurssipulaa ja kasvattaa uusia osaajia Salesforcen ekosysteemiin. Nyt epätietoisuus päättyi ja yrityksillä on mahdollisuus saada helpotusta resurssitilanteeseensa. Vihdoinkin.

Historian ensimmäinen Salesforce Academy starttaa 16.1.2017.

Kampanjasivustolta www.salesforceacademy.fi löydät lisätietoja koulutusohjelmasta ja ota yhteyttä, jos haluat kuulla siitä lisää.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

07.01.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelmien avulla: myytit murrettavina

Työnhakijoilla herää toistuvasti erilaisia kysymyksiä rekrytoivista koulutusohjelmista, ja aiheesta käydään välillä kiihkeääkin keskustelua sosiaalisessa...

Lue lisää
20.12.2019 — Rekrytointi

Rekrytoijan muistilista – avain hyviin rekrykäytäntöihin

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin...

Lue lisää
16.12.2019 — osaamisen uudistaminen

Onko yrityksesi jäämässä kehityksen kelkasta?

Usein taantuvaa kasvua osataan epäillä jo ennen kuin myyntikäyrissä näkyy minkäänlaista muutosta. Silloin kannattaa toimia: kasvun esteisiin päästään...

Lue lisää