Nordcloud Academysta kaivattua täsmäosaamista
15.9.2017 | Blogi

Markku Ontronen sai mielenkiintoisen uuden suunnan uralleen Nordcloud Academyssa. Pilviarkkitehdin työ on jatkuvaa itsensä kehittämistä.

Olen tehnyt pitkän 22-vuotisen työuran Nokian ja Microsoftin kaltaisissa isoissa yrityksissä niin testaus-, laboratorio- kuin tietoturvatehtävissä. Kun työt loppuivat, työnhaku tuntui hankalalta: minulta puuttui täsmäosaamista, jota tämän päivän yrityksissä etsitään. Olin kuitenkin kiinnostunut kehittymään ja oppimaan pilvipalveluista lisää, joten Nordcloud Academyn kautta sain jalkaa oven väliin ja pääsin oppimaan uutta ohjelman avulla.

Voin suositella Nordcloud Academyyn hakemista muillekin, jotka haluavat kehittää itseään ja ammattitaitoaan. Hain ennakkoluulottomasti mukaan, ja hakuprosessi meni ainakin minun kohdallani aivan nappiin. Koulutusohjelmaan osallistujan täytyy olla aktiivinen ja uskaltaa kysyä ja selvittää ratkaisuja, jos eteen tulee uusia asioita.

Nimikkeeni on Cloud Architect ja tällä hetkellä työskentelen sata prosenttia ajastani yhdelle asiakkaalle. Neljä päivää viikossa olen asiakkaan tiloissa, ja Nordcloudin konttorilla olen joka perjantai. Silloin on myös aikaa saada mentorointia ja vaihtaa kokemuksia kollegoiden kanssa. Tosin yhteydenpito kollegoihin on päivittäistä eri viestintävälineiden avulla.

Akatemian koulutuspäivissä oli paljon teknistä asiaa AWS:stä ja pilvipalveluista yleensä. Nokialla ja Microsoftilla työskentelyn myötä Azure oli jo minulle osittain tuttu ympäristö, mutta silti minut yllätti, miten laaja skaala AWS:n pilvipalveluilla on. Pystyn soveltamaan paljon jo aiempaa kokemustani ja tietotaitoani ja oppimaan lisää käytännön työssä. Oppiminen ei myöskään pääty koulutuspäivien päättyessä. Kehityn yhä jatkuvasti työtä tehden, vaikka olen työurani aikana ehtinyt kokea ja oppia jo monenlaista.

Koulutuspäivissä on myös paljon tiimihenkeä parantavaa sisältöä. Vaikka meitä osallistujia oli laidasta laitaan, kaltaisistani pitkän taustan ammattilaisista vasta koulun penkiltä päässeisiin, hitsauduimme hyvin yhteen koulutusohjelman aikana. Koulutuspäivät antavat perustietämyksen pilvitekniikasta, ja sen jälkeen oma valmius ja halu kehittyä eteenpäin ovat ratkaisevassa roolissa. Kaikki on omasta aktiivisuudesta kiinni.

Nordcloud Academy II:n haku on nyt käynnissä. Jos sinustakin on seuraavan sukupolven pilvininjaksi, täytä hakemuksesi heti! Lisätietoja osoitteessa http://nordcloudacademy.fi/.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.