07.01.2014 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Nostetta uraan rekrytointiohjelmasta

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Oletko kuullut rekrytointiohjelmista tai rekrytoivista koulutusohjelmista? Tai ehkä uudelleen kouluttautumisesta tai kenties työvoimakoulutuksesta?

Näillä kaikilla voidaan tarkoittaa samaa väylää uuteen työhön, eli rekrytoitumista koulutussuhteen kautta uuteen yritykseen ja useimmiten myös uuteen ammattiin. Koulutussuhteen aikana saat koulutuksen sekä perehdytyksen uuteen työhön, jotta sinulla on valmiudet jatkaa työsuhteessa koulutussuhteen perään.

Me Saranen Consultingilla olemme työskennelleet rekrytointiohjelmien parissa yli 10 vuoden ajan. Näinä vuosina olemme nähneet, kuinka tuhannet osaajat ovat löytäneet uuden työn ja saaneet nostetta uralleen uudesta, rekrytointiohjelman aikana hankitusta osaamisesta.

Nykyaikainen työskentely alalla kuin alalla muuttuu ja kehittyy koko ajan ja se asettaa meille työntekijöille jatkuvan osaamisen kehittämishaasteen. Välillä tulee myös tilanteita, jolloin joku ammattiala häviää tai dramaattisesti pienenee, jolloin samaan aikaan useita, aiempia huippuasiantuntijoita, etsii uutta työtä ja kilpailee pienestä määrästä työpaikkoja.  Kaikille ei töitä riitä, joten on tarve miettiä, mihin aiempaa osaamista voisi hyödyntää ja olisiko silloin sopiva tilaisuus kouluttautua uudenlaisen osaamisen pariin.

Toisaalta työelämä tarjoaa meille koko ajan uusia mahdollisuuksia, joihin voimme tarttua. On nousevia, kasvavia yrityksiä sekä aloja, joilla osaajia ei ole tarpeeksi. Näistä syntyy tulevaisuuden työpaikat ja juuri näille aloille ja yrityksille me tarjoamme rekrytointiohjelmiemme kautta uusia osaajia.

Suomessa on tälläkin hetkellä useita kasvavia klustereita ja toimialoja, joilla on osaajapulaa. Meidän rekrytointiohjelmien kautta voi löytää tänä vuonna uuden työpaikan esimerkiksi analytiikan tai online-mainonnan parista (katso tulevaisuuden TOP 20 ammatit), jotka molemmat ovat vielä toistaiseksi suhteellisen kapean joukon osaamisalueita, mutta molempia osaamisia tullaan tulevaisuudessa tarvitsemaan entistä enemmän.

Jos kouluttautuminen ja uudet haasteet ovat mielessä, kannattaa tutustua tarkemmin rekrytointiohjelmien kautta aukeaviin mahdollisuuksiin: www.rekrytointikoulutus.fi

Julkaistu alunperin barona.fi

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

07.01.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelmien avulla: myytit murrettavina

Työnhakijoilla herää toistuvasti erilaisia kysymyksiä rekrytoivista koulutusohjelmista, ja aiheesta käydään välillä kiihkeääkin keskustelua sosiaalisessa...

Lue lisää
20.12.2019 — Rekrytointi

Rekrytoijan muistilista – avain hyviin rekrykäytäntöihin

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin...

Lue lisää
16.12.2019 — osaamisen uudistaminen

Onko yrityksesi jäämässä kehityksen kelkasta?

Usein taantuvaa kasvua osataan epäillä jo ennen kuin myyntikäyrissä näkyy minkäänlaista muutosta. Silloin kannattaa toimia: kasvun esteisiin päästään...

Lue lisää