07.01.2014 — Työnhaku

Nostetta uralle rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Oletko kuullut rekrytointiohjelmista tai rekrytoivista koulutusohjelmista? Tai ehkä uudelleen kouluttautumisesta tai kenties työvoimakoulutuksesta?

Näillä kaikilla voidaan tarkoittaa samaa väylää uuteen työhön, eli rekrytoitumista koulutussuhteen kautta uuteen yritykseen ja useimmiten myös uuteen ammattiin. Koulutussuhteen aikana saat koulutuksen sekä perehdytyksen uuteen työhön, jotta sinulla on valmiudet jatkaa työsuhteessa koulutussuhteen perään.

Me Saranen Consultingilla olemme työskennelleet rekrytointiohjelmien parissa yli 10 vuoden ajan. Näinä vuosina olemme nähneet, kuinka tuhannet osaajat ovat löytäneet uuden työn ja saaneet nostetta uralleen uudesta, rekrytointiohjelman aikana hankitusta osaamisesta.

Nykyaikainen työskentely alalla kuin alalla muuttuu ja kehittyy koko ajan ja se asettaa meille työntekijöille jatkuvan osaamisen kehittämishaasteen. Välillä tulee myös tilanteita, jolloin joku ammattiala häviää tai dramaattisesti pienenee, jolloin samaan aikaan useita, aiempia huippuasiantuntijoita, etsii uutta työtä ja kilpailee pienestä määrästä työpaikkoja.  Kaikille ei töitä riitä, joten on tarve miettiä, mihin aiempaa osaamista voisi hyödyntää ja olisiko silloin sopiva tilaisuus kouluttautua uudenlaisen osaamisen pariin.

Toisaalta työelämä tarjoaa meille koko ajan uusia mahdollisuuksia, joihin voimme tarttua. On nousevia, kasvavia yrityksiä sekä aloja, joilla osaajia ei ole tarpeeksi. Näistä syntyy tulevaisuuden työpaikat ja juuri näille aloille ja yrityksille me tarjoamme rekrytointiohjelmiemme kautta uusia osaajia.

Suomessa on tälläkin hetkellä useita kasvavia klustereita ja toimialoja, joilla on osaajapulaa. Meidän rekrytointiohjelmien kautta voi löytää tänä vuonna uuden työpaikan esimerkiksi analytiikan tai online-mainonnan parista (katso tulevaisuuden TOP 20 ammatit), jotka molemmat ovat vielä toistaiseksi suhteellisen kapean joukon osaamisalueita, mutta molempia osaamisia tullaan tulevaisuudessa tarvitsemaan entistä enemmän.

Jos kouluttautuminen ja uudet haasteet ovat mielessä, kannattaa tutustua tarkemmin rekrytointiohjelmien kautta aukeaviin mahdollisuuksiin.

Julkaistu alunperin barona.fi

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

08.03.2021 — Osaamisen uudistaminen

Sisäinen uravalmennus – tukea yksilön urapolulle ja organisaation kasvuun

Urajohtaminen ja yksilöiden urapolut nousevat työelämän murroksen myötä entistä enemmän HR-ammattilaisten ja esihenkilöiden, mutta myös liiketoimintajohdon...

Lue lisää
02.03.2021 — Työnhaku

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelman avulla: myytit murrettavina, osa 2

Otetaanko rekrytoiviin koulutusohjelmiin mukaan vain nuoria osaajia? Onko "valmiille osaajalle" koulutusohjelmasta mitään hyötyä? Rekrytoivista...

Lue lisää
03.02.2021 — Osaamisen uudistaminen

Jokainen onnistumistarina muutostilanteessa on merkityksellinen – Pirjo Pernu, 58, sai uravalmennuksesta tukea irtisanomistilanteessa

Kun pitkä työura tulee päätökseen YT-neuvotteluiden myötä, ei ole helppo tehtävä kääntää itseään kohti uusia suuntimia. Sarasen uravalmennuspalvelu oli...

Lue lisää