Oman alan työpaikka nopeasti
6.3.2018 | Blogi

Vastavalmistunutta huolestuttaa usein, mistä löytyisi työpaikka vähäisellä kokemuksella. Teemu Anttila löysi Code Academy -koulutusohjelman kautta itselleen sopivan paikan.

Valmistuin viime kesänä tietojenkäsittelytieteiden tradenomiksi, ja aloin saman tien etsiä töitä. Entry-levelin työpaikkoja tai omaa osaamistani vastaavia töitä ei juuri ollut tarjolla Oulussa valmistumiseni aikoihin, ja tuntui etteivät rahkeet riitä vapaiksi ilmoitettuihin paikkoihin.

Code Academy -ohjelma sen sijaan vaikutti hyvältä täydennykseltä tutkintooni. Hakulomakkeita täyttäessä huomasin, miten kattavasti niissä kysytään taustoja ja mielenkiinnon kohteita, ja siitäkin jäi positiivinen fiilis.

Nopeasti töihin käsiksi

Ryhmähaastattelut voivat joskus olla aika kuumottavia, mutta Sarasen Code Academyn ryhmähaastattelu oli kiva kokemus. Meille kerrottiin alussa, ettemme ole kilpailutilanteessa keskenämme, vaan tarkoitus on tutustua meihin. Näin jokainen pystyi rennosti kertomaan itsestään.

Itselleni kävi niin, että samana päivänä jo soitettiin Koodiviidakon kiinnostuksesta minua kohtaan. Aluksi tein Koodiviidakon pyytämän esitehtävän, joka liittyi samanlaisiin tehtäviin, kuin mitä nyt teen työkseni. Parin päivän kuluttua pääsin haastatteluun. Silloin jo sovittiin, että aloitan heillä.

Teen sopivan vaihtelevia ja haastavia hommia backend-puolella, sisällönhallintatyökalu Sivuviidakon parissa. Meitä on pieni backend-koodareiden tiimi, ja päivät kuluvat nopeasti. Työpaikalla on rento ilmapiiri, ja joka päivä on mukava mennä töihin.

Aluksi vähän kieltämättä mietitytti, onko minulle tarjolla ihan oikea rooli, vai menenkö firmaan keittämään kahvia. Aiemmat kokemukseni harjoitteluista saivat minut myös vähän epäluuloiseksi koulutusohjelmaa kohtaan. Ei tämä onneksi ole peukalonpyörittelyä ollut: Pääsin saman tien tekemään töitä muun tiimin kanssa. Samalla oli hyvin aikaa uuden opetteluun. Koko ajan oli sellainen tunne, että ajatuksena on työllistää minut.

”Hommat on tehty oikein”

Aloitin työsopimuksella viime viikolla, kuuden kuukauden koulutussopimuksen jälkeen. Tittelini on Junior Software Developer. Työtehtävät ja se, miten töitä tehdään, on jo opittu koulutusohjelman myötä, ja nyt voi keskittyä itse tekemiseen. Olen orientoitunut yhteisöön ja tehtäviini hyvin.

Koulutusohjelmakokemukseni oli kaiken kaikkiaan sujuva, hyvin rullaava kokonaisuus. Tämä sopii minun kaltaisilleni osaamisen täydentäjille, ja varmasti alanvaihtajillekin. Koulutuspäivistä sai vähintäänkin hyvää kertausta vanhalle osaamiselle, tai täysin uusistakin asioista hyvät perustiedot. Ohjelmat ovat varmasti hyviä ponnahduslautoja IT-alalle, joten jos kokee alan omakseen, kannattaa ehdottomasti hakea.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.