16.09.2016 — Työnhaku

Työnhakuun tehoja Hubista

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Saranen Consultingin ensimmäiset työnhaun ja verkostoitumisen Hubit avautuivat kesäkuun puolivälissä Technopoliksen tiloissa Espoossa, Tampereella ja Oulussa.

Hubit ovat keskeinen osa Saranen Consultingin toteuttamaa Nokia Bridge2016-ohjelmaa, ja ne tarjoavat ohjelman osallistujille uudenlaisen, yhteisöllisen kohtauspaikan, jossa keskitytään uusien uraovien avaamiseen.

Hubit ovat matalan kynnyksen omaavia tiloja, joiden ovet ovat avoinna arkipäivisin klo 8-15 ja jonne saa marssia sisään myös ilman erityistä asiaa. Hubeihin kokoonnutaan esimerkiksi ryhmämuotoisiin työnhaun valmennussessioihin, tapaamaan muita samassa tilanteessa olevia, kuulemaan vierailevia puhujia erilaisista yrityksistä ja organisaatioista sekä tapaamaan henkilökohtaisia uravalmentajia.

Hub-Managerit seremoniamestareina

Kunkin Hubin seremoniamestarina toimii Hub-manager. Hub-managerien toimenkuva sisältää kaikkea Hubin tapahtumien sisällöntuotannosta kahvinkeittoon, mutta päätehtävä on olla henkilö, jonka luo voi tulla keskustelemaan ja kyselemään mm. työnhakuun tai Bridge-ohjelmaan liittyvistä aiheista. Hub-managerit päivystävät hubeissa joka arkipäivä ja heidän juttusilleen voi tulla ilman ajanvarausta.

Oma paikka työnhaulle

Hubeja voi hyödyntää mm. paikkana, jonne voi tulla tekemään itsenäisesti omaa työnhakuaan. Hubeissa on tulostimilla ja verkkoyhteydellä varustetut tietokoneet ja niille voi tulla viilaamaan CV:tään iskukuntoon tai selailemaan verkosta avoimia työpaikkoja. Hub-managereilta voi kysyä vinkkejä työnhakuun ja heiltä saa myös henkilökohtaista apua esimerkiksi CV:n laadintaan.

Tapahtumissa ja yritysvierailuilla elävää keskustelua

Hubien tapahtumakalenterit pitävät sisällään monenlaista toimintaa. Hubeissa järjestettävissä työnhaun valmennuksissa keskustellaan erilaisista työnhaun prosesseihin liittyvistä teemoista, ja nämä sessiot ovatkin olleet tunnelmaltaan varsin välittömiä porinapiirejä. Yritykset vierailevat hubeissa kertomassa toiminnastaan ja työvoiman tarpeista, ja hubeissa voidaan järjestää myös pienimuotoisia rekrytointitilaisuuksia ja speed dating –tyyppisiä työhaastatteluja.

Tervetuloa käymään!

Hub-managerina voin lämpimästi suositella Hubia työnhaun ja verkostoitumisen kotipesänä Nokia Bridge2016 –ohjelmaan kuuluville! Hubiin on helppo tulla ja se tarjoaa paikan, jossa voi tehokkaasti keskittyä työnhakuun ja osaamisen kehittämiseen, joko itsekseen tai yhdessä muiden kanssa, Hub-managereiden mutkattomassa paimennuksessa.

:)

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

07.01.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelmien avulla: myytit murrettavina

Työnhakijoilla herää toistuvasti erilaisia kysymyksiä rekrytoivista koulutusohjelmista, ja aiheesta käydään välillä kiihkeääkin keskustelua sosiaalisessa...

Lue lisää
20.12.2019 — Rekrytointi

Rekrytoijan muistilista – avain hyviin rekrykäytäntöihin

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin...

Lue lisää
16.12.2019 — osaamisen uudistaminen

Onko yrityksesi jäämässä kehityksen kelkasta?

Usein taantuvaa kasvua osataan epäillä jo ennen kuin myyntikäyrissä näkyy minkäänlaista muutosta. Silloin kannattaa toimia: kasvun esteisiin päästään...

Lue lisää