14.07.2017 — Rekrytointi

Urakehitystä Sarasen matkassa

Kirjoittaja
Satu Saari

Olen tutustunut Sarasen toimintaan ensimmäisen kerran vastavalmistuneena kauppatieteen maisterina syksyllä 2006. Oulun alueella ei ollut helppo päästä töihin täysin ilman alan työkokemusta. Kaveri vinkkasi hakemaan Sarasen järjestämään AccountPro-koulutusohjelmaan, sillä hänellä oli hyvä kokemus Sarasen TestPro-ohjelmasta pääkaupunkiseudulla. Aloitin AccountProssa loppuvuodesta 2006 työskennellen Pretax-nimisessä yrityksessä.

AccountPro olikin hieno kokemus: sen myötä pääsin tekemään oikeita töitä ja heti kiinni talous- ja palkkahallinnon konkreettisiin tehtäviin. Juuri koulusta valmistuneena se oli hyvä paikka oppia työyhteisössä toimisesta ja kantamaan vastuuta asiakkaista. Työskentelin Pretaxilla kahden vuoden äitiyslomasijaisuuden ajan.

Pretaxin kokemuksen jälkeen sain enemmän vastuuta siirtyessäni työskentelemään Helsinkiin reilut kahdeksan vuotta sitten. Tein samankaltaisiakin tehtäviä kuin aiemmin, mutta esimiesroolissa olin myös muiden työntekijöiden opettajana, mentorina ja ohjaajana. Vastuut laajentuivat paljon ja olin vastuussa oman työni lisäksi myös muiden tekemisistä.

Työssäni olen oppinut, että rekrytointi ei saisi olla rahasta kiinni. Erityisesti asiantuntijapuolella kannattaa kyllä panostaa, jos haluaa kokeneen pitkän linjan ammattilaisen. Kassavirtaa ei voi rekrytoidessa ajatella kahden viikon päähän. Jos yrittää pihistellä kustannuksissa, ovi käy valitettavasti koko ajan ja uuden henkilöstön kouluttaminen vie taas aikaa ja rahaakin.

Työssäni olen oppinut, että rekrytointi ei saisi olla rahasta kiinni.

Koulutusohjelman kautta rekrytoimme entiseen työpaikkaanikin väkeä. Monessa yrityksessä se toimii erinomaisesti: kunhan löydetään sopiva persoona, on aika edullista kouluttaa mukavasta tyypistä ammattimainen työyhteisön osa puolen vuoden aikana. Sen jälkeen voi hyvillä mielin kirjoittaa tutun tyypin kanssa työsopimuksen, eikä työsuhteen alusta enää tarvitse käyttää aikaa perehdyttämiseen. Systeemi myös joustaa, sillä perusasioiden oppimisen jälkeen henkilö voi jatkaa osaamisensa kehittämistä monenlaisiin suuntiin. AccountPro-kurssikavereistani osa teki IT-puolen töitä, yksi kokeneimmista jatkoi suoraan Business Controllerina. Itse tykkäsin asiakasrajapinnassa työskentelystä, joten hoidin isompia asiakkuuksia ja se sopi minulle hyvin.

Nyt Sarasen uusimpana projektipäällikkönä odotan uusia innolla haasteita ja asiakkaiden kanssa työskentelyä. Saranen Consultingin nimi on tullut vastaan monissa yhteyksissä, ja olen aina kuullut yrityksestä pelkkää hyvää. Oltuani koulutusohjelman osallistuja ja yrityspäässä rekrytoimassa Sarasen ohjelmaosallistujia onkin nyt mukava olla niin sanotusti pöydän toisella puolella.

Oulussa tuntuu olevan pitkästä aikaa hyvää pöhinää.

Tulin mukaan työskentelemään Oulun ensimmäisen eTalousPro-koulutusohjelmatoteutuksen parissa, sillä minulla on vahvaa substanssiosaamista sähköisestä taloushallinnosta. Jatkossa pääsen tutustumaan muidenkin kasvavien alojen toimintaan. Oulussa tuntuu olevan pitkästä aikaa hyvää pöhinää: IT-alallakin on valtavasti osaajatarpeita ja enemmän alan työntekijöitä kuin Nokian kulta-aikana. On mukavaa olla mukana auttamassa Oulua kaupungin jatkuvassa kasvussa.

Kirjoittaja Esa-Pekka Ekfors on aloittanut Oulussa projektipäällikkönä heinäkuussa.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

07.01.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelmien avulla: myytit murrettavina

Työnhakijoilla herää toistuvasti erilaisia kysymyksiä rekrytoivista koulutusohjelmista, ja aiheesta käydään välillä kiihkeääkin keskustelua sosiaalisessa...

Lue lisää
20.12.2019 — Rekrytointi

Rekrytoijan muistilista – avain hyviin rekrykäytäntöihin

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin...

Lue lisää
16.12.2019 — osaamisen uudistaminen

Onko yrityksesi jäämässä kehityksen kelkasta?

Usein taantuvaa kasvua osataan epäillä jo ennen kuin myyntikäyrissä näkyy minkäänlaista muutosta. Silloin kannattaa toimia: kasvun esteisiin päästään...

Lue lisää