20.03.2018 — Työnhaku

Uudenlainen työnhaku helpottuu valmennuksella

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Työnhaku on muuttunut radikaalisti viimeisten vuosien aikana. Nykypäivänä, jos työsuhde päättyy tai alkaa muuten vain miettimään itselleen uusia uravaihtoehtoja, ei pärjääkään enää vain sillä, että kaivaa tietokoneelta vanhan CV:n ja päivittää sen viimeisimmällä työsuhteella ja menee työnhakusivustoille etsimään avoimia työpaikkoja. Työnhausta on tullut monikanavaista viestintää, jossa oman osaamisen kiteyttämisellä ja sen markkinoimisella on iso rooli.

Työssäni kohtaan päivittäin työnhakijoita, joilla on kymmenen tai viidentoista vuoden tausta samasta organisaatiosta, eivätkä he ole koskaan joutuneet hakemaan töitä tai työnhausta on monta vuotta aikaa. Oman unelmatyöpaikan metsästyksessä onnistuminen vaatii oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta.

Me Sarasella puhumme paljon työnhakutaidoista. Keskeistä työnhaussa on ottaa työnhakutaidot haltuun, koska oman osaamisen markkinoinnilla ja monikanavaisella viestinnällä on iso rooli työllistymisen kannalta. Tämän lisäksi työnhakijan näkökulmasta on tärkeä pohtia oman toimialan kehitystä, onko omassa osaamisessa päivitettävää ja minne tulevaisuuden työpaikat syntyvät.

Äkkilähtö työhön! -palvelu auttaa monipuolisesti

Sarasen työnhakupalveluissa autamme aktiivisia työnhakijoita löytämään uuden työn nopeasti. Minä olen projektipäällikkönä Äkkilähtö työhön! -palvelussa, joka on yksityisen työnvälityksen pilottihanke. Toteutamme palvelua yhteistyössä TE-hallinnon ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa. Palvelun tavoitteena on räätälöidysti tukea aktiivisia ja motivoituneita työnhakijoita työnhaussa. Äkkilähtö työhön! on tarkoitettu kolmesta kuuteen kuukautta työttömänä olleille IT-, digi- ja markkinointialan ammattilaisille. Viisi kuukautta kestävän palvelun aikana tarjotaan tukea eri työnhaun osa-alueisiin.

Tarjoamme ryhmävalmennuksia työnhakutaitojen päivittämiseen ja verkostoitumiseen, henkilökohtaista uraohjausta Career Campuksellamme sekä tapaamisen oman toimialavastuullisen rekrytoijan kanssa. Palvelua kehitetään koko ajan pilottihengessä saadun palautteen perusteella.

Teemme tätä palvelua ensisijaisesti työhön nopeasti haluaville työnhakijoille. Meille on todella tärkeää, että vastaamme motivoituneiden asiakkaidemme tarpeisiin ja pyrimme yhdessä ratkomaan työnhaun haasteet. Olen työskennellyt uravalmennusten parissa jo useita vuosia erilaisissa rooleissa ja nähnyt sen, mihin asioihin työnhakijat tarvitsevat eniten apua.

Todella monella työnhakijalla oman osaamisen tiedostaminen ja siitä viestiminen ovat vaikeita asioita. Eihän meitä ole kasvatettu pitämään itsestämme suurta ääntä vaan nöyrästi tekemään työmme. Sanon aina työnhakijoille, että rekrytoija ei voi tietää, mitä osaat ja haluat, ellet osaa kertoa sitä hänelle. Oman osaamisen sanoittaminen ja osaamisen myyminen on tärkeää nykypäivänä myös niille, jotka hakevat uusia urahaasteita uudelta alalta.

Yhä enenevässä määrin näen palvelussamme myös alanvaihtajia, joilla on todella vahva osaaminen tietyltä toimialalta ja työtehtävistä, mutta koskaan aiemmin he eivät ole ehtineet pohtia sitä, mitä oikeastaan haluavat tehdä tulevaisuudessa. Työttömyysaika on erinomaista aikaa tutkiskella itseään ja omia motivaatiotekijöitään. Usein starttaammekin työnhakijoiden kanssa ihan peruskysymyksestä: Mikä sinua motivoi?

Piilotyöpaikkoihin itsenäisesti tai Sarasen avulla

Palvelussa isona osana ovat CV:n, hakemusten ja LinkedInin päivittäminen työnhakua tukevaksi. Lisäksi piilotyöpaikkoihin liittyvät asiat kiinnostavat monia työnhakijoita. Työnhakijat kaipaavat tukea siihen, miten näitä piilossa olevia mahdollisuuksia löytää ja miten kannattaisi lähteä kontaktoimaan kiinnostavia yrityksiä. Tutkimusten mukaan jopa 70 % työpaikoista syntyy ilman, että ne menevät julkisen hakuun, joten työnhakijan kannalta on todella tärkeää lähteä työstämään omaa työnhakua myös verkostojen ja oman kontaktoinnin kautta.

Moni työnhakija turvautuu edelleen hyvin perinteisiin keinoihin hakea töitä. Me haluamme rohkaista heitä lähtemään ehkä vähän epämukavuusalueellekin omassa työnhaussa ja kokeilemaan uusia asioita. Työnhakutaitojen haltuun ottaminen vaatii ainoastaan halua kehittyä. Kaikki lähtee liikkeelle omasta asenteesta: näitä taitoja voi oppia.

Äkkilähtö työhön! -palvelussa tarjotaan työnhaun valmennusten lisäksi mahdollisuutta tulla yritysten löytämäksi. Sarasen työnhakupalveluissa rekrytoinnin ammattilaiset kartoittavat jatkuvasti yhteistyöverkostojen osaajatarpeita ja pyrkivät löytämään palveluissamme oleville aktiivisille työnhakijoille kohtaamisia yritysten kanssa.

Käytämme palvelussamme Jelpp-rekrytointijärjestelmää, johon jokainen työnhakija voi käydä tekemässä oman työnhakijaprofiilin. Tämä antaa mahdollisuuden tulla yritysten löydettäväksi meidän kauttamme.

Tavoitteenamme Sarasella on, ettei kenenkään tarvitse tehdä työnhakua yksin. Äkkilähtö työhön! -palvelu räätälöidään kunkin työnhakijan omaan tilanteeseen sopivaksi.

Saamme aidosti kicksit siitä, kun voimme auttaa motivoituneita työnhakijoita uusille urille. Tässä palvelussa tehdään töitä aidosti välittäen, tulostavoitteisesti ja isolla sydämellä!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää