22.08.2017 — Rekrytointi

Verkostoitumista ja työnhakuneuvoja: Career Campuksen avajaistunnelmia

Kirjoittaja
Valtteri Karjula

Sain sähköpostiini kutsun Saranen Consultingin Anu Ukonlinnalta Career Campuksen avajaisiin 17.9.2017. Olin tottunut saamaan Anulta infoa Sarasen tapahtumista, joten merkkasin tämänkin tapahtuman nöyrästi kalenteriini. Pian koitti päivä lähteä selvittämään Career Campuksen salaisuus.

Tiesin ennakkoon Career Campuksen olevan uusi Sarasen palvelu - eräänlainen rekrytoinnin kiihdyttämö. Palvelu oli startannut kesälomien jälkeen todenteolla ja virallisiin avajaisiin oli jo kerennyt saapumaan kymmenittäin ihmisiä. Avajaisten avauspuheen piti Career Campus idean äiti Jenni Kankkunen. Oman esityksen lomassa hän kertoi Career Campuksen käytännön vetovastuun olevan Päivi Riesenin hartioilla.

Mitä Career Campus pitää sisällään?

Koko Career Campuksen idea on auttaa työnhakijoita saamaan töitä. Palvelu on suunnattu Sarasen työnhakija-asiakkaille, joista esimerkkinä muutos- ja työnhakupalveluiden asiakkaat. Samalla Career Campus on fyysinen tila, missä jokainen voi tehdä itsenäisesti työnhakua toisten ihmisten kanssa. Tila on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16 ajan ja Sarasen puolelta järjestetään päivystystä tiistaisin ja torstaisin klo 12 - 16. Silloin työnhakijat voivat haastaa ja saada näkemyksiä kokeneilta rekrytoinnin ammattilaisilta.

Career Campuksen päivittäinen tarjonta koostuu mm. työnhakuosaamisen valmennuksista sekä erilaisten infopäivien ja työmarkkinatietousvalmennuksen pitämisestä. Kyseiset infopäivät voivat käsitellä esimerkiksi yrittäjyyttä, eri markkinoiden rekrytointitarpeita, työsuhteita ja palkitsemista kasvuyrityksissä. Näiden yhteydessä ihmiset saavat tietoiskuja myös ajankohtaisiin aiheisiin, kuten vaikka GDPR:ään tai Big Dataan. Kirsikkana kakun päällä on Career Campuksen tarjoamat yrityskohtaamiset. Tällöin päästään tapaamaan jopa mahdollisen tulevan työnantajan kanssa.

”Yhtenä tärkeänä teemana on saada työnhakija-asiakkaat osallistettua aktiivisesti mukaan koko toiminnan kehittämiseen.”

Vierailevan puhujan Karla Niemisen esityksessä kiteytyi koko Career Campuksen ideologia. Verkostoitumisella nähtiin olevan työnhaussa tärkeä merkitys. Career Campus kykenee fyysisenä tilana vastaamaan juuri tuohon verkostoitumisen tarpeeseen ja näin ollen fyysisessä kohtaamisessa kaikki pystyvät sparraamaan toisten kanssa. Tällä ylläpidetään mieltä/mindsettiä alttiiksi kohtaamiselle.

”Karla piti keynoten verkostoitumisen tärkeydestä. Samalla kävijöistä otettiin uudet CV-kuvat, mikä on minusta pieni mutta todella konkreettinen apu.”

Mitä kävijät odottavat?

Tapahtuman yhteydessä jututin muutamia vierailijoita ja kysyin heiltä odotuksia Career Campusta kohtaan. Eräs työnhakija kertoi työllistyneensä aiemmin aina suhteiden ja kontaktien kautta. Yhtäkkiä hän oli havahtunut tilanteeseen, että hän tarvitsi uutta työtä ja halusi laajentaa työnhakua pois pelkästään omista verkostoista.

”Career Campuksesta saadaan vastauksia mm. kysymyksiin miten yrityksiin otetaan yhteyttä, miten erottaudutaan työnhaussa ja miten tehdään jälkityö hakemuksen lähettämisen jälkeen?”

Toinen haastateltava kertoi saaneensa Career Campuksen avajaispäivästä suurta itsevarmuutta työnhakuun sekä konkreettisia työkaluja työnantajan lähestymiseen. Tärkeimpänä antina oli omien vahvuuksien tunnistaminen sekä se, miten näitä vahvuuksia tuotiin työnhaussa selkeästi esille. Taustalla saattoi olla pienempiäkin kysymyksiä kuten millaiseen työhön kannatti pyrkiä ja mitä työtä kannatti omalla CV:llä hakea.

Jään nyt odottamaan Career Campuksen tuottamia tuloksia työnhaun saralla ja ennen kaikkea osallistujien omia kokemuksia palvelun toimivuudesta. Kiitos Saraselle jälleen kerran kutsusta! 

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

17.05.2021 — Työnhaku

Työnhaku 2021 – mitä yrityksissä odotetaan hakijoilta?

Työn hakeminen muuttuu koko ajan. Jotta onnistuisit paremmin sanoittamaan työhakemuksia sekä loistamaan työhaastatteluissa, olisi hyvä ymmärtää hieman...

Lue lisää
12.05.2021 — Osaamisen uudistaminen

Yksilön resilienssi yrityksen voimavarana

Työelämässä menestymisen ajateltiin ennen pohjautuvan pitkälti ammatilliseen osaamiseen ja niihin konkreettisiin taitoihin, jotka toimivat työntekijän...

Lue lisää
07.05.2021 — Rekrytointi

Talous- ja palkkahallinnon työpaikkoja on paljon, asiantuntijoita vähän – mistä osaajat löytyvät?

Talous- ja palkkahallinnon konkarit eläköityvät vauhdilla. Tosiosaajien määrä on ollut laskussa jo pitkään, eikä nuorempaa väkeä saada houkuteltua alalle...

Lue lisää