VIERASKYNÄ: #tylsäIT rakentaa perustukset toiminnallesi
21.9.2017 | Blogi

Vierasblogissamme Vetonaulan toimitusjohtaja Tomi Lehto kertoo, miksi tylsän IT:n tekeminen on tärkeää ja miten sen avulla saavutetaan parhaat tulokset.

Meillä Vetonaulalla on käytössä #tylsäIT, josta puhumme paljon ja joka määrittää tekemistämme. Ei niin, että työskentely modernissa ja hyvähenkisessä neljäntoista työntekijän IT-palvelutalossa olisi tylsää. #tylsäIT on vastaliike teknologiaintoiluun, jännittävän ja nopeatempoisen sijaan yritys-IT on mielestämme oltava tylsän toimintavarma työkalu. IT:n on tuotettava oikeita hyötyjä liiketoimintaan, se ei ole itseisarvo.

Hallitse ensin perusteet. Vetonaulan rooli on tuottaa perustoiminnot ja koostaa niistä asiakkaalle helppokäyttöinen kokonaisuus. On tärkeää osata valita asiakkaalle sopivat palvelut ja niiden järkevät tuotantotavat: mitä tuottaa itse, mitä käyttää palveluna. Tärkein ydinasia on ymmärtää pohja perusteellisesti, ja vasta sitten voit alkaa konsultoida ja suositella asiakkaalle lisäpalveluita. Vetonaula on asiantuntijaorganisaatio, joka jaksaa panostaa pienten arjen ongelmatilanteiden ratkaisuihin, koska niistä toimivat kokonaisuudet muodostuvat.

Ennaltaehkäisty vikatilanne on paras vikatilanne. Jatkuva ylläpito, laitteiden elintoimintojen tekninen seuraaminen ja ohjelmistojen automatisoitu päivittäminen vähentävät vikatilanteiden määrää ratkaisevasti. Vikatilanteiden ennaltaehkäisy on kiistatta tehokkainta vikatilannetoimintaa. Joskus vikatilanne kuitenkin yllättää, ja silloinkin haluamme toimia keskimääräistä tehokkaammin. Puhelun, chat-viestin tai sähköpostitiketin ottaa vastaan kokenut IT-ammattilainen, joka ei vain kirjaa tapausta vaan pyrkii ratkaisemaan ongelman heti. Joskus etäapu ei riitä, mutta silloinkin paikalle lähtee pitkän linjan IT-asiantuntija – meillä ei olekaan ”tennarimiehiä”, jotka menevät asiakkaalle vain selvittämään tilannetta osaamatta oikeastaan korjata itse ongelmaa.

Näen itse, että jos vikatilanne on jo keskeyttänyt asiakkaan tärkeät työt, on tilanne päästävä ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti ja riittävällä asiantuntemuksella.

Valitse kunnon rakentajat. IT-tuki ei saa olla palokunta, joka soitetaan paikalle pillit huutaen sammuttamaan tulipaloja. Pikemminkin IT-tuki on rakennustyömaan koko porukka. Meidän pitää suunnitella ja rakentaa asiakkaalle varmat perustukset, ja tehdä niistä mukava kotiympäristö, jonka parissa viihtyy pitkään ja jossa vikatilanteita syntyy vain harvoin. Vetonaulalla on onni olla asiakkaiden pitkäaikainen luottokumppani. Luottamus syntyy sekä hyvän IT-infrapohjan rakentamisesta että asiakkaan tarpeeseen vastaamisesta. Emme myöskään hae lisäansaintaa asiakkaan muuttuvista tarpeista. Jos asiakkaalle ilmennyt uusi liiketoimintatarve ratkeaa esimerkiksi ilmaisen palvelun käyttöönotolla, suosittelemme sitä.

Kuten sanottu, pilvipalveluita ja muita nykypäivän vaatimuksia ei saada onnistumaan, jos perusasiat eivät ole ensin kunnossa. Vastaavasti yrityskulttuurin ja yrityksen sisäisen tiimihengen on oltava kunnossa, jotta voidaan alkaa kannustaa kaikkia yhä parempaan tekemiseen ja etsiä lisää osaajia. Hyvän tiimin rakentamiseen olemme saaneet vuosien mittaan apua Saraselta useisiin kovan tason osaajien rekrytointeihin. Jokainen ohjelman kautta sisään tullut henkilö on saanut meiltä myös työsopimuksen. Hyvien tyyppien palkkaaminen on helposti sanottu mutta vaikeasti toteutettu – siitä huolimatta meidän tarpeisiimme on vastattu joka kerta hienosti. Hyvään työyhteisöön ja mukavien asiakkuuksien pariin on joka päivä mukava herätä.

Vierasblogikirjoittaja: Tomi Lehto

Vetonaula Oy on 14 asiantuntijan IT-palvelutalo, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita IT-palveluilta. Tomi Lehto on Vetonaulan toimitusjohtaja.

”Parasta tässä työssä on luottamus asiakkaan kanssa, on ilo tehdä työtä samalla puolella pöytää yhteisen tavoitteen eteen. Arvioisin puolueettomasti, että meillä on alan mukavimmat asiakkaat ja paras jengi, jonka osaamisella ja asenteella on helppo pitää kiinni asiakaslupauksesta; toimimme kuin oma IT-osastosi. Ei ole tylsää, vaan aika pahuksen kivaa!”

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.