Yritykselle

Yritykselle

Rekrytoi tulevaisuuden terveysteknologia-alan ammattilaisia

Etsitkö motivoitunutta tekijää esimerkiksi tuotekehitykseen, laadunhallintaan, analytiikkaan tai myyntiin? Kaipaatko lisää osaajia tuotannon- tai projektinjohtoon? HealthTechPro -koulutusohjelma tarjoaa Uudellamaalla toimiville yrityksille tuoreita kykyjä erilaisiin työtehtäviin nopeasti ja kustannustehokkaasti. Koulutusohjelman kautta sinäkin voit löytää yritykseesi asiantuntijan, joka kehittyy terveysteknologia-alan ammattilaiseksi käytännön työssä oppimisen ja teoriaopetuksen avulla!

HealthTechPro -koulutusohjelma rekrytointiväylänä

  • Säästää aikaanne: Huolehdimme esivalinnasta satojen hakijoiden joukosta ja ehdotamme tarpeeseenne sopivimmat, evaluoidut hakijat. Yrityksenne tekee lopullisen valinnan ja sitoutuu ohjelmaan vasta jos/kun teille löytyy sopiva osaaja.
  • Vähentää rekrytoinnin riskejä ja kustannuksia: Valitsemanne henkilö työskentelee ohjelman ajan yrityksessänne 6 kk:n koulutussopimuksella ja saa siinä ohessa asiantuntijoiden pitämän laadukkaan terveysteknologia-alan koulutuksen. Ohjelman päättyessä teillä on valmiiksi perehdytetty, laadukkaalla koulutuksella varustettu osaaja, jonka voitte palkata työsuhteeseen ilman lisäkustannuksia.

Voitte olla yhteydessä erilaisiin osaajatarpeisiin liittyen ja selvitämme mielellämme mahdollisuutta löytää juuri teille sopiva persoona!

Skrollaa alas, ja lue yritysten kokemuksia HealthTechPro -ohjelmasta rekrytointiväylänä.

Sekä työntekijä että työnantaja ehtivät rauhassa tutustua toisiinsa

Osallistuimme HealthTechPro –ohjelmaan ensimmäisen kerran vuonna 2014 ja uudestaan alkuvuodesta 2016 ja lopputuloksena molempina kertoina oli onnistunut rekrytointi. Ensimmäisellä kerralla palkkaamamme henkilö oli meille ennestään tuttu, mutta hänellä ei ollut aiempaa kokemusta erityisalastamme. Koulutusohjelman ansiosta pystyimme perehdyttämään hänet alan vaatimuksiin nopeasti ja tehokkaasti ja saimme siten ripeästi käyttöön arvokkaan lisän henkilökuntaamme.

Rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa monenlaisia etuja verrattuna perinteiseen rekrytointiprosessiin. Taloudelliset riskit ovat huomattavasti pienemmät ja prosessi on helpompi, kun tarjolla on ennalta seulottu joukko hakijoita. Meidän kannaltamme suurin etu on kuitenkin se, että sekä työntekijä että työnantaja ehtivät rauhassa tutustua toisiinsa oppimis- ja työtilanteissa, jotta rekrytointipäätös on varmasti molempien kannalta oikea. Pienelle yritykselle virherekrytoinnin hinta voi olla kohtalokas.

Timo Hakkarainen
Toimitusjohtaja
RemoteA Oy

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.