16.01.2018 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

AnalyticsPro osallistujakokemus: Kari Lepoaho

Kirjoittaja
Saranen Consulting

AnalyticsPro–rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Ennen AnalyticsPro-ohjelmaa olin työskennellyt perinteisen tietovarastoinnin ja raportoinnin parissa kuuden vuoden ajan. Aiemmasta taustastani on nykyisessä työssäni hyötyä, mutta tekniikat ovat myös kehittyneet tuona aikana paljon, joten koulutukset olivat silmiä avaavia.

Sain AnalyticsProsta uuden startin uralleni

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti.

Tämän päivän ja tulevaisuudenkin ala

Tämän alan osaajia tarvitaan enenevässä määrin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Data-analytiikan tehtäviin kannattaa hakeutua ainakin, jos on järjestelmällinen, säntillinen ja pitkäjänteinen. Joskus myös ”luova hulluus” ja out-of-the-box ajattelu on tarpeen.

Kari Lepoaho
Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat
Tamro Oyj