26.11.2019 — Hakijoiden kokemuksia

Ura pilviin Cloud Academyn avulla

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Eero Tervolla on taustallaan pitkä ura kehittämistehtävistä. Cloud Academy päivitti Tervon osaamista pilviteknologioiden pariin.

Collaprime on nuori yritys, joka tuottaa palveluita ympäri maailmaa. Collaprime ei varsinaisesti ollut mukana Cloud Academyssa, ennen kuin esittelin ohjelman heille itse ja tiedustelin mahdollisuutta tulla heille tekemään töitä. Sopihan se Collaprimellekin kuin nakutettu, sillä heillä ei ollut arkkitehtuuriosaajaa ennestään, ja apuni otettiin mielihyvin vastaan. Kyllähän se tietenkin mieltä lämmittää.

Nykyinen työni on yhdistelmää vanhaa ja uutta: olen aina tehnyt kehitystehtäviä, ja nyt Collaprimella kehitän pilvipalvelupohjaista etätukipalvelua, yrityksen tiedonhallintaa ja tietojen järjestelyä. Suunnilleen puolet urastani olen tehnyt ohjelmistokehitystä ja toisen puolen tuotannollista kehitystä. Tuotannollisessakin toiminnassa tietojärjestelmät ovat aina tärkeässä roolissa. Työtehtävästä riippumatta minun on aina ollut tärkeää opetella uutta ja se kuuluukin perusluonteeseeni. Olen aina halunnut oppia ja kehittyä, ja näin olen aina päässyt elämässä eteenpäin.

Olen vuosia toiminut omissa ja muiden yrityksissä ja oppinut ja tehnyt paljon. Näistä ei kuitenkaan jää todistusta, ja se voi hankaloittaa työnhakua. Cloud Academysta kuitenkin sai todistuksen uunituoreesta osaamisesta ja nyt pystyn näyttämään päivitetyn osaamisen todeksi paperillakin.

Koulutusohjelma toimii hyvänä täydentävänä koulutuksena vaikkapa ohjelmoijalle, joka on kiinnostunut järjestelmien pyörittämisestä tulevissa töissään. Vaikkei suoranaista ohjelmointivalmiutta ohjelmasta saakaan, niin koulutuspäivistä saa erinomaisen pohjaymmärryksen teknisestä puolesta.

Minä olisin käynyt koulutuspäivissä mielelläni enemmänkin ja oppinut lisää! Aihealueita on Office365-, Azure- ja Amazon Web Services -puolella niin paljon, että niitä voisi kahlata läpi huomattavasti enemmänkin, mitä Cloud Academyssa ehdimme. Lisäksi ovat vielä Googlen mielenkiintoiset pilvipalvelutuotteet.

Eero Tervo
Collaprime