Mimmit mentoroi

Tukea urapolulle mentorointiohjelman avulla

Mimmit mentoroi –ohjelman tavoite on tukea teknologia-alan naisia osaamisen kasvattamisessa ja omannäköisten urapolkujen löytämisessä. Mentorointiohjelman aikana mimmin osaaminen kasvaa tavoitteellisesti. Mimmit mentoroi -ohjelmasta on konkreettista hyötyä sekä yritykselle että mimmille. 

Hei esihenkilö tai yrityksen koulutusvastaava!  Tuetaanhan yrityksessänne riittävästi IT-alan mahtavia mimmejä?

Monet teknologia-alalla aloittavat mimmit ovat äärimmäisen motivoituneita ja taitavia osaajia. Yritysten haasteena saattaa kuitenkin olla, etteivät mimmit tietotaitoineen pysy alalla.  Käymiemme keskusteluiden ja yleisten tutkimusten perusteella lähdön syynä on usein tuen puute. IT-alan mimmit eivät välttämättä löydä alaltaan omaa paikkaansa tai saa vertaistukea muilta. Mimmien mentorointiohjelman avulla yritys voi panostaa  työntekijöidensä uraan ja oman paikan löytymiseen ja osoittaa mimmille tukensa.


Mimmit mentoroi –ohjelma on 9 kk kestävä kokonaisuus, joka sisältää:

  • Valmiiksi rakennetun kokonaisuuden, joka tukee Mimmin kehittymistä teknologia-alalla ja auttaa suunnittelemaan omaa urapolkua.
  • Kuukausittaiset mentorointikeskustelut, joiden aikana Mimmi syventyy kokeneemman osaajan tukemana alan mahdollisuuksiin sekä saa tukea ja vinkkejä mentorilta.
  • Vertaismentorointia eri tavoin toteutettuna
  • Mahdollisuuden verkoston kasvattamiseen
  • Oppimisen iltapäiviä asiantuntijoiden alustuksella.
  • Sertifikaatti mentorointiohjelmaan osallistumisesta.
Mentorointiymmärryksen vahvistuttua, mimmillä on myös valmiudet tukea uusia junioreita ja siten kasvattaa mentorointiosaamista omassa yrityksessään.


Investointi aktori-mimmin yritykselle 2500 eur (alv 0%).

Mentori panostaa antamalla omaa aikaansa ja osaamistaan.

 

Mimmit mentoroi -ohjelman aikataulu ja sisältö

Hakuaika ohjelmaan on auki. Mentorointiohjelma alkaa ensi syksynä ja jatkuu alkuvuoden 2023.  Mentorointiohjelman päätteeksi aktoreille ja mentoreille myönnetään sertifikaatti. Jatkossa he pystyvät jakamaan saamaansa mentorointiosaamista edelleen omissa organisaatioissaan.

checkilist_mini_icon

9 kk ohjelma

Ohjelma aloitetaan yhteisillä kick-offeilla ja ohjelmaa jatketaan Howspace–alustalla. Ohjelman aikana aktori keskustelee mentorinsa kanssa, laajentaa verkostoansa tutustumalla muihin aktoreihin ja saa vinkkejä oman uransa johtamiseen.

aivot_mini_icon

4 oppimisen iltapäivää

Neljä oppimisen iltapäivää keskittyvät aina eri teemoihin asiantuntijoiden johdattamana. Iltapäivien myötä aktori saa vahvistusta ammatilliselle identititeetilleen ja uskoa työelämässä pärjäämiseen.

puheluplat_mini_icon_2-1

Säännölliset mentorointikeskustelut

Ohjelman aikana aktori ja mentori tapaavat kuukausittain itse valitseminaan ajankohtina. Kohtaamisen aikana keskustellaan yhdessä sovituista asioista.

lamppu_mini_icon

Mentori pääsee myös oppimaan

Ennen ohjelman alkua mentoreille järjestetään oma kick-off, jonka aikana tutustutaan mentorin rooliin ohjelmassa. Mentorin ymmärrys mentoroinnista kasvaa ja myös hän pääsee oppimaan uutta.

...lue lisää

Mentorin tärkein ominaisuus on halu tukea Mimmejä heidän urallaan ja mahdollisuus sitoutua ohjelmaan 9kk ajaksi.

Miten aktori, eli mentoroitava mimmi, pääsee mukaan ohjelmaan?  

1. Tutustu mentorointiohjelmaan.

2. Esittele ohjelma työnantajallesi, ellei se ole hänelle vielä tuttu. Voit ladata esitteen tästä esihenkilösi kanssa käytävän keskustelun tueksi.

3. Kirjoita itsestäsi esittelykirje, josta selviää taustasi ja tämänhetkiset odotuksesi mentorointiohjelmalle.

4. Hio CV:si kuntoon.

5. Jätä hakemus "ilmoittaudu mukaan"-linkin kautta.

6. Odota rauhassa, etsimme sinulle mentoria.

7. Kun mentori löytyy, voi ohjelma pyörähtää käyntiin! 

Hae aktoriksi

Haluan mentoriksi

Hei vaan, sinä IT-alalla oleva mimmi! Onko sinulla jo työkokemusta alalta ja haluaisit auttaa uusia IT-alalle tulijoita? Olet matkasi varrella oppinut varmasti paljon ja työreppuusi on kertynyt runsas määrä kokemuksia. Nyt sinulla on loistotilaisuus päästä jakamaan tietoasi.

1. Varmista, että sinulla on mahdollisuus sitoutua 9kk ohjelmaan. Pystythän sujauttamaan kalenteriisi kuukausittaiset kohtaamiset aktorin kanssa sekä muutamat yhteiset aamukahvit muiden mentoreiden kanssa? 

2. Kirjoita itsestäsi esittelykirje, jossa kerrot työhistoriastasi ja taustastasi tarkemmin. Kerro etenkin omista vahvuuksistasi sekä siitä, minkälaisissa asioissa sparrailet mieluiten tulevaa aktoriasi.

3. Jätä hakemus "ilmoittaudu mukaan"-linkin kautta. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään hakuajan loputtua.

4. Valitsemme mentorit ja olemme yhteydessä sopiviin kandeihin. Tämän jälkeen sovitamme mentorin ja aktorin yhteen.

6.  Kun aktori löytyy, voi ohjelma pyörähtää kunnolla käyntiin: mukavaa mentorointimatkaa!

Ilmoittaudu mentoriksi

 

Lisätietoja

 

 

Mentorit

Teknologiayritykset tarjoavat laajan valikoiman erilaisia rooleja ja uramahdollisuuksia. Mentorimme ovat asiantuntijoita tuotekehityksen, projektinhallinnan, ohjelmoinnin, suunnittelun ja testauksen saralla. Tässä heistä muutama.

henna_paakinaho

Henna Paakinaho

linkedin_purple

milla_heikkila

Milla Heikkilä

linkedin_purple

 

lauriina_holmstrom

Lauriina Holmström

linkedin_purple

sandra_calvo-1

Sandra Calvo

linkedin_purple

ringa_rusanen

Ringa Rusanen
linkedin_purple

laura_saarainen

Laura Saarainen
linkedin_purple

tiina_hakka

Tiina Häkkä
linkedin_purple

 

terhi_hanninen

Terhi Hänninen
linkedin_purple

paula_pylvas

Paula Pylväs
linkedin_purple