Nokia Bridge2016 -ohjelman avulla nopeasti töihin
13.6.2017 | Uutiset

Työttömyydestä työllistymiseen voi olla yllättävän lyhyt matka, mutta harvoin sitä voi ennalta tietää. Katja Luumi löysi oman työpaikkansa nopeasti yrityskohtaamisen kautta.

Katja Luumi on koulutukseltaan AMK-insinööri ja opiskellut automaatiotekniikkaa suuntautuen tietotekniikkaan. Hän oli työskennellyt Nokialla 14 vuotta, viimeisimpänä tehtävänimikkeenään Continuous Integration -asiantuntija, kunnes väkeä vähennettiin.

Luumi sai valmennusta ja kertoo käyneensä aktiivisesti Tampereen hubissa eli työnhaussa olevien matalan kynnyksen kohtaamispaikassa. Hubissa voi keskittyä uuden työn etsimiseen rauhassa ja tila oli kohderyhmän käytössä jo silloin, kun hän oli vielä töissä työvelvoitteen mukaisesti. Tämän jälkeen Luumi etsi omin päin töitä kotonaan Valkeakoskella ja osallistui kursseille, joiden avulla päivitti osaamistaan testiautomaatiosta, DevOpsista ja projektinhallinnasta.

Lokakuussa testiautomaation kurssin osallistujille tuli kutsu yritysvierailulle Tiedolle. Luumi kertoo oitis kiinnostuneensa. Hän oli hakenut kuukautta aikaisemmin Test Managerin paikkaa Tiedolta, muttei ollut päässyt haastatteluun.

”CV:ni ei tuonut sitä puolta ja osaamista minusta esiin. En ole aiemmin tehnyt Test Managerin tittelillä töitä. Pitkä kokemukseni testaamisesta oli lopulta suuri syy työnsaantiin, mutta ilman ryhmähaastattelua yritysvierailulla se ei olisi tullut esiin”, Luumi kertoo.

”Toki ansioluetteloa oli parannettu jo ensimmäisellä valmennuskerralla. Sitä ennen se oli ehkä liikaa sellaista Nokia-kieltä.”

Tiedolla asiat etenivät nopeasti. Luumi kävi ryhmähaastattelussa torstaina ja alle viikossa hän allekirjoitti työsopimuksen. Työt Luumi aloitti jo muutaman viikon kuluttua.

”Nippa nappa olin ehtinyt ryhmähaastattelusta kotiin, kun puhelin soi ja minut kutsuttiin yksilöhaastatteluun. Siellä katsottiin, milloin voisin aloittaa. Tiistaina oli jo nimet paperissa. Hyvä esimerkki siitä, että isokin yritys voi olla nopea.”

Luumin nykyinen titteli on Test Automation Specialist / Test Manager. Luumi kertoo viihtyvänsä uudessa työssä ja totuttelevansa erilaiseen kulttuuriin. Nokialla tehtiin tuotetta ja nyt Tiedolla hän työskentelee eri projektien parissa.

”Mukavia ihmisiä, hyvät työvälineet ja kiva tulla töihin. Työni on hieno mahdollisuus oppia uusia teknologioita ja olla osana kehittämässä täysin uutta palvelua kasvavalle alalle”, Luumi tiivistää uuden työn.

Luumin mieleen on jäänyt Nokia Bridge2016 -tukiohjelman aloituksesta itselleen tärkeä hetki.

”Saraselta Jaakko Kilpeläinen piti auditoriossa puheen ja tuntui kuin hän olisi katsonut meitä kaikkia silmiin. Jaakko sanoi, että jouluun mennessä suurin osa teistä on työllistynyt – rauhoittukaa ihmiset. Auttoi, että joku ulkopuolinen sanoo, että elämää on tämäkin jälkeen ja tulet työllistymään. Se oli hyvin levollinen ajatus. ”

Katja Luumi toteaa, että hänelle antoisinta ohjelmassa oli ansioluettelon parantaminen sekä yrityskäynnit – Bridge yhdisti eri elementit ja mahdollisti sen, että hän tapasi oikeita henkilöitä.

Teksti: Sandra Lamppu

Nokia Bridge2016 -ohjelma tarjosi kattavasti tukea niille, jotka etsivät Nokian jälkeen uutta uraa, seuraavaa työtä tai miettivät oman yrityksen perustamista. Kesästä 2016 lähtien Saranen Consulting yhteistyössä muiden Bridge-toimijoiden kanssa auttoi noin 800 Bridge-osallistujaa löytämään Nokian jälkeen uuden uran. Julkaisemme osallistujien työllistymis- ja uratarinoita kevään aikana niin Espoosta, Tampereelta kuin Oulustakin.

Jenni Kankkunen

Director, Change Services

040 064 8863
jenni.kankkunen@saranen.fi

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.