Ratkaisuasiantuntijan työ Sarastian sovellustuessa on ongelmanratkaisua ja asiakaslähtöistä tekemistä

Kirjoittaja
Saranen Consulting

sarastia-solutions-rekrykoulutus-ratkaisuasiantuntija-viivi

Sarastia Solutions RekryKoulutuksessa koulutetaan 16 uutta ratkaisuasiantuntijaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tuottavalle Sarastialle Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Tuore ratkaisuasiantuntija Viivi Halonen, 27, on työskennellyt vasta pari kuukautta Sarastialla, mutta hän on juuri oikea henkilö avaamaan meille uusin silmin ratkaisuasiantuntijan työtehtäviä, sekä millainen Sarastia on työpaikkana.

Mitä ratkaisuasiantuntijan tehtäviin kuuluu Sarastialla?

Ratkaisuasiantuntijana keskeisin työtehtäväni on asiakkaiden erilaisten palvelupyyntöjen ratkaiseminen S365HR-järjestelmän sovellustuessa. Olemme asiakkaan ja palvelutuotannon tukena häiriö- ja ongelmatilanteissa, jotka voivat olla aivan laidasta laitaan. Jos esimerkiksi asiakkaalla tulee ohjelmistossa virhetilanne tai tarvitsee järjestelmän käytössä apua, niin olen siinä tukena ja lähden selvittämään ongelmaa.sarastia-ratkaisuasiantuntija-viivi-in-text

Itse päädyin näihin tehtäviin alanvaihtajana, sillä olen koulutukseltani rakennustekniikan insinööri. Rakennuspuoli ei ollut itselle se juttu, mutta halusin työn, jossa pystyn hyödyntämään teknistä taustaani. Pidän siitä, että tässä työssä saa käyttää monipuolisesti ongelmanratkaisutaitoja ja loogista päättelykykyä. Parasta työssäni on työpäivien monipuolisuus ja jatkuva uuden oppiminen.

Millainen tyyppi mielestäsi sopii ratkaisuasiantuntijaksi?

Mielestäni ratkaisuasiantuntijan työssä tarvitaan ongelmanratkaisukykyä ja oma-aloitteisuutta lähteä purkamaan asioita ja etsimään ratkaisuja. Tekninen osaaminen on toki tärkeää ja tässä työssä järjestelmäosaaminen kehittyykin koko ajan. Kun asiakasrajapinnassa työskennellään, niin positiivinen ja asiakaslähtöinen palveluasenne olisi hyvä löytyä.

Ratkaisuasiantuntijana voi mielestäni pärjätä hyvin monenlaisella eri taustalla. Itselläni oli teknisen osaamisen lisäksi kokemusta myös palkanlaskennasta ja pääkäyttäjäroolissa työskentelystä, joka on ollut tehtävissäni hyödyksi. Tärkeintä on mielestäni kuitenkin asenne ja halu oppia.

 

Millainen työpaikka Sarastia on – miten olet viihtynyt?

Olen viihtynyt erinomaisesti! Sarastialla on tosi hyvä ilmapiiri ja hyvä työporukka – sellainen positiivinen meininki. Täällä on tosi taitavia ihmisiä töissä ja olen oppinut heiltä lyhyessä ajassa paljon. Uutena olen saanut aina apua, kun sitä tarvitsen.

Sarastialla on myös erittäin hyvin mahdollisuuksia uusien urasteppien tekemiseen talon sisällä. Ratkaisuasiantuntijasta on hyvät mahdollisuudet kehittyä ratkaisuarkkitehdiksi. Tykkään työstäni tällä hetkellä niin paljon, että en ole vielä miettinyt tarkemmin uusia steppejä, mutta jossain kohtaa haluan toki myös edetä vaativampiin tehtäviin.

Arkea myös helpottaa, että Sarastialla on käytössä liukuva työaika. Joustavat työajat ja etätyömahdollisuudet mahdollistavat sen, että saan ajastettua myös vapaa-ajan harrastukseni hevosten sekä koirani parissa sujuvasti.Kiinnostaako sinua mahdollisuus kasvaa uuteen asiantuntijarooliin, jossa pääset hyödyntämään asiakaslähtöistä työotettasi ilman kaavoihin kangistumista? Haku Sarastia Solutions RekryKoulutukseen on nyt käynnissä!