Kokemuksia ohjelmasta

Kokemuksia ohjelmasta

Sain uralle uuden suunnan ja huikean kokemuksen

Minulla oli ennestään työkokemusta taloushallinnon eri osa-alueista ja sisäisestä laskentatoimesta. Liiketoiminnan kehittäminen on kulkenut aina rinnalla. Halusinkin päästä hyödyntämään aiempaa osaamistani, mutta samalla suunnata uraani uudella tavalla. Analytiikka tuntui kiinnostavalta ja antoi myös mahdollisuuden lähteä kartuttamaan teknistä osaamista. Myös halu päästä työskentelemään asiakasrajapintaan nosti vahvasti päätään.

Sujuva hakuprosessi ja erinomainen koulutus

Löysin AnalyticsPro-ohjelman työnhakukanavien kautta. Tutustuin Saranen Consultingin konseptiin sekä aiempien ohjelmien kokemustarinoihin. Otin muutamaan Sarasen ohjelmaan osallistuneeseen myös yhteyttä LinkedInin kautta ja vaihdoimme ajatuksia ennen kuin laitoin hakemuksen AnalyticsPro-ohjelmaan. Omalla kohdallani hakuprosessi etenikin nopeasti ja sain hyviä vinkkejä ja tukea Sarasen yhteyshenkilöltä. Hakuprosessissa hyödynnetyt menetelmät olivat jo itsessään hyvää oppia työn hakemiseen.

Koska analytiikka on valtava kokonaisuus, yksi iso odotus ohjelmalta oli saada käsitys siitä, mitä kaikkea analytiikka on ja miten sillä voidaan tuottaa lisäarvoa liiketoiminnassa. Ja tämän koulutus todella tarjosi. Koulutusohjelman kouluttajat olivat erinomaisia, hyvillä mielin voin antaa kouluttajille arvosanan 6/5. Erityisen hienoa oli yhdessä koulutusporukan ja kouluttajien kanssa jakaa näkemyksiä ja osaamista. Oli todella huikea ja silmiä avaava kokemus, kun opimme koulutusporukan kanssa tuntemaan toisemme. 12 hengen joukkoon mahtui eri ikäisiä ja todella erilaisilla taustoilla olevia henkilöitä.

Käytännön tekemisellä kiinni uuteen uraan

Pääsin ohjelman kautta Triuvarelle kehittymään BI-osaajaksi. Minut otettiin todella hyvin vastaan ja ensimmäisestä päivästä alkaen minua pidettiin yhtenä työyhteisön jäsenenä. Triuvarella annetaan mahdollisuus osallistua kaikkeen ja aina kun apua pyytää sitä myös saa. Täällä on aivan mieletön porukka kasassa. Ilokseni ohjelman päätyttyä solmimme työsuhteen ja toimin nyt Triuvarella BI-asiantuntijana.

Uran kannalta ajateltuna rekrytoivan koulutusohjelman konsepti on loistava. Työnhakijoiden sekä työnantajien kynnys lähteä mukaan kasvattamaan uusia osaajia alalle madaltuu. Monesti haetaan valmiita osaajia, mutta rekrytoiva koulutusohjelma todella tarjoaa mahdollisuuden lähteä viemään uraa uuteen suuntaan.

Heidi Kemppainen
BI-asiantuntija
Triuvare Oy

Analytiikka on siitä jännä juttu, että sitä tarvitaan alalla kuin alalla.

Olen osa Devecton analytiikkatiimiä. Tittelini on Data Scientist. Kehitämme Devecton analytiikkatarjontaa sekä toimimme asiantuntijoina asiakkaittemme analytiikka-, tekoäly- ja koneoppimistarpeissa.

AnalyticsPro-ohjelma antoi ponnahduslaudan sekä laajan perustan analytiikkauralle siirtymisessä. Itselläni on signaalinkäsittelykoulutus (DSP) ja AnalyticsPro-koulutus täydensi sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Erityisesti ohjelman korkealaatuisuus, mm. ohjaajien sekä sisällön puolesta, yllätti positiivisesti. Tämä ohjelma jättää monet opinahjotkin varjoonsa opetuksen laatua vertaillessa.

Suosittelisin AnalyticsPro -ohjelmaa ihan kaikille, joita ala kiinnostaa

Kiinnostus on mielestäni erityisen tärkeää, jopa tärkeämpää, kuin etukäteistieto tai -taito. Asiaa tulee paljon ja oppimiskäyrä on paikoin jyrkkä. On uskallettava ottaa härkää sarvista ja lähteä analytiikkauralle tosissaan. Mutta, jos nämä asiat ovat kunnossa, niin tästä ohjelmasta saa hyvät eväät jatkaa rautaiseksi analytiikka-ammattilaiseksi.

Analytiikka on siitä jännä juttu, että sitä tarvitaan alalla kuin alalla. Itse olen ohjelmistoalalta. Suuntasin katseeni ennen AnalyticsPro-ohjelmaa pelkästään ohjelmistoalalle. Analytiikka laajentaa toiminnan näkökenttää kuitenkin niin laajalle, että enää mielikuvitus on rajana. Nykyinen työ konsulttina mahdollistaa, että pääsen halutessani toimimaan monella eri alalla samaan aikaan, esim. finanssi-, vakuutus- ja ohjelmistoalan sekä julkishallinnon projekteissa.

Koulutettava saa jalkansa yrityksen oven väliin

Rekrytoivassa koulutuksessa sekä rekrytoiva yritys että rekrytoitava koulutettava hyötyvät molemminpuolisesta panoksesta, joita he laittavat ohjelmaan. Yritys pääsee pienellä panoksella rekrytoimaan koulutettavan, joka on motivoitunut oppimaan uutta. Koulutettava pääsee uudelle alalle samalla, kun hänen panostaan tuetaan TE-toimiston hyväksymällä ohjelmalla, siihen liittyvin tuin. Tämän seurauksena koulutettava saa jalkansa yrityksen oven väliin ja yritys saa tutustua mahdolliseen uuteen työntekijään lopullista rekrytointia varten. Mielenkiintoinen koulutusohjelma, sekä siihen liittyvä käytännön työssäopiminen rekrytoivan yrityksen kanssa, avaa monta ovea ja mahdollisuutta molemmille osapuolille.

Torsten Holva
Data Scientist
Devecto Oy

Konkreettista osaamista, jolla on saman tien arvoa työmarkkinoilla.

Toimin Sensoanilla nimikkeellä Business Development Manager. Tehtäviini kuuluu IoT-liiketoiminnan kehittämistä alkaen asiakastarpeiden etsimisestä ja analysoinnista  asiakashankintaan ja tuotteen määrittelyyn asiakkaan ongelman ratkaisemiseksi.  Pidemmän tähtäimen tavoite on päästä monistamaan tuoteratkaisuja entistä tehokkaammin. Koulutusohjelmassa opittuja taitoja olen päässyt soveltamaan myös ihan konkreettisessa tekemisessä miten antureilla kerättyä tieto esitetään ja raportoidaan pilviympäristössä ja esim. PowerBI:tä käyttäen.

Koulutusohjelma oli hyvä ja monipuolinen paketti

Välillä tuntui että asiaa tuli enemmän kuin ehti omaksua, mutta monipuolisesta kokonaisuudesta löytyi ne itselle keskeiset asiat ja samalla tuli hyvä yleiskuva analytiikasta ja minkälaisista kokonaisuuksista nykyaikaiset pilvipalvelut rakentuvat esimerkiksi juuri IoT-tarpeisiin. Erityisesti jäi mieleen hyvä ryhmähenki ja miten yhdessä opimme asioita. Hyvä henki ei varmasti ollut sattumaa, Sarasen tiimi panosti ja näki vaivaa sen eteen.

Ei tarvitse olla koodari, mutta matemaattiset valmiudet on hyvä olla ja valmis oppimaan uutta.

Linuxia ei tarvitse osata, Windows-käyttäjänäkin pärjää. Paljon erilaisia softia pääsee asentamaan omalle koneelle ja pilveen, joten etua on jos hiukan tuntee tietokoneympäristöä eikä pelästy komentorivieditoria. Analyytikon pitää ymmärtää mistä data tulee, joten aiemman työkokemuksen myötä tutuiksi tulleet toimialat antavat raameja analytiikan soveltamiseen.

Kurssi on todella intensiivinen ja paljon oppimisesta tapahtuu kurssipäivien ulkopuolella työpaikalla ja omalla ajalla. Niinpä kurssin anti riippuu paljon siitä, mihin itse paneutuu syvällisemmin ja mitä omat työtehtävät edellyttävät.  Riippuen tehtävistä ja omista valmiuksista kurssin myötä voi kehittyä analytiikan erityisosaajaksi tai laaja-alaisempaan rooliin asiakasongelmien ratkojaksi.

Kun pääsee saman tien kokeilemaan ja syventämään oppimaansa, saa itselleen konkreettista osaamista, jolla on saman tien arvoa työmarkkinoilla. Ilman käytännön soveltamista oppiminen jäisi helposti pintapuoliseksi ja unohtuisi nopeasti.

Jukka Kontulainen
Development Manager
Sensoan Oy

Ammattimaisesti toteutettu monipuolinen ohjelma

AnalyticsPro –ohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Ennen AnalyticsPro-ohjelmaa olin työskennellyt perinteisen tietovarastoinnin ja raportoinnin parissa kuuden vuoden ajan. Aiemmasta taustastani on nykyisessä työssäni hyötyä, mutta tekniikat ovat myös kehittyneet tuona aikana paljon, joten koulutukset olivat silmiä avaavia.

Sain AnalyticsProsta uuden startin uralleni

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti.

Tämän päivän ja tulevaisuudenkin ala

Tämän alan osaajia tarvitaan enenevässä määrin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Data-analytiikan tehtäviin kannattaa hakeutua ainakin, jos on järjestelmällinen, säntillinen ja pitkäjänteinen. Joskus myös ”luova hulluus” ja out-of-the-box ajattelu on tarpeen.

Kari Lepoaho
Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat
Tamro Oyj

The goal was to change my work career and it ended with success

The recruitment process consists of three steps: filling the application (writing CV, describing yourself and skills you have), a phone call talk and a group meeting with Saranen staff, an interview with representatives from the company where the training would take place. The training sessions opened my eyes towards direction which the whole world is going to: new data storage technology, innovative analytical tools and methods, forward looking technologies of AI and machine learning. Training represented a concise introduction to a variety of issues and became a road-map for my further deeper learning. Certain ideas remained just as a flash of information, which could some day be beneficial, other became the major tool in my further internship and work in the company.

For open-minded people, willing to learn and hardworking

I recommend this program for open-minded people, willing to learn and hardworking. There were moments during my training when I realized that I did not understand much of what was being said. The willingness to accept new knowledge and understanding that it was a moment when I was shaping my future, led me forward and kept me searching for additional information.

Two outstanding elements of the program:

  1. Teachers, well selected – professionalists who knew their subjects.
  2. My colleagues, with various backgrounds, who were not afraid to ask questions, which resulted in interesting discussions. In addition, they also shared their unique knowledge with the rest of us.

About my background

I spent 12 years as an academic teacher and a researcher. Analytical skills, readiness to discover and implement new techniques and theories, which drove my work at the university became core abilities used later during the AnalyticsPro training. This is also the character of my work  as a Data Scientist – be able to understand and analyze data; derive crucial information from the lake of information stored in the data base; be forward – looking, that is anticipate change.

Aleksandra Maslowska-Jokinen
Economist/Data Scientist
Lowell Suomi Oy

Ponnahduslauta monipuoliseen rooliin

Osallistuin data-analytiikan rekrytoivaan koulutusohjelmaan 2014. Reilun vuoden verran olen nyt työskennellyt projektissa, jossa työnkuva on laajentunut huomattavasti alkuperäisestä data-analyytikon roolista, ja toimin tällä hetkellä mm. asiakasyrityksen tiimin Scrum Masterina.

Ohjelmassa sai hyvän käsityksen alan eri ilmiöistä ja laajuudesta, vaikka kovin syvälle yksittäisiin aihepiireihin ei koulutuksen aikana menty. Oli myös mukava päästä tutustumaan muihin alalla työskenteleviin ihmisiin.

Ongelmanratkojaksi ihmisten ja numeroiden pariin

Data-analytiikan parissa työskentely sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat työssään päästä ratkomaan ongelmia ja etsimään kysymyksiin vastauksia. Tässä työssä saa työskennellä sekä ihmisten että numeroiden parissa.

Maria Helander
BI konsultti
Attido Oy

”AnalyticsPro -ohjelma oli täydellinen astinlauta ammatin vaihdolle”

AnalyticsPro -ohjelma oli täydellinen astinlauta ammatin vaihdolle. Ohjelmassa hankittiin erinomaiset perustaidot laajasta data-analytiikan kentästä, joita työskentely yhteistyöfirmassa syvensi. Yliopistossa opiskeltu tilastotiede helpotti analyyttisen näkemyksen hankkimisessa. Työskentelen Data Scientistina ja konsulttina Bynfo Oy:ssä ja tällä hetkellä vastaan asiakkaan MDM-hankkeen teknisestä toteutuksesta. Analytiikan parissa uran luominen onnistuu parhaiten, jos olet nopea oppimaan ja mukaudut helposti uusiin haastaviin tilanteisiin.

Samuli Mattila
Data Scientist
Bynfo Oy

”Analyytikoksi minä aina halusinkin”

Kiinnostus analytiikkaa ja koodaamista kohtaan kehittyi ammatiksi Business Intelligence konsulttina Tampereen AnalyticsPro-ohjelman ansiosta.

Päädyin AnalyticsPro-ohjelmaan, koska kiinnostuin pari kuukautta aikaisemmin ohjelmoinnista ja Business Intelligence -järjestelmistä. Olin ehtinyt tehdä pari koodaamisen ilmaiskurssia netissä, mutta en todellakaan ollut mikään konkari, kun aloitin rekrytoivassa koulutusohjelmassa. Koulutuspohjana minulla oli kansainvälisen liiketalouden tradenomin tausta ja pari kurssia ohjelmointia, kun aloitin rekryohjelmassa. Hakuprosessi oli erittäin hyvin järjestetty, sillä tiesin koko ajan mitkä ovat seuraavat askeleet. Sarasella pidettiin huolta, että olen oikeassa haastattelussa aina aikataulussa ja apua oli aina tarjolla, jos kysyttävää oli.

Itse ohjelman osalta toiveissani oli päästä syvemmälle liiketoiminnan tekniseen puoleen, sekä oppia tekemään aidosti merkittäviä ja monimutkaisia analyyseja. Odotukseni oli, että pääsisin tutustumaan tarkemmin alan työkaluihin ja menetelmiin. Näitä asioita kun oppii parhaiten tekemällä. Yhteistyöyrityksessäni Futuriotilla minut otettiin erittäin avoimesti vastaan. Sain apua aina, kun sitä tarvitsin ja minua opastettiin parhaisiin käytäntöihin jo alusta lähtien. Parasta antia urani kannalta ehdottomasti oli se, että Saranen löysi minun yhteistyöyritykseni ja esitteli minut heille. Sain tilaisuuden näyttää, että haluan aidosti tätä ja olen valmis tekemään sen eteen töitä. Sarasen järjestämät koulutuspäivät olivat erittäin laadukkaita ja informatiivisia, ja käytän edelleenkin paljon oppimaani tietoa noilta koulutuspäiviltä. Suosittelen vahvasti rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Itse löysin täysin sen mitä halusinkin ja ilman Sarasen tarjoamaa mahdollisuutta en varmaan olisi päätynyt nykyiselle urapolulleni, joka on kuin minulle tehty.

Iiro Ritola
Data-analyytikko
Futuriot Oy

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.