Kaikki ohjelmat

Cloud & Data Academy - Varsinais-Suomi

Yhteensä 12 erilaista mahdollisuutta pilviteknologian ja datan parissa

Nouse kasvualan asiantuntijaksi uuden työn merkeissä!

Oletko pohtinut uuden uran käynnistämistä monipuolisten pilvipalvelutehtävien parissa? Herättääkö tietokannat, pilviteknologiat, järjestelmäkehitys tai tiedolla johtaminen sinussa vetovoimaa? Odotatko tilaisuutta aloittaa uudet työtehtävät, joissa kaavoihin ei turhaan kangistuta? Hienoa! Tarjoamme sinulle ja 11 muulle cloud- tai datatehtävistä kiinnostuneelle sauman nousta kasvualan asiantuntijaksi uusien työtehtävien kautta. Lue lisää, hae mukaan pian ja kasva itsesi näköisiin asiantuntijatehtäviin!

Tervetuloa mukaan TE-palveluiden järjestämään infotilaisuuteen 22.4. klo 13:30, Youtubessa!

Avoimia mahdollisuuksia on laajasti aina tietokantojen hyödyntämisestä liiketoiminnan kehitykseen, pilviteknologioihin, CRM-rooleihin, ohjelmisto- ja tietoturvatehtäviin, taustastasi riippumatta. Kerro siis meille mikä sinua eniten innostaa ja millaisiin tehtäviin haluaisit suunnata!

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille henkilöille

Data ja pilvipalvelut taipuvat moneen, kuten myös tarjoamamme uramahdollisuudet. Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia – voit siis olla urasi alussa oleva osaaja, kokemusta vastaavista tehtävistä jo kerryttänyt tekijä tai alanvaihtoa miettivä tulevaisuuden asiantuntija. 

Analyyttisyys ja teknologiavetoinen ajattelu merkitsee meille ennen kaikkea oikeanlaista asennetta ja yhteistyöyrityksemme etsivätkin riveihinsä motivoituneita ja oman asiantuntijuuden syventämisestä innostuneita uusia tekijöitä, taustastasi riippumatta. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi!

 

 Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Cloud & Data RekryKoulutuksen kautta. Rekrytoivan koulutusohjelman avulla pääset vaikuttamaan aktiivisesti urasi suuntaan ja seuraavaan työpaikkaasi – lue ohjelman kokonaisuudesta lisää tästä.

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yrityskohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi yhden osaamisprofiilin kautta. Hakemuksien lähettämisen jälkeen pääsemme sparrailemaan yhdessä kanssasi millaiset työ- ja uramahdollisuudet sinua eniten kiinnostaisivat. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden Varsinais-Suomen alueen yhteistyöyrityksiemme joukosta.

Ohjelma järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, koulutusjärjestäjä Sarasen sekä rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Tutustu alta avoinna oleviin mahdollisuuksiin, valitse urasi seuraava suunta ja kasva kauttamme uusiin tehtäviin!

Ota yhteyttä

samuel_leivo_640x640-1

Samuel Leivo

Senior Project Specialist
samuel.leivo@saranen.fi
050 414 3304

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä - vastaamme ja autamme mielellämme!

Monenlaisia uramahdollisuuksia, kuten esimerkiksi:

IT-infra

Infra & apps

Siirrä softaa ja tietoa pilveen, syvenny datakeskuksien, virtuaalikoneiden, verkkoteknologioiden ja integraatioiden pariin ja rakenna älykkäitä IT-toteutuksia.

Tekniset cloud- ja ohjelmistoroolit

Pilvipalvelut

Kiinnostaako sinua ottaa selvää mitä konepellin alla tapahtuu? Ota pilvipalveluiden tekninen puoli haltuun, huolehdi datan saatavuudesta ja sen liikuttelusta tai syvennä osaamistasi ohjelmistokehityksen tai integraatioiden pariin. 

Tietokannat ja datamassat

Analytics-data

Syvennä asiantuntijuuttasi ja anna datalle ymmärrys mm. datan analysoinnin, visualisoinnin, raportoinnin ja insightien keinoin. Suunnittele ja kehitä datamassojen hyödyntämistä entisestään.

Millaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille! Data ja pilviteknologiat taipuvat kauttamme moneksi ja mahdollisuuksia on niin teknisempien kuin kaupallisempien tehtävien parissa. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä.

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Hae mukaan pian - odotamme hakemustasi!

 

Vaikuta urasi suuntaan - koulutus pähkinänkuoressa

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Cloud & Data RekryKoulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja yhteistyöyritysten kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit tekkiä tai dataa taivuttaa?

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme analytiikkaohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Big Data / Data Specialist
 • Web / Business Analyst
 • Cloud Specialist
 • Data Scientist
 • BI Developer
 • Tietokanta-asiantuntija
 • Data / Manufacturing Engineer
 • Raportointiasiantuntija
 • Python Developer
 • Data-arkkitehti
Useita rooleja tarjolla
Hanki ajantasaisinta osaamista

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutusta on yhteensä noin 20-25 päivää.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Asiantuntijakoulutuksessa pääset perehtymään ja kasvattamaan osaamistasi mm. seuraavista aiheista:

 • Pilvipalveluiden ylläpito ja automatisointi
 • Tietoliikenneverkot ja verkkoteknologiat
 • Keskeisimmät pilvipalveluympäristöt (Azure, AWS, Google Cloud Platform)
 • Tietokannat pilviympäristössä
 • Konsultoivat vuorovaikutustaidot
 • Tietoturva ja tietosuoja datan käsittelyssä ja pilvipalveluissa
 • Pilvipalvelut ja ohjelmointi (mm. .NET, C#, Python)
 • Järjsetelmäintegraatiot
 • DevOps
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Sarasen Azure akatemia oli elämäni parhaita päätöksiä, enkä ole vuosiin tuulettanut niin kovaa kuin silloin kun kuulin että pääsin ohjelmaan mukaan. Ohjelma yhdisti minut ja täydellisen työpaikan joka on alansa huippuja, jossa on kannustava ja rento ilmapiiri ja joka antaa minun kasvaa uutena IT-alan ammattilaisena omaan tahtiini. Azure akatemia on ehdottomasti paras vaihtoehto, jos olet vaihtamassa alaa ja olet kiinnostunut IT-alasta ja pilvipalveluista!

 

-Niko Apajainen (Azure Akatemia 2021), Cloud Consultant, Knowit

niko-a-microsoft-azure-data-akatemia-saranen-rekrytoiva-koulutusohjelma-rekrykoulutus
Halusin kehittää osaamistani nimenomaan digitaalisuuden tiimoilta, jotta osaamiseni vastaisi paremmin tämän päivän tarpeita. AnalyticsPro lupasi tarjota tähän apuja, joten hain tietenkin mukaan.

Sain Saraselta tarvitsemaani tukea ja tsemppausta, joka oli todella korvaamatonta. Sain lopulta koulutuksen ja haluamani työpaikan ohjelman ansiosta. Erityisen iloinen olen siitä, että sain työpaikan toimijalta, joka tuntuu omaan elämäntilanteeseen sopivalta ja omia arvoja vastaavalta. Lue lisää!

 

-Kirsi Aholaita, Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, Tampereen Sähkölaitos

analyticspro-referenssi-kirsi-s21
AnalyticsPro–rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Parasta antia urani kannalta ehdottomasti oli se, että Saranen löysi minun yhteistyöyritykseni ja esitteli minut heille. Sain tilaisuuden näyttää, että haluan aidosti tätä ja olen valmis tekemään sen eteen töitä.

Koulutuspäivät olivat erittäin laadukkaita ja informatiivisia. Suosittelen vahvasti rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Itse löysin täysin sen mitä halusinkin ja ilman Sarasen tarjoamaa mahdollisuutta en varmaan olisi päätynyt nykyiselle urapolulleni, joka on kuin minulle tehty.
Lue lisää!

-Iiro Ritola, Data-analyytikko, Futuriot Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-3
Data-analytiikan parissa työskentely sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat työssään päästä ratkomaan ongelmia ja etsimään kysymyksiin vastauksia. Tässä työssä saa työskennellä sekä ihmisten että numeroiden parissa. Lue lisää!

-Maria Helander, BI-konsultti, Attido Oy

saranen-testimonial-hakijareferenssi-4-
AnalyticsPro-ohjelma oli täydellinen astinlauta ammatin vaihdolle. Ohjelmassa hankittiin erinomaiset perustaidot laajasta data-analytiikan kentästä, joita työskentely yhteistyöfirmassa syvensi. 

Yliopistossa opiskeltu tilastotiede helpotti analyyttisen näkemyksen hankkimisessa. Työskentelen Data Scientistina ja konsulttina Bynfo Oy:ssä ja tällä hetkellä vastaan asiakkaan MDM-hankkeen teknisestä toteutuksesta. Analytiikan parissa uran luominen onnistuu parhaiten, jos olet nopea oppimaan ja mukaudut helposti uusiin haastaviin tilanteisiin.

-Samuli Mattila, Data Scientist, Bynfo Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-2
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti, joten hae rohkeasti mukaan!

Lingsoft on täyden palvelun kielitalo ja meillä työskentelee yli 100 kielialan ammattilaista. Olemme Suomen ja Pohjoismaiden johtava kielipalvelujen ja kieliteknologiaratkaisujen toimittaja. Tarjoamme monipuolisia palveluja ja ratkaisuja, sekä puhutun, että kirjoitetun kielen analyysiin, tuottamiseen ja hallintaan, olipa haasteena sitten monikielisyys, saavutettavuus, löydettävyys, tehokkuus tai laatu.

Etsimme nyt tiimimme Support Specialistia kasvamaan tulevaisuuden järjestelmätuen osaajaksi! Meillä pärjäät varmasti, mikäli olet motivoitunut, oma-aloitteinen, sekä uskallat kysyä ja tarttua uusiin haasteisiin. Sinulla ei tarvitse olla pitkää kokemusta tai tiettyä koulutustaustaa – me koulutamme sinut työtehtävän saloihin. Meillä voi kasvaa vähitellen myös kehitystehtäviin järjestelmätuen tehtävien ohella.

Tiimiin pääsee tutustumaan paikan päällä Turun keskustan toimistollamme, ja voit työskennellä halutessasi pääosin joko toimistolla tai etänä. Eduksi tässä tehtävässä on tekninen kokemus - esimerkiksi erilaisista IT-ympäristöistä ja käyttöjärjestelmistä (Linux, Windows) sekä pilvipalveluista (Google Cloud). Tärkeä osa roolia on toimia niin sisäisten kuin ulkoisten asiakkaiden kanssa yhdessä ratkomassa pulmia eli hyvät kommunikaatiotaidot ovat edellytys.

Meillä pärjäät hyvin joko suomen tai englannin kielellä. Mikäli sinulta löytyy halu oppia ja kehittyä, meiltä löytyy loput. Räätälöimme tehtävänkuvan tapauskohtaisesti, joten ennen kaikkea etsimme oikeaa tyyppiä mukaan kasvutarinaamme. Tervetuloa tiimiin!

2M-IT on Suomen suurin sosiaali- ja terveydenhuollon tietoteknisiä palveluja tuottava julkisomisteinen yhtiö. Kumppaniemme kanssa tekemämme työ turvaa huomisen hyvinvoinnin ja mahdollistaa toimialan kehityksen.

Roolissa pääset toimimaan pilvipalveluiden ja niihin liittyvän tietoturvan parissa. Erilaiset Microsoftin tietoturvatuotteet ovat osa rooliasi. Tulet toimimaan päivittäin asiakkaiden kanssa muun muassa palvelupyyntöjen käsittelyssä, palveluiden käyttöönotossa, tietoturvakontrolleissa ja erilaisten ongelmien selvittämisessä. Tuekenasi on olemassa tiimi ja sinulla on aito mahdollisuus näyttää ja hyödyntää omaa osaamistasi.

Weasel Software on työntekijöidensä omistama suomalainen ohjelmistotalo. Intohimomme on digitalisoituva maailma ja sen mahdollisuudet – teemme ne saavutettavaksi asiakkaillemme.

Haemme joukkoomme oppimishaluista ja uteliasta it-osaajaa, joka solahtaa osaksi yrityksemme asiantuntijaporukkaa. Olemme konsulttiyritys, jonka työntekijät tekevät vaativaa asiantuntijatyötä sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaille. Tähän työhön myös etsimämme osaaja pääsee. Keskeinen osaamispohja oli hyvä löytyä Azuren pilvikonsepteista ja verkkoinfran perusteista.

Netum on vahvasti kasvava IT-palvelutalo, jolla on yli 20 vuoden kokemus vaativista IT-hankkeista.
Netumin tavoitteena on olla alan luotetuin kumppani ja halutuin työnantaja.
Palvelemme julkishallintoa sekä yritysasiakkaitamme Legacy to Digi -konseptillamme, joka yhdistää käytössä olevat perinteiset tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin.

Hakuohjeet

1. Jätä hakemuksesi TE-palveluihin

Voit hakea Cloud & Data RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 706344

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 2.5.2022

Koulutuksen ajankohta: 31.5.-22.11.

Työvoimakoulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu n. 20-25 päivää asiantuntijakoulutusta.

Ohjelman koulutusteemat mm:

 • Pilvipalveluiden ylläpito ja automatisointi
 • Tietoliikenneverkot ja verkkoteknologiat
 • Keskeisimmät pilvipalveluympäristöt (Azure, AWS, Google Cloud Platform)
 • Tietokannat pilviympäristössä
 • Konsultoivat vuorovaikutustaidot
 • Tietoturva ja tietosuoja datan käsittelyssä ja pilvipalveluissa
 • Pilvipalvelut ja ohjelmointi (mm. .NET, C#, Python)
 • Järjsetelmäintegraatiot
 • DevOps

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten jo työkokemusta tehtävien parista omaava asiantuntija, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alla ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää jos: 

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa data-analytiikan tai tiedolla johtamisen asiantuntijaksi – tämä on kaikista tärkein kriteeri
 • Sinulla on analyyttinen työote ja kiinnostusta ongelmanratkaisutehtäviin
 • Olet tiedonjanoinen ja haluat pysyä ajan tasalla viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista

Kaupallisemmissa rooleissa onnistumistasi lisää jos:

 • Sinulla on ymmärrystä liiketoiminnan tai talouden prosesseista ja olet kiinnostunut kehittämään toimintaa analyyttisella otteella

 • Sinua kiehtoo erilaisten tietovarastojen ja järjestelmien tehokas hyödyntäminen liiketoiminnassa

 • Pohjaat päätöksentekosi ennemmin todennettuun tietoon pelkän mututuntuman sijaan ja innostut monipuolisista ongelmanratkaisutehtävistä

Teknisissä rooleissa olet omimmillasi jos:

 • Sinua kiinnostaa tietomassojen rakennus, käsittely ja analysointi järjestelmäkehityksen ja teknologioiden voimin

 • Teknisiin ongelmanratkaisutehtäviin syventyminen tulee sinulta luonnostaan ja opit mielelläsi uusia ratkaisutapoja

 • Haluat hyödyntää kykyjäsi mm. tilastotieteiden, koodauksen, integraatioiden tai pilviteknologioiden parissa

 • Data-analytiikan ratkaisut ja teknologiat (kuten Azure, AWS, Google Cloud, R, Python, SQL, AI, Power BI) herättävät sinussa innostusta ja saatat joitain tuntea tarkemminkin

 

Infotilaisuus 22.4.

Haluatko kuulla vielä lisää? Osallistu 22.4. klo 13:30 ohjelman infotilaisuuteen Youtubessa!

 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.