Digi & Kyberturva RekryKoulutus Pohjois-Suomi

Suuntaa IT-alan tehtäviin ja kasva kysytyksi osaajaksi - 15 paikkaa

Suuntaa kiihdytyskaistalta moniin IT- ja kyberturvatehtäviin Pohjois-Suomessa

Hakuaika päättynyt

---

Etsitkö uusia väyliä hyödyntää osaamistasi IT-alan tehtävissä tai pohditko kenties alanvaihtoa? Ovatko ongelmanratkaisutehtävät polttoainetta mielellesi ja haluat tehdä työtä kasvualan ytimessä asiantuntijuuttasi samalla kasvattaen? Etsimme Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueilta nousevia sekä kokeneita IT-alan tekijöitä kasvamaan uuteen rooliin RekryKoulutuksen kautta!

Olipa tähtäimessäsi asiantuntijarooli IT-alan asiantuntijatehtävissä tai kyber- ja tietoturvan parissa, asiakaspalvelua sisältävät helpdesk/service desk -tehtävät tai kenties ensimmäinen IT-alan duunisi, me haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää. Avoimia paikkoja RekryKoulutuksessa on yhteensä 15 ja roolit ovat luonteeltaan erilaisia ja eritasoisia. 

Find the information about this program in English below!

Tekijöidensä näköisiä paikkoja

Digi & Kyberturva RekryKoulutuksen kautta saat mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti siihen miltä seuraava työpaikkasi voisi näyttää ja löytää omannäköisen roolisi IT-alalla. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi!

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu kuuden kuukauden pituisen RekryKoulutuksen kautta, joka tarjoaa ainutlaatuisen sauman aloittaa työ asiantuntijaroolissa uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Ohjelman kautta voit suunnata esimerkiksi seuraaviin tehtäviin:

 • Helpdesk-osaaja
 • Tietoturva-asiantuntija
 • Kyberturva-asiantuntija
 • SOC-analyytikko
 • Järjestelmäasiantuntija
 • IT-projektipäällikkö
 • Lähi- tai käyttötuen roolit
 • Konsulttiroolit

Ohjelma sisältää laadukasta asiantuntijakoulutusta (noin 30 % ohjelmasta). Pääpaino ohjelman aikana osallistujalla on kasvaa uuteen rooliin yhteistyöyrityksessä työn kautta tapahtuvassa oppimisessa – käytännön työtehtävissä ja projekteissa.

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yrityskohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi yhden profiilin kautta. Hakemuksesi jälkeen pääsemme sparraamaan sinun kanssasi millaiset tehtävät sinua kiinnostavat eniten, jotta voimme löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiitoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Digi & Kyberturva RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka toteutetaan yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, koulutusjärjestäjä Sarasen sekä useiden rekrytoivien yrityksien kanssa. 

 

Ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. 

Ohjelmasta järjestetään TE-live -infotilaisuus 15.11. klo 13. Tule tutustumaan tarkemmin mm. koulutuksen sisältöihin sekä työllistymismahdollisuuksiin ja esittämään sinua askarruttavia kysymyksiä. Linkki liveen 👉

Ota yhteyttä

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Project Specialist
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota meihin yhteyttä!

IT-alan tehtäviä kokemuksesta riippumatta

Tähtäimessä ensimmäinen IT-alan roolisi tai kenties alanvaihto?

Asiantuntija

Oletko tietokoneista ja tietoturvasta innostuva IT-harrastaja tai esimerkiksi alalta soveltuvan tutkinnon omaava osaaja? Tai onko asiakaslähtöinen tekeminen sinulle vaistomaista ja etsit väylää hyödyntää taitojasi uudella alalla? Ohjelma avaa monia ovia erilaisiin IT-rooleihin kuin myös Service desk- ja IT-tuen tehtäviin.

Tai haetko mahdollisuuksia hyödyntää jo valmista IT-osaamistasi?

SEO-SEM

Onko sinulla valmista kosketuspintaa IT-alaan esim. kyber- ja tietoturvan, vaikkapa konsultatiivisen työskentelyn parista? Mahtavaa! Kauttamme pääset syventämään taitojasi entisestään uusien työtehtävien kautta. Osaamisesi ei tarvitse olla tiettyyn kieleen tai tekkiin sidottua - etsimme tekijöitä hyvin monenlaisilla taustoilla!

Millaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille! IT-alan mahdollisuudet taipuvat kauttamme moneksi ja rooleja on tarjolla mm. IT-tuen, kyber- ja tietoturvan ja järjestelmätehtävien parissa kokemukseesi katsomatta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi.

 

Vaikuta urasi suuntaan - Ohjelma pähkinänkuoressa

Kasva nopeasti uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Digi & Kyberturva RekryKoulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Sarasen toteuttamista rekrytoivista koulutusohjelmista 80 % osallistujista työllistyy keskimäärin ohjelman päätteeksi uuteen rooliin.

RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja yhteistyöyritysten kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme IT-alan koulutusohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Helpdesk-osaaja
 • Tietoturva-asiantuntija
 • Kyberturva-asiantuntija
 • SOC-analyytikko
 • Järjestelmäasiantuntija
 • IT-projektipäällikkö
 • Lähi- tai käyttötuen roolit
 • Konsulttiroolit
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. 

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi.

Ohjelman aikana pääpaino on yhteistyöyrityksissä toteutettavassa työn kautta tapahtuvassa oppimisessa – käytännön työtehtävissä ja projekteissa.

Asiantuntijakoulutuksessa pääset perehtymään mm. seuraaviin koulutussisältöihin:

 • Tietoturvan perusteet
 • Tekninen toimintaympäristö
 • Palvelimien hallinta
 • Tietoturvaprosessit
 • Tietoturvauhkien, hyökkäyksien ja haavoittuvuuksien tunnistaminen
 • Tietoturvatyökalujen hyödyntäminen
 • Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot digitaalisissa palveluissa 
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita IT-alan koulutuksistamme

Rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

testimonial-referenssi-kuvitus-1
Minulla ei ole mitään aiempaa IT-taustaa, mutta olin kiinnostunut oppimaan. Tässä työssä on paljon itsestä kiinni millä asenteella on mukana ja kuinka nopeasti oppii. Työssä on parasta ehdottomasti uuden oppimisen lisäksi se, kun onnistuu ja saa välittömän palautteen asiakkaalta.

- Laura Bäck, Service Desk Specialist, SD Academy alumni, Tietoevry

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

saranen-testimonial-hakijakokemus-2
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Mahdollisuuksia on mm.:

 • kyber- ja tietoturva
 • helpdesk/Service Desk
 • järjestelmäasiantuntija
 • IT-projektijohtamisen
 • IT-konsulttiroolit
 • sekä monien muiden IT-tehtävien parissa

Päivitämme alle avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Haluatko vesihuollon digitalisaation edelläkävijäksi? Suomen Vesitieto Oy on kasvava ja kannattava oululainen ohjelmistoyritys. Teemme työtä pitkäjänteisesti vakaalla ja tärkeällä vesihuollon toimialalla, suhdanteet eivät vaikuta toimintaamme. Asiakkainamme ovat suuret ja pienet vesihuoltolaitokset ympäri Suomen, ja asiakasmäärä kasvaa tasaiseen tahtiin.

Olemme kehittäneet nykyaikaisen SaaS-palveluna tarjottavan Vesitieto-ohjelmistokokonaisuuden, johon sisältyy asiakastieto- ja laskutusjärjestelmä, Vesitili-asiakasportaali sähköiseen asiointiin, kenttätyön mobiilisovellus, IoT-Datapalvelu ja uusimpana tuotteena BI-raportointiratkaisu. Tarjoamme myös integraatiot mm. taloushallinnon järjestelmiin, verkostotietojärjestelmiin, Suomi.fi -vahvaan tunnistautumiseen, sähköiseen allekirjoitukseen, sekä etäluettaviin IoT-mittareihin ja muihin automaattisiin mittalaitteisiin. 

Tarjoamme työtä pitkälle tulevaisuuteen nykyaikaisilla työvälineillä kehittyvän vesihuollon digitalisaation parissa.Etsimme joukkoomme tietoturva-/järjestelmäasiantuntijaa vahvistamaan tiimiämme.

Toivomme sinulta: 

 • Työn, opiskelun tai harrastuksen kautta kertynyttä osaamista tietoturvasta, ohjelmistokehityksestä ja järjestelmäympäristöistä
 • Motivaatiota kehittää omaa osaamistasi ja kehittyä roolissasi, sekä kiinnostusta kehittää yhteisisä toimintatapoja ja työmenetelmiä
 • Valmiutta keskustella asiakkaiden kanssa ja auttaa ongelmatilanteissa

Tehtäviä voidaan suunnata osaamisen, kokemuksen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja, koulutamme sinut tehtäviisi. Tärkeintä onkin hyvä asenne työntekoon ja uuden oppimiseen. Mielellämme kerromme lisää, joten hae mukaan!

WhiteZone on yritysten IT-palveluiden ja IT-ratkaisujen asiantuntija. Tarjoamme asiakkaillemme skaalautuvat pilvipalvelut, tietoturvaratkaisut, ohjelmistot ja lisenssit sekä verkkoyhteydet. Lisäksi asiakkaillamme on käytössään myös WhiteZonen oma virtuaalinen palvelinkeskus. Tutustu WhiteZone – yritykseemme lisää: www.whitezone.fi

Etsimme joukkoomme lisävahvistuksia monipuolisiin IT-alan työtehtäviin.

Toivomme sinulta

 • Työn, opiskelun tai harrastuneisuuden kautta hankittua osaamista tietotekniikasta
 • Aitoa intoa oppia uutta mm. tietotekniikan, tietoturvan, palvelimien ja verkkoyhteyksien maailmasta
 • Valmiuksia toimia tarvittaessa asiakasrajapinnassa
 • Ennen kaikkea etsimme avointa ja hyvää asennetta työntekoon ja uuden oppimiseen
  Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja.

Meillä on valmius muokata roolia sen mukaan, mitä jo osaat ja mitä haluat oppia. Hae rohkeasti mukaan niin jutellaan lisää!

Monetra on kuntaomisteinen konserni, jonka ovat perustaneet Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit sekä neljä sairaanhoitopiiriä. Monetra tuottaa asiakkailleen talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut sekä monipuolisesti muita asiakkaidemme tarvitsemia tukipalveluita. Asiakkaihin kuuluu niin kuntia, kuntayhtymiä kuin osakeyhtiöitäkin. Toimipisteemme sijaitsevat Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Kainuussa sekä Lapissa. Tutustu meihin lisää: 
https://www.monetra.fi/

Järjestelmäasiantuntijan mielenkiintoiset ja haastavat tehtävät sisältävät järjestelmien ylläpitoa, käyttäjätukea, uusien asiakkaiden vastaanottoprojekteja ja järjestelmän käyttöönottoprojekteja sekä kehittämistehtäviä. Tarjoamme mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtävän, osaavan tiimin tuen ja laajat kehitysmahdollisuudet kasvavassa organisaatiossa.

Toivomme sinulta:

 • Halua kehittyä ja intoa oppia uutta
 • Taitoa työskennellä sekä tiimissä että itsenäisesti
 • Ongelmanratkaisukykyä
 • Positiivista asennetta
 • Myönteistä palveluasennetta

Emme etsi valmista osaajaa, mutta eduksi on kokemus, harrastuneisuus ja/tai kiinnostus mm. järjestelmä- ja IT-osaamisesta sekä taloushallinnon prosesseista.
Me monetralaiset olemme rohkeita asiantuntijoita ja vastuullisia kumppaneita niin toisillemme kuin asiakkaillemmekin. Monetralaisena saat monenlaisia etuja: käytössäsi ovat liikunta- ja kulttuurietu, työkierto, joustava työaika, monipuolinen ja ammatillisen kehittymisen mahdollistava koulutustarjonta sekä yleisesti kouluttautumiseen ja itsensä kehittämiseen kannustava kulttuuri. Meillä urapolut avautuvat paitsi taitojen syventämisen myös niiden laajentamisen kautta, avainasemassa on oma kiinnostuksesi kehittyä! Huolehdimme yhdessä siitä, että Monetra on hyvä paikka tehdä työtä, joka päivä. Työnantajana olemme reilu ja mutkaton, ja meillä on korkea asiakastyytyväisyys.

Data-Enter etsii vahvistusta IT-asiantuntijatiimiinsä. Data-Enter tarjoaa asiakkaille kattavaa ICT-palvelua Kajaanin kautta Kuusamosta Varkauteen koko Itä-Suomen alueella.

IT-asiantuntijamme hoitavat yritysasiakkaidemme it-infrastruktuurien ylläpitoa ja kehitystoimia pääosin etäyhteyksiä hyödyntäen. Työhön kuuluu itsenäistä työskentelyä ja päätöksen tekoa sekä tiimityöskentelyä niin kollegojen kuin asiakkaiden kanssa. Tässä tehtävässä tukenasi on rautaisten ammattilaisten muodostama tiimi, jossa vaativan asiantuntijatyön vastapainona kukkii hersyvä huumori. Tässä tiimissä et jää koskaan yksin, vaan voit luottaa siihen, että tiiminvetäjä on aina valmis kuuntelemaan ja tukemaan asiassa kuin asiassa.

Toivomme sinulta:

 • Tiimityötaitoja
 • Hyviä vuorovaikutustaitoja
 • Ongelmanratkaisukykyä
 • Aktiivisuutta, oma-aloitteista asennetta ja kehittymishalua
 • Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja, mutta harrastuksen, työn tai opiskelun kautta saavutettu osaaminen esim. palvelimista, tietokoneista, tietoturvasta tai Microsoftin järjestelmistä katsotaan eduksi

Ennen kaikkea haemme motivoitunutta uutta tiimin jäsentä ja rakennamme kasvupolun taustasi ja osaamisesi mukaan. Hae rohkeasti mukaan niin jutellaan lisää!

 • Helpdesk-osaaja
 • Tietoturva-asiantuntija
 • Kyberturva-asiantuntija
 • SOC-analyytikko
 • Järjestelmäasiantuntija
 • IT-projektipäällikkö
 • Lähi- tai käyttötuen roolit
 • Konsulttiroolit

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Digi & Kyberturva RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. 

Koulutusnumero: 709883

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Samalla vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä valintojen edetessä.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika: 28.10.2022 - 21.11.2022

Koulutuksen ajankohta: 16.12.2022 - 16.6.2023

Infotilaisuus: Ohjelmasta järjestetään TE-live -infotilaisuus 15.11. klo 13. Tule tapaamaan koulutuksen järjestäjiä sekä rekrytoivia yrityksiä. Liven aikana voit myös esittää sinua askarruttavia kysymyksiä. Linkki tapahtumaan: https://te-live.fi/lahetykset/ZMW0VLiiL

Ohjelman toteuttavat tiiviissä yhteistyössä ELY-keskus, TE-palvelut, Saranen ja rekrytoivat yritykset.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Ohjelman sisältö: 

Ohjelma sisältää 40 päivää koulutusta (25 päivää asiantuntijakoulutusta etäteutuksena + 15 itsenäistä opiskelupäivää) sekä n. 80 päivää käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä. Koulutusten opetuskielenä on suomi.
 
Koulutussisältö rakennetaan yhdessä yhteistyöyritysten kanssa. Koulutus sisältää mm. seuraavia aiheita:
 
 • Tietoturvan perusteet
 • Tekninen toimintaympäristö
 • Palvelimien hallinta
 • Tietoturvaprosessit
 • Tietoturvauhkien, hyökkäyksien ja haavoittuvuuksien tunnistaminen
 • Tietoturvatyökalujen hyödyntäminen
 • Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot digitaalisissa palveluissa 

Infotilaisuuden tallenne

Missasitko 15.11. järjestetyn TE-liven? Katso tallenne alta! Infossa pääset tutustumaan tarkemmin koulutuksen sisältöihin ja työllistymismahdollisuuksiin. Kuulet myös, miten opinnot ovat sujuneet alaa aikaisemmin opiskelleella. Lisäksi avaamme koulutuksen hakuprosessia.

 

Briefly in English

Are you looking for new ways to utilize your skills in IT tasks, or are you perhaps considering a career change? Are problem-solving tasks fuel for your mind and do you want to work in the heart of a growing industry while growing your expertise at the same time? We are looking for up-and-coming and experienced IT professionals from the regions of Northern Ostrobothnia (Pohjois-Pohjanmaa), Kainuu and Lapland (Lappi) to grow into a new role through recruitment training program!

The recruitment of new Talent takes place through the Digi & Kyberturva recruitment training program, which offers a unique opportunity to start work in an expert role through expert training that supports your new tasks.

Through the six-month long program, you can head on, for example, the following tasks:

 • Helpdesk expert roles
 • Service desk roles
 • Data security/Cybersecurity expert roles
 • SOC Analyst
 • System expert roles
 • IT Project Manager roles
 • IT support roles
 • Consultant roles

There are total of 15 open positions in the program to various partnering companies locating in northern Finland. The contents of the tasks vary by company, and you can tell all recruiting companies about your background and skills conveniently through one profile.

The program is organized in close cooperation with Saranen, ELY-keskus, TE-palvelut and the recruiting companies. The recruitment training program is targeted for unemployed jobseekers, or people facing the prospect of unemployment.

The program schedule is 16.12.2022-16.6.2023. During the program, the main focus (about 70 %) is on learning about your new role, in a cooperative company - in practical tasks and real projects.

The expert training (about 30 % - implemented remotely) contains high-quality specialty training for the following subjects:

 • The basics of information security
 • Technical operating environment
 • Server management
 • Information security processes
 • Identifying security threats, attacks and vulnerabilities
 • Utilization of information security tools
 • Customer service and interaction skills in digital services

The trainings will be in Finnish.

How to apply?

1. Fill in the application for TE-palvelut (training number 709883)

For more information on applying and benefits during training, contact Training Advice on 0295 020702.

2. Also fill in your skills profile to Saranen's recruitment system

In the competency profile, it is important to carefully present your background, goals and aspirations for the tasks you want through the program.

Applications are already processed during the application period. Applying early for the training might increase your chances of being selected. The application period ends on 21.11.2022.

Information about recruiting programs and financial benefits paid during the training is available by phone on 0295 020 702 Mon-Fri from 9 am to 4.15 pm or at www.facebook.com/koulutusneuvonta or on the website https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/ te services / telephone services / telephone training counseling with chat service Mon-Fri 9-16.

Saranen’s contact information: Niina Heikkinen, Saranen. You can reach Niina by e-mail (niina.heikkinen@saranen.fi) or by phone (044 025 5628).

Yhteistyössä