Digiakatemia IT & Ohjelmistokehitys

Info

Osaamisalue IT, Teknologia & Pelinkehitys
Paikkakunta Pohjois-Pohjanmaa
Hakuaika päättyy 16.3.2020
Koulutuksen kesto 5kk
Koulutuksen ajankohta 15.5..–5.10.2020

Uusi työ ICT- tai järjestelmäasiantuntijan tehtävissä!

Ohjelmistokehittäjä, Järjestelmäasiantuntija, IT-tukihenkilö, Service Desk -osajaa, pilvipalveluosaaja (Microsoft Azure, AWS), IT-projektipäällikkö…tässä muutama esimerkki työrooleista, joihin etsimme osaajia asiakasyrityksillemme. Omaatko sopivaa koulutus- tai työtaustaa johonkin näistä? Hae mukaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan ja vie osaamisesi uusien työtehtävien pariin!

HUOM. järjestämme Digiakatemia-koulutusohjelman infotilaisuuden keskiviikkona 11.3. klo 13.00 osoitteessa Teknologiantie 1, Oulu, Amerikka-luokka. Tule kuulemaan lisää ja keskustelemaan tilanteestasi mm.  Annen ja Matin kanssa! 

ICT-asiantuntijoista ja ohjelmistokehittäjistä on työmarkkinoilla suuri kysyntä ja työtehtäviä on tarjolla niin kokeneille asiantuntijoille, kuin alalle uusina astuville osaajillekin. Oulun alueen yritykset etsivät jatkuvasti uusia tekijöitä IT-alalle monenlaisiin rooleihin. Oletko sinä etsimämme osaaja?

Koulutuksen tavoitteena työpaikka

Digiakatemia on 5 kuukauden mittainen rekrytointiin tähtäävä koulutusohjelma, jonka tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen koulutusohjelman päätteeksi. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, kokemustasi ja mielenkiintoasi vastaava yhteistyöyritys, jossa pääset kehittämään omaa osaamistasi urasi edistämiseksi. Saat ainutlaatuisen ohjelman kautta alan tuoreimmat tiedot ja opit haltuusi, ja pääset soveltamaan taitojasi suoraan työyhteisössäsi merkittävällä tavalla.

Digiakatemian kautta voi päästä myös palvelumuotoilun, taloushallinnon tai data-analytiikan tehtäviin.

Kenelle koulutus sopii?

Digiakatemia tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden syventää osaamistasi ja ottaa seuraavan askeleen urallesi ohjelmistokehityksen parissa. Voit olla taustaltasi esimerkiksi jo valmiiksi työkokemusta kartuttanut kokeneempi IT-asiantuntija, hiljattain alalle valmistunut tulevaisuuden uusi osaaja tai ohjelmoinnista innostunut ja siitä harrastuneisuutta omaava alanvaihtaja.

Sinun ei tarvitse siis vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – meille tärkeintä on sinun innostuksesi alaa kohtaan ja motivaatiosi kehittyä alan ammattilaiseksi. Tehtävänämme on löytää juuri sinun urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli.

Kyseessä on työvoimakoulutus ja se toteutetaan yhdessä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa. Siksi sinun tulee hakijana täyttää yksi seuraavista kriteereistä:

 • Olet työtön työnhakija.
 • Työsuhteesi on määräaikainen.
 • Työskentelet koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä

Asiantuntijakoulutus, jossa yhdistyvät työtehtävät ja opiskelu

Saranen järjestää koulutussisällöltään joustavan ja tarpeen mukaan räätälöitävissä olevan Digiakatemia -rekrytoivan koulutusohjelman, jonka avulla voit päivittää omaa ammatillista osaamistasi. Koulutusohjelman tärkein tavoite on työsopimuksen solmiminen koulutuksen päättyessä – koulutuksen sisältö onkin räätälöity aina sinun ja yhteistyöyrityksesi tarpeen mukaisesti, jotta ohjelma edistäisi työllistymistäsi mahdollisimman hyvin. Mahdollisen työpaikan lisäksi investoit omaan osaamisesi ja sen kehittämiseen, sekä tulevaisuuden uranäkymiisi myös pidemmällä aikajänteellä.

Koulutuksessa hyödynnetään verkko-oppimisympäristö Pluralsightia, jonka laajan kurssivalikoiman avulla pääset opiskelemaan juuri sinulle hyödyllisiä IT-aiheita. Pluralsightin lisäksi pääset kuulemaan asiantuntijakouluttajien vetämiä webinaariluentoja, jotka tarjoavat uusia ajatuksia tulevaisuuteen; webinaareissa alustetaan mm. robotiikkaa, tekoälyä, data-analytiikkaa, tietoturvaa ja digitaalista asiakaskokemusta.

Koulutusohjelma kestää yhteensä 5 kuukautta, mikä sisältää 23 työpäivää kestävän koulutusjakson, sekä 77 työpäivää kestävän työssäoppimisjakson.

Osaajista on kova kysyntä

Yhteistyöyrityksemme hakevat uusia osaajia erilaisiin ja eritasoisiin tehtäviin – kouluttamamme ohjelmistokehityksen tekijät voivat siis työllistyä monenlaisiin rooleihin. Roolisi voi olla esimerkiksi rekrytoivan yrityksen:

 • Ohjelmistokehittäjä (web ja sulautetut järjestelmät)
 • Järjestelmäasiantuntija
 • Service Desk -asiantuntija
 • IT-projektipäällikkö
 • Cloud Specialist
 • Front-end Developer
 • Back-end Developer
 • Mobiilikehittäjä
 • Junior-ohjelmistokehittäjä
 • Tietokantaosaaja

Tämä lista ei ole kuitenkaan kaikenkattava ja työnkuvat mukautuvat taustaasi ja yrityksen tarpeita vastaaviksi – tehtävänämme on löytää juuri sinun urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli.

Haastattelut käynnistyvät ja esivalintoja tehdään jo hakuaikana, älä siis epäröi vaan hae heti mukaan!

 

Rekrytoiva koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja rekrytoivien yritysten kanssa. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Näin haet mukaan ohjelmaan

Tarkista haku­kelpoisuutesi

Voit hakea ohjelmaan, jos olet työttömänä, vastavalmistunut, määräaikaisissa työtehtävissä, koulutustaustaasi vastaamattomassa työssä tai irtisanomisuhan alla. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Jätä hakemus TE-toimistoon

Täytä työhallinnon hakemus alla olevasta painikkeesta tai lähimmässä TE-toimistossasi.

Koulutusnumero: 691252

Jätä hakemus TE-toimistoon

Täytä osaamisprofiili Saraselle

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi – tämä profiili toimii käyntikorttinasi uusia osaajia rekrytoiviin kumppaniyrityksiin.

Täytä osaamisprofiili

Jää odottamaan valintaa

Taustasi ja kiinnostuksesi mukaan etsimme sinulle sopivia paikkoja yhteistyöyritysten joukosta. Lopullisen valintapäätöksen tekevät rekrytoivat yritykset, sillä ohjelman tärkein tavoite on työsuhde sinun ja yrityksen välille ohjelman päätteeksi. Järjestämme haastattelut hakuajan päätyttyä.

Ei mikä tahansa rekrytointiprosessi - miten voit parantaa mahdollisuuksiasi päästä rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Lue lisää

Tulevaisuutta ajatellen uskon, että nämä koulutukset olivat käänteentekeviä koko uralleni. Minun tapauksessani riskin ottaminen johti huipputyöpaikkaan!

- Mikael H, Code Academy osallistuja

Olen mukana Sarasen työnhaku-ohjelmassa johon olen todella tyytyväinen. Saranen ottaa työn tosissaan ja siellä tuntee oikeasti saavansa apua omiin kipupisteisiin.

- Leena K

0/0
Saranen_3571_400x400_v001

Kokemuksia Sarasesta

23.03.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Microsoft Akatemian uratarina: Vanhakin koira oppii uutta!

Kun 47-vuotiaana menetin työni CRM-asiantuntijana ja IT-hallintokoordinaattorina, en halunnut jäähdytellä tai aloittaa laskusuhdannetta työurallani....

Lue lisää
20.03.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Työttömyys päättyi rekrytoivaan koulutusohjelmaan

Kävin työttömänä useissa työhaastatteluissa, mutta niistä joko ei kuulunut mitään, tai sain vastaukseksi, että joku toinen on palkattu hakemaani tehtävään....

Lue lisää
19.03.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Rekrytoiva koulutusohjelma mahdollisti ensimmäisen työntekijän palkkaamisen

Kun Notarecin perustajalle, Sofia Järnströmille, tarjoutui mahdollisuus palkata HR- ja rekrytointiasioista innostunut alanvaihtaja, päätti Notarec lähteä...

Lue lisää

Jäikö mieleesi vielä kysymyksiä?

Katso usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Ota yhteyttä

Anne_Kauppi_640x640_

Anne Kauppi
Project Coordinator
050 400 28 88
anne.kauppi@saranen.fi