Kokemuksia ohjelmasta

Kokemuksia ohjelmasta

Oli hienoa saada huomata, että vuosien takaa oleva kokemus oli edelleen arvokas ja tunsin tulevani takaisin itselleni tutulle alalle.

”Suosittelen ohjelmaa terveysteknologiasta kiinnostuneille, joko alan vaihtona, paluuna alalle muualla vietetyn ajan jälkeen tai alan tiedon syventämisenä ja oman osaamisen kehittämisenä.

Olen ollut terveysteknologia-/sairaalatarvikepuolella töissä n. 6 vuotta 1990-luvun loppupuolella jonka jälkeen olin töissä n. 15 v lääketeollisuudessa. Oli hienoa saada huomata että vuosien takaa oleva kokemus oli edelleen arvokas ja tunsin tulevani takaisin itselleni tutulle alalle. Toki paljon on muuttunut, regulaatiot ovat tiukentuneet mutta siihen olin jo tottunut lääketeollisuuden puolella.

Minulle ohjelma oli oiva mahdollisuus saada harjoittelupaikka tutulta alalta ja sitä myötä vakituinen työpaikka LymphaTouchilta. Ohjelmaan kuului monipuolinen teoriaosuus terveysteknologiapuolelta. Luennoitsijat olivat alansa parhaimmistoa, joilta sai hyvän tietopohjan ja paljon käytännön esimerkkejä.

Kokonaisuus oli parasta – hyvä ohjelmarunko ja kokemusten jako kurssikavereiden kesken. Suurin osa kurssiltamme työllistyivät ohjelman aikana, mikä oli tavoite.”

Maria Enkvist
Toimistopäällikkö, LymphaTouch Oy

Hyppy uuteen sai minut kiinnostumaan entistä enemmän Terveysteknologiasta alana

”Koulutusohjelma tarjosi minulle erinomaisen mahdollisuuden tutustua Terveysteknologia-alaan hyödyntäen aiempaa muoviosaamistani. Yhteistyöyritykseni Plastone Oy valmistaa ruiskupuristamalla terveydenhuollon tuotteita sekä laitteiden muoviosia. Vaikka valmistusprosessit ja tuotekehitysprojektit olivat minulle yleisesti tuttuja, niin ohjelman tarjoama laaja katsaus terveysteknologian lainsäädäntöihin, regulaatioihin ja itse laitteisiin toi ymmärrystä, jota tarvitaan tämän alan asiakkaiden kanssa toimiessa. Työskentelin koulutusajan Projektipäällikkönä vastaten uuden lääkinnällisen laitteen muoviosien saattamisesta massatuotantoon. Olin asiakkaan ensisijainen kontakti ja myös vastuussa projektin etenemisestä. Ohjelman jälkeen solmin Plastonen kanssa työsopimuksen ja työskentelen tällä hetkellä asiakaspäällikkönä vastaten nimettyjen asiakkaiden projekteista sekä tuotemuutoksista.

Hyppy uuteen sai minut kiinnostumaan entistä enemmän Terveysteknologiasta alana ja haluaisin jatkossakin olla mukana suomalaisen osaamisen kehityksessä.”

Anna Ahonen
Asiakaspäällikkö
Plastone

Ohjelma tarjosi mielekkään ja motivoivan työn

”Ennen HealthTech Academya työskentelin Aalto-yliopistolla postdoc-tutkijana terveys- ja hyvinvointiteknologian parissa, joten aihepiiriltään koulutusohjelma oli kuin minulle tehty. Koulutuksen aikana työskentelin GE Healthcarella Helsingissä, josta sain myös työpaikan ohjelman loputtua. Toimenkuvaani kuuluu hengityskaasumittausmoduulien ylläpitoprojektien läpiviennistä vastaaminen ja tuotekehitysprojekteihin osallistumista.

Erityisesti regulaatioiden ja laatujärjestelmien osalta ohjelman koulutussisältö tuki hyvin työtehtäviini sisällepääsyä. Kliinistä hoitotyötä esittelevät päivät puolestaan jäivät mieleen oivana mahdollisuutena päästä tutustumaan terveysteknologian hyödyntämiseen käytännössä. Mielestäni ohjelma tarjosi täsmäkoulutuksen terveysteknologia-alan työtehtäviin ja itselleni lisäksi mielekkään ja motivoivan työn.”

Jussi Kuutti
Lead System Designer
GE Healthcare

Erinomainen keino löytää uusia uramahdollisuuksia tai laajentaa vanhaa osaamista

”Ohjelman kautta pääsin sisälle haluamaani yritykseen, johon tuskin olisin päätynyt ilman ohjelmaa, ja sain kattavan perehdytyksen terveysteknologia-alan säädöksiin. Olen aiemmin työskennellyt bioalalla tohtoriopiskelijana sekä toiminut nelisen vuotta viranomaistehtävissä Valvirassa. Terveysteknologia-alan säädöksiin perehdytys oli minulle tarpeen ja etenkin se oli hienoa, että säädöksistä oli puhumassa erinomainen asiantuntija. Koulutusohjelmaan oli kaiken kaikkiaan valittu paljon alansa ehdottomia huippuja ja kattavuutensa ansiosta se on hyvä lisä myös CV:ssä. HealthTech Academy on erinomainen keino löytää uusia uramahdollisuuksia tai laajentaa vanhaa osaamista, joten suosittelen ehdottomasti ohjelmaa kaikille terveysteknologia-alasta kiinnostuneille ihmisille, taustasta riippumatta.”

Riikka Kylväjä
Regulatory Affairs Specialist
Thermo Fisher Scientific

Aivan erityinen lisä työtyytyväisyyteen

”Työskentelin aiemmin neljätoista vuotta IT-alalla ja oma tausta yhdistyneenä HealthTech-ohjelmaan loi mahdollisuuden toimia teknisen kehityksen ja ylläpidon sekä myynti- ja hallinto-organisaation välimaastossa. Ohjelman kautta pääsin lääketieteellisiä etäanalyysejä valmistavaan yritykseen, jossa toimin tällä hetkellä asiakaspalvelupäällikkönä  ja samalla ohjaan tuotekehitysprojekteja jo olemassa olevien laitteiden ja palvelujen osalta ja osallistun uusien tuotteiden kehittämiseen. Pidän nykyisistä tehtävistäni oikein paljon – aiemmalla urallani vuorovaikutus asiakkaiden kanssa oli melko vähäistä ja nyt ylläpidän asiakaskontakteja päivittäin. Lisäksi tunne siitä, että tekee ihmisten terveyden kannalta hyödyllisiä asioita, tuo aivan erityisen lisän työtyytyväisyyteen.”

Petri Karkola
Asiakaspalvelupäällikkö
Remote Analysis Oy

Loistava mahdollisuus alasta kiinnostuneille

”Ohjelman kautta sain mahdollisuuden alalla, josta minulla ei ollut mitään kokemusta ja joka on luonteeltaan aivan erilainen kuin missä aikaisemmin työskentelin. Ilman ohjelmaa en välttämättä olisi saanut mahdollisuutta päästä alalle. Olen tietoliikennetekniikan insinööri ja työskentelin aikaisemmin verkkoasiantuntijana. Ohjelman kautta pääsin HUS:lle lääkintätekniikan huoltoinsinööriksi ja hoidan tällä hetkellä lääkintälaitteiden asiantuntijatehtäviä, kuten vastaanottotarkastuksia, määräaikaishuoltoja, viankorjauksia, päivityksiä ja käyttötukea. Työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia ja pidän niistä. Ohjelma on loistava mahdollisuus alaa vaihtaville / alasta kiinnostuneille – koulutuksesta saa oppitunneilla hyvän yleiskuvan alasta ja harjoittelun kautta saa erikoisosaamisen omiin työtehtäviin liittyen.”

Kaj Humisto
Huoltoinsinööri lääkintätekniikassa
HUS Kuvantaminen

Sekä työntekijä että työnantaja ehtivät rauhassa tutustua toisiinsa

Osallistuimme HealthTechPro –ohjelmaan ensimmäisen kerran vuonna 2014 ja uudestaan alkuvuodesta 2016 ja lopputuloksena molempina kertoina oli onnistunut rekrytointi. Ensimmäisellä kerralla palkkaamamme henkilö oli meille ennestään tuttu, mutta hänellä ei ollut aiempaa kokemusta erityisalastamme. Koulutusohjelman ansiosta pystyimme perehdyttämään hänet alan vaatimuksiin nopeasti ja tehokkaasti ja saimme siten ripeästi käyttöön arvokkaan lisän henkilökuntaamme.

Rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa monenlaisia etuja verrattuna perinteiseen rekrytointiprosessiin. Taloudelliset riskit ovat huomattavasti pienemmät ja prosessi on helpompi, kun tarjolla on ennalta seulottu joukko hakijoita. Meidän kannaltamme suurin etu on kuitenkin se, että sekä työntekijä että työnantaja ehtivät rauhassa tutustua toisiinsa oppimis- ja työtilanteissa, jotta rekrytointipäätös on varmasti molempien kannalta oikea. Pienelle yritykselle virherekrytoinnin hinta voi olla kohtalokas.

Timo Hakkarainen
Toimitusjohtaja
RemoteA Oy

Yhteistyössä

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.