Industry 4.0 & Twin Transition RekryKoulutus

Suuntaa uudelle uralle uudistuvan teollisuuden asiantuntijatehtäviin - 16 paikkaa Pohjois-Suomessa

Ota uusimmat teknologiat haltuun ja kasva osaajaksi tulevaisuuden teollisten ratkaisujen pariin

Haku päättynyt

---

Kiinnostaako sinua uudistuva teollisuus sekä huippuunsa viritetyt tekniset toteutukset? Haluaisitko ottaa haltuun uusimmat ratkaisut energiateknologioiden, sähköautomaation, robotiikan, teollisuuden älykkäiden järjestelmien tai integraatioiden parissa?

Oli uratähtäimenäsi sitten toimia oman tiimin teknisenä asiantuntijana esimerkiksi tuotekehityksen luottoinsinöörinä, vaihtuvia asiakasprojekteja pyörittävänä teknisenä projektipäällikönä tai asiakkaiden projekteja edistävänä konsulttina – Industry 4.0 & Twin Transition RekryKoulutus tarjoaa nopean väylän ottaa alan uusimmat teknolgiat haltuun ja mahdollisuuden napata ura kasvuyrityksissä.

Pohjois-Suomen Industry 4.0 & Twin Transition RekryKoulutuksen kautta sinulle ja 15 muulle tekijälle avautuu mahdollisuus suunnata haluamiisi tehtäviin ja samalla kehittää osaamistasi laadukkaan asiantuntijakoulutuksen myötä. Työllisty ohjelmasta esimerkiksi sähkötekniikan/robotiikan asiantuntijaksi, tuotekehitysinsinöörin tehtäviin, projektipäälliköksi tai asiantuntijaksi/konsultiksi älykkään teollisuuden projekteihin.

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Teollisuuden 4.0 ratkaisut – etenkin vihreät sellaiset ovat juuri nyt pinnalla, ja uusien osaajien kehittäminen alalle on tärkeää. Yritysten osaajapulaan vastauksena järjestettävä Industry 4.0 & Twin Transition RekryKoulutus tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia, olit sitten vastavalmistunut tai jo enemmän kokemusta omaava tekniikan ja teknologian osaaja.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Pohjois-Suomen alueella (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu & Lappi) järjestettävän 6 kuukauden pituisen RekryKoulutuksen kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen sauman aloittaa työ teknologia-alalla työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta.

 

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yritys- ja roolikohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Intohimosi alaa kohtaan sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen tulevat olemaan suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa.

Ohjelma järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, ICT Oulun, Sarasen sekä rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. 

Lue alta lisää ohjelmasta, sen sisällöistä sekä aiempien koulutusohjelmiemme osallistujien kokemuksista ja tee urasi vaikuttavin siirto aloittamalla uusi työ todellisen kasvualan osaajana!

💡  Tämän sivun lopusta löydät 20.10. järjestetyn TE-live infotilaisuuden tallenteen!

Ota yhteyttä

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Project Specialist
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Suurimpia valttejasi tulevissa tehtävissä ovat esimerkiksi

Ratkaisukeskeinen työotteesi

ratkaisukeskeisyys-icon

Halu kehittää osaamistasi

Oppiminen-kasvu

Tekniikka lähellä sydäntäsi

tech-ikoni-industry

Uteliaisuutesi uusiin asioihin

idea3

Mahdollisuudet taipuvat RekryKoulutuksen kautta useaan muottiin ja voit suunnata uusiin tehtäviin monella taustalla. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia henkilöitä, olitpa esimerkiksi alalle astuva tulevaisuuden tekijä taikka jo kokemusta enemmän kerryttänyt osaaja. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Hae mukaan pian - odotamme hakemustasi!

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelma pähkinänkuoressa

Kasva nopeasti uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Industry 4.0 & Twin Transition RekryKoulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Industry 4.0 & Twin Transition RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, ICT Oulun, Sarasen ja ohjelman yhteistyöyritysten kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi taivuttaa?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Ohjelmasta voit työllistyä esimerkiksi seuraaviin uudistuvan teollisuuden rooleihin:

 • Sähkötekniikan asiantuntija
 • Robotiikan asiantuntija
 • Tuotekehitysinsinööri
 • Konsultti älykkään teollisuuden projekteihin
 • Projektipäällikkö
 • Teollisuuden älykkäiden järjestelmien asiantuntija 
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. 

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Tuotantoautomaation uusimmat teknologiat ja järjestelmät
 • Automaatio, robotiikka ja IoT-teknologiat
 • Digitaalinen valmistus
 • Logiikkaohjelmointi
 • Projektinjohto ja konsultointi teknisissä projekteissa 
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita Sarasen ohjelmista

Sarasen rekrytoiva koulutusohjelma mahdollisti pääsyn omalle alalle uudessa maassa. Ohjelma auttoi minua pääsemään pois tehdastöistä ja takaisin tietokoneen ääreen, jossa olen omimmillani.

Lue koko juttu täältä!

-Fredrik Wickström, Design Engineer, Mipro Oy

fredrik-wickstrom-mipro-saranen-referenssi
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Code Academyn kautta sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

saranen osallistujatarina
Olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan. Ohjelman ajan sain oppia tuoreita teknologioita ja vaihtaa arvokkaita näkökulmia muiden osallistujien kanssa. Koulutusohjelma oli itselleni paras vaihtoehto, sillä prosessi on selkeä ja tähtää aina työllistymiseen. 
 
Lue koko juttu täältä!

-Jukka Immonen, Service Manager, Fastroi Oy

saranen osallistujatarina code academy
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Suosittelisin koulutusohjelmaa sellaisille ihmisille, jotka tuntuvat olevan jumissa nykyisen uransa kanssa. Erityisesti alanvaihtajille tämä on erinomainen väylä uusille urille, sillä koulutukseen ei tarvitse sitoutua vuosikausiksi toisin kuin perinteisemmässä opiskelussa.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

mimmit-koodaa-saranen-1
Code Academy laajensi osaamistani, vaikka osa sisällöstä olikin tuttua aikaisemmista työtehtävistä. Pääsin koulutusohjelman aikana tutustumaan itselleni uusiin teknologioihin ja opiskelemaan mielenkiintoisia uusia aiheita. Parasta koulutuksessa oli hyvin suunnitellut sisällöt ja laadukkaat kouluttajat. Ohjelman jälkeen sain työpaikan yhteistyöyrityksestäni.

Lue koko juttu täältä!

 

-Olli Sivonen, Software Developer, Arbonaut Oy

code academy saranen osallistujatarina
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Mahdollisuuksia on mm.

 • Sähköautomaation
 • Energiateknologioiden
 • Teollisuuden älykkäiden ratkaisujen 
 • Sekä teknologisten innovaatioiden parissa.

Päivitämme alle avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti, joten hae rohkeasti mukaan!

 • Sähkötekniikan asiantuntija 
 • Robotiikan asiantuntija 
 • Tuotekehitysinsinööri 
 • Konsultti älykkään teollisuuden projekteihin 
 • Projektipäällikkö 
 • Teollisuuden älykkäiden järjestelmien asiantuntija 

Kenelle ohjelma soveltuu?

Mahdollisuudet taipuvat RekryKoulutuksen kautta useaan muottiin ja voit suunnata uusiin tehtäviin monella taustalla. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia henkilöitä, olitpa esimerkiksi alalle astuva tulevaisuuden tekijä taikka jo kokemusta enemmän kerryttänyt osaaja.

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

Hakijoiden taustoissa voivat erottua eduksi esimerkiksi:

 • insinöörin tai diplomi-insinöörin tutkinto vaikkapa konetekniikan tai sähköautomaation parista
 • tausta sähköasennuksen, sähkötekniikan tai energia/materiaalitekniikan parista
 • tausta teollisuudesta, esimerkiksi huollon parista
 • tai vahva motivaatio alalle voi jo toimia sopivana ponnahduslautana uusimpien teknologioiden oppimiseen.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, joka järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, ICT Oulun, rekrytoivien yritysten sekä koulutusjärjestäjä Sarasen kanssa.

Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. 

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika: 28.9. - 7.11.2022

Koulutuksen ajankohta: 1.12.2022 - 1.6.2023

Infotilaisuus: Ohjelmasta järjestetään TE-live -infotilaisuus torstaina 20.10. klo 13. Linkki tapahtumaan: https://te-live.fi/lahetykset/JydkXNkMd

Ohjelman toteuttavat tiiviissä yhteistyössä ELY-keskus, TE-palvelut, Saranen Consulting, ICT Oulu ja rekrytoivat yritykset.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Ohjelman sisältö: 

Ohjelma sisältää noin 30 % asiantuntijakoulutusta ja noin 70 % käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä. 

Koulutussisältö rakennetaan yhdessä yhteistyöyritysten kanssa. Koulutus sisältää mm. seuraavia aiheita:

 • Tuotantoautomaation uusimmat teknologiat ja järjestelmät
 • Automaatio, robotiikka ja IoT-teknologiat
 • Digitaalinen valmistus
 • Logiikkaohjelmointi
 • Projektinjohto ja konsultointi teknisissä projekteissa 

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Industry 4.0 & Twin Transition RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. 

Koulutusnumero (Pohjois-Pohjanmaa & Lappi): 709296

Koulutusnumero (Kainuu): 709703

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

TE-live infotilaisuuden tallenne

Missasitko 20.10. järjestetyn TE-live infotilaisuuden? Katso tallenne alta tai TE-liven sivuilta osoitteesta https://te-live.fi/lahetykset/JydkXNkMd

 

Yhteistyössä