Integration & API Academy

Aloita uusi työ ohjelmistoalalla - kasva ohjelmisto- ja integraatio-osaajaksi!

Yhdistä koodin solmukohdat - aloita uusi työ ohjelmistoalalla ja kasva integraatioasiantuntijaksi

Kiinnostaako sinua ohjelmistokehitys, pilviteknologiat, kokonaisarkkitehtuuri, integraatiot tai API-talous? Oletko luontainen ongelmanratkaisija? Haluatko olla suunnittelemassa ja toteuttamassa teknisiä ratkaisuja tiedon liikkumiseksi liiketoiminnan tarpeisiin?

Useat alansa kiinnostavimmat työnantajat etsivät yhteensä 12 uutta tekijää kasvamaan erilaisiin ohjelmisto- ja IT-alan kehitystehtäviin Pirkanmaalle. Syvenny nyt integraatioihin ja tule pitämään digitaalinen maailma liikkeessä!

Erilaiset ohjelmistorajapinnat ja järjestelmäintegraatiot ovat digimaailman kantava voima, joiden parissa tekeminen taipuu moneksi. Ohjelmisto- ja IT-alan asiantuntijakoulutuksen kautta saat mahdollisuuden suunnata uuteen työhön kasvualalla, jossa uramahdollisuudet eivät rajoitu yhteen muottiin. 

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia. Kiinnostavia haasteita on tarjolla niin kokeneemmille asiantuntijoille kuin valmistumisen jälkeen uraansa aloittaville.

Mikäli olet uuden oppimisesta motivoitunut ja haasteista innostuva tekijä ja haluat päästä ottamaan järjestelmistä kaikki paukut irti mielenkiintoisten työtehtävien parissa, haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää. 

Hae mukaan pian ja löydä uusi työ Integration & API Academyn kautta!

Etsimme uusia osaajia useisiin eri rooleihin monenlaisilla taustoilla

Yhteistyöyrityksemme etsivät osaajia kasvamaan järjestelmien välisiin rajapintoihin liittyviin erilaisiin asiantuntijatehtäviin. Tähtäimessä olevan uuden työn lisäksi saat ainutlaatuisen mahdollisuuden napata alan tuoreimman asiantuntijakoulutuksen uusien työtehtäviesi ohella.

Taustastasi ja mielenkiinnon kohteistasi riippuen voit suuntautua ohjelman kautta esim. teknisiin tehtäviin, määrittely- ja suunnittelurooliin tai konsultoimaan asiakasrajapintaan mm. softakehityksen, pilviteknologioiden, ohjelmisto- ja järjestelmäsuunnittelun, integraatioarkkitehtuurien tai IT-projektien ja liiketoimintakehityksen pariin. 

Yhteistyöyrityksemme etsivät avoimiin tehtäviin ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia osaajia. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kasvamaan uuteen tehtävääsi! Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat monesti muokattavissa henkilöiden mielenkiintojen mukaisesti. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli.

Toteuttamiemme ohjelmistokehityksen koulutusohjelmien kautta jo useat sadat ihmiset ovat löytäneet itselleen uuden työn erilaisten IT-alan työtehtävien parissa. Nyt alkavan integraatioihin ja API-rajapintoihin keskittyvän asiantuntijakoulutuksen kautta tuleva roolisi voi olla esim. rekrytoivan yrityksen:

 • Ohjelmistokehittäjä
 • Ohjelmisto- tai järjestelmäsuunnittelija
 • Sovellus- tai järjestelmäasiantuntija
 • API-kehittäjä
 • Rajapintakehittäjä
 • Integraatioinsinööri
 • Integraatiokoordinaattori
 • Integraatiokonsultti
 • Myynnin tuki
 • Projektipäällikkö
 • Software Engineer

Integration & API Academy on 6 kk mittainen rekrytoiva koulutusohjelma, joka on suunnattu ensisijaisesti Pirkanmaan alueen työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka haluavat kehittää ohjelmistoalan osaamistaan ja työllistyä alan tehtäviin. Kyseessä on työvoimakoulutus, joka toteutetaan yhteistyössä Sarasen, ELY-keskuksen, TE-palveluiden sekä rekrytoivien yrityksien kanssa.

Kiinnostuitko jo? Voit katsoa 11.3. järjestetyn ohjelman hakijainfotilaisuuden tallenteen, jossa kuulet mm. koulutuksen sisällöistä, hakuprosessista ja työllistymismahdollisuuksista. Katso tallenne täältä!

Lue lisää ohjelmasta ja hae mukaan mahdollisimman pian! Käymme hakemuksia läpi ja sovimme haastatteluja heti haun startattua!

Ota yhteyttä

katri-pajarinen-640x640-2

Katri Pajarinen

Project Specialist
katri.pajarinen@saranen.fi
050 377 2477

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Mitkä teemat sinua kiinnostavat? Voit suunnata mm. seuraaviin tehtäviin

Ohjelmisto- tai järjestelmäkehitys

code-academy-icons-ohjelmistokehitys

Lähde rajapintakehittäjäksi sinua kiinnostavan tekkistäkin pariin! Laita koodi juoksemaan ja vie taitosi samalla uudelle tasolle!

Pilviteknologiat & tietojärjestelmät

cloud-data-icon

Luotsaa järjestelmät ja asiakkaat pilveen! Opi tunnistamaan soveltuvin tekninen ratkaisu ja varmista, että data ei huku järjestelmien uumeniin. 

Tiedonsiirto ja tietosuoja

tietokanta-icon

Varmista, että tieto pääsee oikeassa muodossa oikeaan paikkaan - ja oikeille käyttäjille! 

Suunnittelu- tai määritystehtävät

icon-2

Alalla on kysyntää asiakastarpeen määrittelyosaamiselle, integraatioiden suunnittelutaidoille ja API-talouden palvelumuototoilulle. 

Tässä on vain muutama esimerkki mahdollisista urapoluista, sillä avoimia rooleja on useita ja eritasoisia!

Meille ja rekrytoiville yrityksille tärkeintä on vahva mielenkiintosi alaa kohtaan sekä motivaatiosi tarttua uusiin tehtäviin innolla. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinua kasvamaan uuteen työtehtävääsi ohjelman aikana.

 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - monta hyvää syytä hakea

Aloita uusi työ kasvualalla

Integration & API Academy -rekrytoiva koulutusohjelma yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen ainutlaatuisella tavalla. Suuntaamalla uudelle uralle Akatemian kautta, saat tilaisuuden kasvaa uuteen rooliisi askel kerrallaan ja hyödyntämään koulutuksessa kasvattamaasi asiantuntijuutta suoraan tuoreissa työtehtävissäsi.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 6 kk koulutusohjelman päätteeksi. 

Koulutus on osallistujille maksuton.

saranen-tyosopimus-icon
Monia avoimia rooleja erilaisille osaajille

Millaisten teemojen parissa haluaisit tulevaisuudessa työskennellä? Ohjelmistokehityksen, järjestelmäintegraatioiden, API-ratkaisujen ja muiden ohjelmistoalan tehtävien kirjo on erittäin laaja, minkä vuoksi voit suunnata ohjelman kautta hyvin erilaisiin tehtäviin!

Taustasi voi olla monenlainen, sillä avoimia rooleja on tarjolla niin jo kokeneemmille asiantuntijoille, kuin myös uraansa aloitteleville osaajille. Tuleva roolisi voi olla esimerkiksi rekrytoivan yrityksen:

 • Ohjelmistokehittäjä
 • Ohjelmisto- tai järjestelmäsuunnittelija
 • Sovellus- tai järjestelmäasiantuntija
 • API-kehittäjä
 • Rajapintakehittäjä
 • Integraatioinsinööri
 • Integraatiokoordinaattori
 • Integraatiokonsultti
 • Myynnin tuki
 • Projektipäällikkö
 • Software Engineer

 

saranen-monia-paikkoja-icon-code-academy
Tuorein osaaminen työtehtävien ohella

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä 25 koulutuspäivän myötä. Pääset uusissa tehtävissäsi hyödyntämään mm. softakehityksen, järjestelmäsuunnittelun, pilviteknologioiden tai tietoliikenteen osaamistasi ja hyödyntämään asiantuntijakoulutuksen kautta opittuja tietoja ja taitoja suoraan työtehtäviesi parissa. Lopputuloksena kasvatat oman osaamisesi uudelle tasolle. 

Koulutusohjelma on osallistujille maksuton ja koulutuspäivät järjestetään toistaiseksi etätoteutuksena.

saranen-asiantuntijakoulutus-icon
Laadukas koulutussisältö

Koulutuksen aikana pääset syventymään mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Liiketoimintaymmärrys integraatioiden taustalla
 • API-talous
 • Integraatiostrategia ja kokonaisarkkitehtuuri
 • Pilviteknologiat
 • Integraatioteknologiat ja -työkalut
 • API-arkkitehtuurit, APIen hallinta ja julkaisu
 • Tietoliikenne, tietoturva, salaus ja autentikointi
 • DevOps ja APIOps
 • Onnistuneen integraation menestystekijät

Ohjelman kouluttajakumppanina toimii Osaango

osaango-logo

 

koulutussisalto-icon

Osallistujatarinoita IT-alan ohjelmista

Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue tamperelaisen Henrin kokemukset täältä!

 

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

 

 

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

 

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
Olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan. Ohjelman ajan sain oppia tuoreita teknologioita ja vaihtaa arvokkaita näkökulmia muiden osallistujien kanssa. Koulutusohjelma oli itselleni paras vaihtoehto, sillä prosessi on selkeä ja tähtää aina työllistymiseen. 

Lue koko juttu täältä!

 

-Jukka Immonen, Service Manager, Fastroi Oy

code-academy-varsinais-suomi-mobile
Rekrytoiva koulutusohjelma laajensi osaamistani, vaikka osa sisällöstä olikin tuttua aikaisemmista työtehtävistä. Pääsin koulutusohjelman aikana tutustumaan itselleni uusiin teknologioihin ja opiskelemaan mielenkiintoisia uusia aiheita. Parasta koulutuksessa oli hyvin suunnitellut sisällöt ja laadukkaat kouluttajat. Ohjelman jälkeen sain työpaikan yhteistyöyrityksestäni.

Lue koko juttu täältä!

 

-Olli Sivonen, Software Developer, Arbonaut Oy

analyticspro-760x800px
IT-alalle on hyvin vaikea päästä. Itse en todellakaan ole mikään koodari, mutta jos hain IT-alan juttuja, niin miltei jokaisessa työilmoituksessa tarvittiin jotain koodaustaitoa yms., ja se asetti itseni sellaiseen tilanteeseen, että "en minä tällaista halua hakea, haluan hakea sitten jotain muuta" Koulutusohjelman kautta pääsin tekemään IT-hommia ja samalla katsomaan, lähteekö se viemään omaa uraani eteenpäin.

Lue koko juttu täältä!

 

-Juho Päivärinta, Elisa Appelsiini Oy

saranen-avoin-tyopaikka-kuvitus3_mobile
0 / 0

Avoimet roolit

Uusia osaajia etsivät mm.

Solita on suomalainen teknologia-, strategia- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Vuonna 1996 perustetun Solitan liikevaihto vuonna 2019 oli 103 miljoonaa euroa. Työllistämme yli 1 000 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, digitaalisten palvelujen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Belgiassa ja Tanskassa.

Integraatioasiantuntijana kehität, konsultoit ja ylläpidät asiakkaidemme kriittisiä järjestelmiä. Olet mukana kaikissa projektin työvaiheissa määrittelystä tekniseen toteutukseen, testaukseen ja ylläpitoon asti. Roolissasi ymmärrät asiakkaan liiketoimintatason vaatimukset sekä datan ja järjestelmien integroitavuuden tekniset tarpeet ja osaat tulkata ne toimiviksi ratkaisuiksi. Oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan saat myös itse vaikuttaa siihen, millaiseksi roolisi meillä lopulta muodostuu. 

Voit lukea lisää Solitasta yrityksen nettisivuilla. 

Istekki on täysin suomalainen kasvava ja kehittyvä noin 700 työntekijän informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio. Meidät tunnetaan luotettavana kumppanina ja asiakasomistajia yrityksellä on jo yli 40. Tarjoamme asiakasomistajillemme räätälöityjä palveluita ja ratkaisuja helpottamaan heidän arkeaan. Tehtävämme on pitää huolta, auttaa menestymään ja rakentamaan uutta digitaalista huomista yhdessä.

Meillä Istekiltä löytyy paikka reippaalle, motivoituneelle, huumoritajuiselle ja asiakaspalveluhenkiselle tulevalle integraatiosuunnittelijalle. Sinun ei tarvitse olla valmis tekijä! Integraatiotyössä menestymistä auttavat ohjelmointi- ja xml/rest-osaaminen sekä osaaminen tiedonsiirtoprotokollista mm. http/ftp/tcp. Pääset lisäksi hyödyntämään ja/tai kehittämään mm. terveydenhuollon ja kunta-alan toimiala- ja järjestelmätuntemustasi, ITIL-prosessituntemustasi, tietokantaosaamistasi, sekä osaamistasi eri palvelinympäristöistä ja ssl/tls-suojauksista. Meillä pääset käyttämään InterSystemsin integraatiotyökaluja.
Istekillä teet merkityksellistä työtä asiakkaidemme parissa. Meidän ryhmässämme on avoin ilmapiiri ja tekemisen meininki. Ketään ei jätetä yksin haastavissakaan tilanteissa. Panostamme jatkuvasti myös osaamisemme kehittämiseen.

Lue lisää Istetkistä yrityksen nettisivuilla. 

Pinja toimii asiakkaidensa kumppanina digitalisaation ja teollisuuden uudistamisen parissa useilla eri toimialoilla, yhteensä meitä pinjalaisia on jo 550. Tehtävämme on tarjota näkemystä asiakkaiden liiketoiminnan haasteisiin, visioida heidän kanssaan tulevaa ja viedä uudet ideat käytäntöön. Lupaamme olla opas, jonka kanssa asiakkaat voivat kehittää heidän liiketoimintaansa tulevaisuuden kestäväksi.

Lue lisää Pinja Digitalista yrityksen nettisivuilla. 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu – yhteispelillä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa.

Toimimme ympäristössä, jossa palikat ympärillämme liikkuvat jatkuvasti. Tarvitaan jatkuvaa oppimista, jotta voi pysyä kehityksessä mukana - ja auttaa muita oppimaan. Kutsumme meillä jokaista Senior Traineeksi, oli sitten vastavalmistunut tai kokenut arkkitehti. Uskomme nimittäin, että jokaisella on osaamista jaettavaksi muille, mutta kukaan ei ole koskaan valmis.

Lue lisää Digiasta yrityksen nettisivuilla. 

Lue lisää Granitesta yrityksen nettisivuilta.

Roidu on asiakas- ja henkilöstökokemuksen mittaamisen asiantuntijayritys, joka etsii rekrytoivan koulutusohjelman kautta data-analyytikkoa viemään asiakasrajapinnasta saatavan tiedon hyödyntäminen Roidun liiketoiminnan kehittämisessä seuraavalle tasolle! Pääset yhdistelemään eri lähteistä saatavaa tietoa, rakentamaan niistä malleja ja johtopäätöksiä, kehittämään raportointia ja tuomaan havaintosi esille vietäväksi eteenpäin yhdessä Roidun muiden asiantuntijoiden kanssa. Työvälineeksi saat mm. tiedon analysointia ja visualisointia helpottavan ajantasaisen järjestelmän esim. PowerBIn.

Toivomme, että sinulta löytyy analyyttistä otetta, visuaalista silmää, tilastointivalmiutta ja kevyttä ohjelmointikykyä, esim. Excel-näppäryyttä. Meillä ei jätetä ketään yksin, joten tiimityötaidot tulevat tarpeeseen. Autamme sinua kehittymään tähän tehtävään ja olemme jo miettineet tuleviakin datapolkujasi, joihin pääset mielenkiintojesi perusteella vaikuttamaan.

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Integration & API -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Koulutusnumero: 698438

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoivat yritykset.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä valintojen edetessä.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä tai työttömyysuhan alaisena ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. 

Arvostamme etenkin, jos sinulla on kertynyt osaamista tai ymmärrystä esim. ohjelmoinnista, erilaisten tietojärjestelmien ja sovellusten suunnittelusta tai määrittelystä, pilvipalveluista ja / tai tietoturvasta. Osaamisesi voi perustua opintoihin tai työkokemukseen ja myös vahva harrastuneisuus on eduksi. Tehtävissä tarvitaan myös kykyä ymmärtää liiketoimintatarpeita. Voitkin siis hyötyä eri toimialojen kokemuksesta, esim. talous- ja henkilöstöhallinnosta, terveydenhuollosta tai kunta-alalta.

Aiempi kokemus integraatioista ei ole vältättämätöntä. Jos sinulta löytyy soveltuvaa taustaa, kyky oppia uutta ja intohimoa varmistaa järjestelmien välinen sujuva yhteistyö, sinun on mahdollista kehittyä ja työllistyä alan ammattilaiseksi.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 7.4.2021

Koulutuksen ajankohta: 6.5.2021 - 29.10.2021

Ohjelman sisältö: 

Ohjelma sisältää 20-25 päivää asiantuntijakoulutusta ja n. 100 päivää käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä. 

Koulutus koostuu mm. seuraavista aiheista:

 • Liiketoimintaymmärrys integraatioiden taustalla
 • API-talous
 • Integraatiostrategia ja kokonaisarkkitehtuuri
 • Pilviteknologiat & integraatiot
 • Integraatioteknologiat ja -työkalut
 • API-arkkitehtuurit, APIen hallinta ja julkaisu
 • Tietoliikenne, tietoturva, salaus ja autentikointi
 • DevOps ja automatisoinnin hyödyntäminen
 • Onnistuneen integraation menestystekijät

 

Kiinnostuitko jo? Tule kuulemaan lisää infowebinaariin 16.3.2021 klo 13. Voit osallistua tilaisuuteen tästä.

 

Voit myös katsoa 11.3. järjestetyn ohjelman hakijainfotilaisuuden tallenne, jossa kuulet mm. koulutuksen sisällöistä, hakuprosessista ja työllistymismahdollisuuksista. Katso tallenne täältä!