Smart Testing Academy F.E.C.

Suuntaa osaamisesi IT-tehtäviin ja aloita uusi työ testausautomaation ja ohjelmistojen parissa!

Katse ohjelmistoalan tehtävissä? Löydä uusi työ testauksen, ohjelmistokehityksen tai IT-projektien parissa!

Hakuaika päättynyt!

---

Herättääkö ohjelmistokehitys, -testaus tai erilaiset tekniset kehitysprojektit sinussa kiinnostusta? Haluatko syventää osaamistasi mm. testausautomaatiosta ja Robot Frameworkista ja suunnata taitosi uusiin tehtäviin? Mikäli haluat hyödyntää työssäsi hyvää ongelmanratkaisukykyäsi ja kasvattaa samalla ohjelmisto- ja testausosaamistasi, tämä on sinun mahdollisuutesi aloittaa uusi työ ja kehittyä asiantuntijaksi mielenkiintoisiin IT- ja ohjelmistoalan tehtäviin.

Kirjoita urasi seuraava kappale koulutusohjelman kautta ja aloita uusi työ alalla, jossa tekemistä riittää.

Uusia mahdollisuuksia on laajasti aina teknisemmistä ohjelmistokehityksen ja -testauksen tehtävistä kaupallisempiin IT- ja projektirooleihin. Avoimia paikkoja on yhteensä 20 ja roolit ovat luonteeltaan erilaisia ja eritasoisia – tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun yhteistyöyrityksiemme joukosta taustastasi riippumatta. Kerro siis mikä sinua eniten innostaa ja millaisissa tehtävissä näkisit itsesi seuraavaksi!

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Ohjelmisto- ja testausalan tehtävät taipuvat moneen, kuten myös tarjoamamme uramahdollisuudet. Voit olla taustaltasi uraasi aloittava tuleva asiantuntija, alan tehtävistä jo kokemusta kerryttänyt tekijä, uusia mahdollisuuksia punnitseva alanvaihtaja tai esimerkiksi harrastuksesta ammattia tavoitteleva tulevaisuuden osaaja. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi Smart Testing Academyn kautta!

Toteuttamiemme IT-alan koulutusohjelmien kautta jo useat sadat ihmiset ovat löytäneet itselleen uuden työn testauksen, devauksen ja IT-projektien parissa. Nyt käynnistyvän ohjelman myötä tuleva roolisi voi olla esim. rekrytoivan yrityksen: 

 • Test Engineer
 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Testausautomaation kehittäjä
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • IT-tukihenkilö
 • Testauspäällikkö
 • Manuaalitestaaja

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yrityskohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta pääset vaikuttamaan aktiivisesti urasi suuntaan ja seuraavaan työpaikkaasi - lue ohjelman kokonaisuudesta lisää tästä.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Smart Testing Academy F.E.C. -rekrytoivan koulutusohjelman kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen sauman aloittaa työ ohjelmistoalan roolissa uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Lue lisää, tee urasi vaikuttavin siirto ja aloita uusi työ todellisen kasvualan osaajana!

Ota yhteyttä

Mira_Tapiola-Garcia-640x640

Mira Tapiola-Garcia

Senior Project Specialist
mira.tapiola@saranen.fi
045 171 6787

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Uramahdollisuudet taipuvat moneksi - mikä teema sinua kiinnostaa?

Testausautomaatio

robot-framework

Kiinnostaako sinua esim. Robot Framework? Ota testausautomaation tuoreimmat taidot haltuun ja suuntaa uusiin tehtäviin. 

Ohjelmistokehitys

Yleinen ohjelmointi

Onko sinulla taustaa tai kiinnostusta devaukseen? Juoksuta koodia yhä parempaan pakettiin uudessa roolissasi.

DevOps

Pilvipalvelut

Yhdistä devaus ja IT-toiminnot mielenkiintoisten asiantuntijatehtävien parissa. 

IT-projektit

Konsultointi

Kiinnostaako sinua työskentely eri tiimien rajapinnoissa? Kasvata osaamistasi ja vie taitosi IT-alan projektitehtäviin. 

Tässä muutama esimerkki tarjoamistamme mahdollisuuksista. Millaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille! Ohjelmisto- ja testaustehtävät taipuvat kauttamme moneksi ja rooleja on erilaisten teknisten ja liiketoiminnallisten tehtävien parissa, kokemukseen katsomatta 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelman monet hyödyt

Aloita uusi työ kasvualalla

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Smart Testing Academy on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Smart Testing Academy F.E.C. -koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja ohjelman  yhteistyöyritysten kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi taivuttaa?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Vastaavista ohjelmointi- ja IT-alan asiantuntijakoulutuksista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Test Engineer
 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Testausautomaation kehittäjä
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • IT-tukihenkilö
 • Testauspäällikkö
 • Manuaalitestaaja
Useita rooleja tarjolla
Hanki taitoja, joista alalla puhutaan

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • ISTQB Foundation sertifikaattiin valmistava koulutus
 • ISTQB Foundation sertifiointi
 • Testausvälineen valinta ja käyttöönotto
 • Python Robot Frameworkin käyttäjille
 • Robot Framework: perusteet ja jatkokurssi
 • Tietoturvatestaus & suorituskykytestaus
 • DevOps
 • Modernien työelämätaitojen kokonaisuus
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.  Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita IT- ja softaohjelmista

Rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

testimonial-referenssi-kuvitus-1
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Smart Testing Academy F.E.C. -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 705284

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 21.3.2022

Koulutuksen ajankohta: 11.4.2022 - 6.10.2022 (sisältää 5 pvä lomajakson)

Hakijainfo: Järjestetään etänä 1.3. klo 13. Ilmoittaudu mukaan tästä!

Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen. Koulutusohjelma sisältää 20-25 tietopuolista koulutusta ja 90-95 päivää työssäoppimista.

Smart Testing Academy F.E.C. -koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja ohjelman  yhteistyöyritysten kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksen aikana käsitellään mm. seuraavia aiheita:

 • ISTQB Foundation sertifikaattiin valmistava koulutus
 • ISTQB Foundation sertifiointi
 • Testausvälineen valinta ja käyttöönotto
 • Python Robot Frameworkin käyttäjille
 • Robot Framework: perusteet ja jatkokurssi
 • Tietoturvatestaus & suorituskykytestaus
 • DevOps
 • Modernien työelämätaitojen kokonaisuus

Koulutusohjelman ajaksi tehdään koulutussopimus osallistujan ja rekrytoivan yrityksen välille. Osallistujat voivat hakea ohjelman aikana ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, sekä kulukorvausta.

Kenelle koulutus sopii?

Voit olla taustaltasi uraasi aloittava tuleva asiantuntija, alan tehtävistä jo kokemusta kerryttänyt tekijä, uusia mahdollisuuksia punnitseva alanvaihtaja tai esimerkiksi harrastuksesta ammattia tavoitteleva tulevaisuuden osaaja. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi Smart Testing Academyn kautta!

Arvostamme hakijoiltamme aiempaa kokemusta ohjelmistotestauksesta tai -kehityksestä, testausautomaatiosta, tietokannoista, DevOpista, teknisistä projektitehtävistä, ERP, CRM- ja pilvipalveluista tai IT-tuen tehtävistä esimerkiksi työkokemuksen, koulutuksen tai muiden projektien kautta. Soveltuva taustasi voi siis olla kaupallinen tai tekninen.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Hakijainfotilaisuuden tallenne

Haluatko kuulla vielä lisää? Järjestimme 1.3. avoimen hakijainfotilaisuuden Facebook-livessä, jossa saimme paljon hyviä kysymyksiä katsojilta! Katso tallenne (20 min) alta!