Kokemuksia

Kokemuksia

REKRYTOIVA KOULUTUSOHJELMA MAHDOLLISTI PALUUN IT-ALALLE USEAN VUODEN JÄLKEEN

Smart Testing Discovery -ohjelma mahdollisti uuden suunnan uralleni ja kerrytti uudenlaista osaamista.

Löysin Smart Testing Discovery -rekrytoivan koulutusohjelman jo vuotta aiemmin, mutta en silloin pystynyt hakemaan mukaan ollessani vielä toisaalla töissä. Olin silti yhteydessä Saraseen kyselläkseni lisää, ja siitä se ajatus uranvaihtoon sitten vähitellen lähti. Halusin nimittäin takaisin IT-alalle, jossa olin ollut 6 vuotta aiemmin. Lisäksi tietenkin uuden oppiminen automaatiosta ja DevOpsista kiinnosti.

Osasin jo odottaa hakuprosessia edellisen vuoden perusteella, joten kun haku alkoi, pelit ja pensselit olivat minulla valmiina ja hakemus lähti rivakasti Saraselle. Haastatteluun pääsin jo samalla viikolla. Sarasen haastattelu oli ryhmätilaisuus, joissa näin myös muita tuttuja kasvoja vuosien takaa. Yhteishenki oli heti leppoisa. Seuraavaksi pääsin kahteen eri haastatteluun prosessissa mukana olleiden yritysten kanssa. Loppujen lopuksi Vitec Oy oli nopeampi ja ehti valita minut ensin. Kumpikin yritys oli todella mielenkiintoinen ja ystävällinen.

Rekrytoivan koulutusohjelman alettua, sain huomata koulutuksien olevan mielenkiintoisia ja täynnä asiaa. Uutta tietoa tuli paljon ja lisäksi oppimateriaali oli kattavaa. Kouluttajat olivat huippuosaajia, joilta ei sormi mennyt suuhun vaikeammankaan kysymyksen edessä. Jokainen opiskelupäivä oli ainutlaatuinen ja motivoiva.

Parasta antia ohjelmassa urani kannalta oli kuitenkin työssäoppiminen. Sain rauhassa harjoitella uutta sen puolen vuoden ohjelman ajan. Ohjelman loputtua olinkin jo ihan ammattilainen, eikä työsopimuksen allekirjoittamista tarvinnut pohtia puolelta eikä toiselta, sillä tunsimmehan jo yrityksen kanssa toisemme hyvin siinä kohtaa.

Mielestäni Smart Testing Discovery -ohjelma sopii esimerkiksi ihmisille, joilla on jo hieman kokemusta IT-alasta, mutta syystä tai toisesta ajautunut alalta pois. Paluu takaisin alalle on helpompi tämän ohjelman myötä. Smart Testing Discovery -ohjelmasta sain paitsi jatkuvaa tukea kaikessa Sarasen puolelta, myös opetusta uusimpiin tekniikoihin huippukouluttajilta. Lisäksi Sarasen kokemus harjoittelupaikan valinnassa oli arvokasta, enkä missään kohtaa pelännyt joutuvani liian vaikeisiin tehtäviin heti ensimmäisenä päivänä. Sain osakseni osaavaa ja inhimillistä kohtelua kaikin puolin.

Susanna Tunturi
Testaaja
Vitec Oy

VIHDOINKIN MINUSTA TULI VIRALLISESTI TESTAAJA

Sain kehitettyä testausosaamistani yrityksille sopivammaksi Smart Testing Discovery -rekrytoivan koulutusohjelman avulla.

Olen tehnyt IT-alalla monipuolisen uran toimien useissa erilaisissa tehtävissä eri teknologia-alueilla. Siitä huolimatta, mikä virallinen työnkuvaukseni onkaan ollut, olen aina ollut kiinnostunut testaamisesta ja olen kokenut sen ”omaksi jutukseni”. Jouduin miettimään tulevaisuuttani ja uraani tarkemmin, kun jäin projektinjohtotehtävistä työttömäksi. Totesinkin pian, että kaikenlainen manageeraus saa jäädä, sillä halusin tehdä testausta. Työnhakuun ryhtyessäni sain melko pian huomata, ettei kukaan halua palkata manuaalitestaajaa, mutta automaatiotestaajille on kysyntää. Olin ns. ”itseoppinut” manuaalitestaaja, joten minulla ei ollut testausopintoja eikä sertifikaatteja. Silti tiesin olevani hyvä ja motivaationi olevan kohdallaan.

Smart Testing Discovery –ohjelma tuli sopivaan saumaan. Kuulin ohjelmasta entiseltä kollegaltani, joka oli ajatellut itse hakeutua ohjelmaan. Aluksi olin hieman epäileväinen rekrytoivan koulutusohjelman suhteen – olisikohan se vain ns. ajantäytettä työttömälle vai saisinko siitä oikeasti hyötyä uralleni? Huomasin samoihin aikoihin, että eräs tuttavani oli osallistunut edelliseen Smart Testing Discovery -koulutusohjelmaan, joten soitin hänelle kysyäkseni ensikäden kokemuksia koulutuksesta. Kaveri kehui ohjelmaa, joten asia oli sillä selvä. Hakemus sisään ja toivotaan parasta. Pian huomasinkin olevani jo työhaastattelussa ja nopealla aikataululla harjoittelupaikkakin oli järjestynyt!

Koulutusohjelma oli mielenkiintoinen, ja koulutuspäivien ja työssäoppimispäivien suhde oli juuri sopiva. Koulutusohjelmaan osallistujat ja kouluttajat olivat rentoa porukkaa ja koulutukset pääosin todella hyviä. Sain kurssilta paljon uutta tietoa ja osaamista. Uudella osaamisellani pyöritänkin nyt Robot Framework:iä melko sujuvasti, vaikken ennen kurssia ollut tätä työkalua ikinä edes nähnyt käytettävän! Koulutusohjelman tärkeimmät annit olivat minulle automaatiotestauksen perusteiden oppiminen ja kurssiin kuulunut ISTQB -testaussertifikaatin suorittaminen. Koulutusohjelman jälkeen olinkin vihdoin ”virallisesti” testaaja! Lisäksi suoritin syksyllä omatoimisesti koulutukseen kuuluneen perussertifikaatin tueksi Agile testaaja -sertifikaatin.

Nykyään toimin testaajana ohjelman kautta löytyneessä harjoittelupaikassani Etteplan MORE Oy:ssä. Työni on vaihtelevaa, teen sekä manuaali- että automaatiotestaamista. Saan oppia melkein päivittäin jotain uutta ja se pitää mielen virkeänä ja iloisena. Voin rehellisesti sanoa, että Smart Testing Discovery -koulutuksen avulla sain uuden uran ja ennen kaikkea uuden innon tekemiseen!

Mikko Saarinen
Test Engineer
Etteplan More Oy

Yhteistyöyritykset

Yhteistyössä

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.