Kokemuksia

Kokemuksia

Piristysruiske työhakuun – ei voisi löytää parempia apureita kuin Sarasen porukka!

Suosittelen Sarasen palveluita henkilöille, jotka haluavat tehdä muutoksia elämäänsä, oletpa sitten työtön tai vain nykyiseen työhön/yrittäjyyteen tympiintynyt) ja etsit vaihtoehtoja.

Ei voisi löytää parempia apureita kuin Sarasen porukka! He ovat kovia ammattilaisia, jotka kuitenkin toimivat henkilökohtaisella tasolla ja jotka oikeasti välittävät ihmisistä – kurssin päättymisen jälkeenkin!

Inspiraatiota, energiaa ja kannustusta

Koulutuspäivien lisäksi valmennus tarjoaa myös loistavat työhakukoulutukset. Itse koin ne todella hyödyllisiksi! Päivitin CV:ni parempaan kuntoon, ymmärsin miten LinkedInia kannattaa käyttää ja sain räätälöityjä käytännön vinkkejä oman kokemukseni tehokkaammaksi myymiseksi. Lisäksi sain todella paljon inspiraatiota, energiaa ja kannustusta, joita käytin parantaakseni hakemustani ja ansioluetteloani, ja kun hain työpaikkaa. Onnistuin siinä ja voin rehellisesti sanoa, että ilman Sarasen huikeaa porukkaa en olisi siihen kyennyt.

Jos et ole tyytyväinen nykyhetkeen – tee jotain, jotain mitä et ole aiemmin tehnyt. Sarasen valmennus voi jollekin olla juuri SE JUTTU! Joko sinulle itsellesi tai jollekin tuntemallesi ihmiselle (lapselle, sisarelle, kaverille) – vinkkaa hänelle tästä tai muusta Sarasen koulutusohjelmasta!

Mikko Vedru
Analytics Bootcampin osallistuja

Sarasen palvelut ovat uuden uran alku

Käyn parhaillaan Sarasen Analytics Bootcampia, joka on vastaavanlainen valmennus kuin Summer Camp. Kiinnostuin Analytics Bootcampista, koska se antaa mielestäni osallistujille kattavan kokonaiskuvan laajemman AnalyticsPro-ohjelman sisällöstä. Koen valmennuksen olleen itselleni todella hyödyllinen jo nyt.

Sarasen palveluihin voi osallistua monenlaisella taustalla

Sarasen palvelut soveltuvat monenlaisiin elämäntilanteisiin. Esimerkiksi meidän ryhmässämme on mukana henkilöitä, jotka haluavat kehittää osaamistaan tai opiskella uutta vaihtaakseen alaa. Osallistujien ammatilliset ja koulutustaustat ovat hyvinkin erilaisia, mutta jokaisella on motivaatio kohdallaan.

Minulla on pohjalla kolme tutkintoa, joten koin tehovalmennuksen hyväksi ja mielekkääksi tavaksi täydentää omaa osaamistani. Lisäksi olin jo pitkään ymmärtänyt analytiikkataitojen tarpeellisuuden. Kun löysin palvelun, tiesin heti, että tämä on se juttu, jonka haluan kehittääkseni osaamistani. Analytics Bootcamp onkin ollut monelle osallistujalle uuden uran alku.

Jyrki Auer

Analytics Bootcampin osallistuja

Erilaisellakin taustalla voi hakea, kunhan itse on innostunut ohjelman teemasta

Analytics Bootcamp oli tehokas yleiskatsaus data-analytiikan maailmaan, joka tarjosi tilaisuuden nähdä vilaukselta sitä moniulotteista kokonaisuutta, josta aihepiiri koostuu. Ymmärrettävästi muutaman viikon bootcamp ei vielä syvennä minkään data-analytiikan osa-alueen asiantuntijaksi. Tiivis rupeama eritaustaisten kanssaosallistujien seurassa auttoi kuitenkin ainakin minua asemoimaan itseni, taustani ja osaamiseni tälle kentälle, ja lisäksi hahmottamaan sitä, minkälaista osaamista lähteä kehittämään.

On hyvä olla valmis käärimään hihat työntekoa varten

Kokemukseni perusteella suosittelisin Sarasen ohjelmia sellaisille henkilöille, jotka tiedostavat oman potentiaalinsa, mutta jotka ehkä etsivät parhaillaan tapoja syventää sitä tai vaikka vain sanoittaa sen työnantajille luettavaan muotoon.

Hain itse data-analytiikan ohjelmaan ehkäpä hieman poikkeavalla taustalla yhteiskuntatieteilijänä. Oma esimerkkini osoittaa, että erilaisellakin taustalla voi ja kannattaa hakea, jos vain itse on innostunut ja kokee ohjelman teeman omakseen.

Uteliaisuus, kehittymishalu sekä valmius ja nöyryys kääriä hihat työntekoon ovat mielestäni hakijalle sellaisia ominaisuuksia, jotka luovat hyvät lähtökohdat tämänkaltaisiin rekrytoiviin koulutusohjelmiin osallistumiseen.

Piilotyöpaikan löytäminen oli helpompaa

Mielestäni ohjelmien tarjoamat mahdollisuuden voidaan jakaa karkeasti kahtia. Ensinnäkin ohjelmiin liittyvät koulutukset tai valmennukset auttavat päivittämään omaa osaamistaan työelämän tarpeisiin. Kokemukseni on, että sekä Sarasen henkilökunta että heidän käyttämänsä ulkopuoliset valmentajat ovat hyvin tarkasti perillä siitä, minkälaiselle osaamiselle juuri tällä hetkellä tai lähitulevaisuudessa on työelämässä kysyntää, ja tarjoavat koulutusta juuri tähän.

Ainakin omalla kohdallani toinen ohjelmien tarjoama mahdollisuus liittyy (piilo)työpaikan etsimiseen ja löytämiseen. Ohjelman nojalla rohkenin vapaammin pallotella ajatuksia, minkälaisessa yrityksessä työskentelisin jos saisin itse päättää, enkä siis olisi vain avoimen työpaikkailmoittelun varassa. Rekrytoivat ohjelmathan madaltavat myös yritysten kynnystä tarjota työtä hakijoille, joiden panosta ei ehkä ole osattu tähän asti kaivatakaan. Introverttina persoonana olen kokenut omat osaamisen alleviivaamisen ja sen mainostamisen jokseenkin hankalaksi, mutta ohjelmiin liittyvään työnhaunvalmennuksen ja tsemppauksen ansiosta tämäkin helpottui. Lopulta löysinkin itselleni yhteistyöyrityksen valmiiksi ohjelmien kautta palkkaamaan kiinnostuneiden yritysten ulkopuolelta.

Työelämäverkostot kasvavat

Substanssiosaamisen kasvattamisen lisäksi työnhaun valmennus on vahvasti mukana ohjelmissa siihen asti, että paikka on hankittu, ja koenkin että rekrytoiva koulutusohjelma avasi ainakin minun silmäni erilaiseen työnhaun ja työmahdollisuuksien tavoittamisen maailmaan. Rekrytoivaan koulutusohjelmaan osallistumalla esimerkiksi tänä päivänä korostuvat työelämäverkostot kasvavat melkein huomaamatta, samoin tietämys kyseessä olevan alan uusimmista tuulista. Konkreettinen osoitus rekrytoivasta koulutusohjelmasta ponnahduslautana on tietenkin se, että on sen kautta työllistynyt yritykseen, johon ei muuten olisi ehkä edes keksinyt hakea. Vaikka joitakin hyötyjä on vaikea vielä tässä vaiheessa edes arvioida, tuntumani on, että tämän kokemuksen tuomiin hyötyihin on ihan todennäköistä tulevaisuudessakin jossakin muodossa törmätä.

Ringa Sirppiniemi

Analytics Bootcampin osallistuja

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.