AnalyticsPro

Uusia big data- ja analytiikka-asiantuntijoita

Ohjelman nimi:

AnalyticsPro – data-analytiikkojen rekrytoiva koulutusohjelma.

Tilanne:

Niin Suomessa kuin globaalistikin on kasvava tarve analytiikan ja tiedon hyödyntämisen osaajille.

Ohjelman tavoite:

Kasvattaa Suomeen lisää big data- ja analytiikka-asiantuntijoita.

Ohjelman sisältö:

Työssä oppimista yrityksissä, etätehtäviä, projektityö sekä lähiopetusta seuraavista aiheista: data-analytiikka, big data, tilastotiede, excel, data mining, r-ohjelmointi, hadoop, master data, web-analytiikka, business intelligence, tietosuoja.

Tulokset:

55 ohjelman suorittanutta henkilöä, joista 75% työllistyi heti ohjelman päättyessä.

Ajankohta:

2013 käynnistimme ensimmäisen AnalyticsPron. Nyt olemme toteuttaneet jo kolme ohjelmaa pääkaupunkiseudulla sekä Pirkanmaalla ja yksi on käynnissä.

Mielenkiintoinen mahdollisuus löytää osaavia tekijöitä

AnalyticsPro tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden yrityksille löytää osaavia työntekijöitä. Meidän on hankala löytää markkinoilta jo valmiita osaajia työn haastavuuden vuoksi tai jos niitä löydetään, niin kustannukset ovat todella suuret. Ohjelma laskee yrityksen kynnystä ottaa uusi tai vastavalmistunut henkilö töihin. Tämä luo mahdollisuuksia työllistyä paremmin.

Erityisen tyytyväisiä olemme ohjelman kautta löytyneisiin henkilöihin sekä mielenkiintoisiin aiheisiin koulutusohjelmassa.

Suosittelen ehdottomasti muitakin yrityksiä lähtemään mukaan ennakkoluulottomasti.

Mikko Jääskeläinen, Attido Oy, Executive Vice President, Services

Löysimme oikean asenteen omaavan henkilön

Data-analytiikan osaajille on kysyntää, sillä hyvätkään järjestelmät eivät korvaa ihmistä. Analyyseihin ja järjestelmien hallinnointiin tarvitaan aina osaavia henkilöitä, jotka kykenevät dialogiin liiketoiminnan ja muiden toimijoiden kanssa. Osaajien profiileissa korostuvat ennen kaikkea liiketoiminnan tarpeiden ymmärtäminen, oppimis- ja sopeutumiskyky sekä tiedonjano alan nopean kehityksen vuoksi.

Näkymät analytiikan osaajille ja sellaisiksi haluaville ovat mielenkiintoiset, sillä tarpeet ja temmellyskentät kasvavat ja muotoutuvat koko ajan.

AnalyticsPro vastaa osaajatarpeeseen hyvin. Meidän kannaltamme tärkeintä oli löytää oikean asenteen ja ajatusmaailman omaava henkilö ja tässä onnistuimme yli odotusten.

Kimmo Katajamäki, Web Analyst, Alma Diverso

Oikeita data- ja tietoanalyytikkoja tämän päivän tarpeisiin

1990-luvun puolivälin jälkeen teollisuus ja muu elinkeinoelämä tarvitsi kipeästi tietoa, jota osaavat tietoammattilaiset hakivat erilaisin menetelmin. 1990-luvun lopulla alkoi tietoähky ja osaavat tietoasiantuntijat auttoivat työssään muuta organisaatiota selviytymään tietotulvasta ja löytämään oleellisen. 2010-luvulla tietoa on joka paikassa ja sitä syntyy koko ajan lisää. Tiedosta on tullut mahdollisuus. Tarvitaan paljon lisää osaavia data- ja tietoanalyytikkoja muuttamaan tieto tuotteiksi, palveluiksi ja pääomaksi nykyaikaisten välineiden avulla.

AnalyticsPro-koulutusohjelma on juuri sellainen, joka kouluttaa toimialasta riippumatta oikeita data- ja tietoanalyytikkoja tämän päivän tarpeisiin.

Pirjo Kainu, toiminnanjohtaja el., Tietojohtaminen ry

Parasta antia lähiopetuspäivät alan parhailta asiantuntijoilta

AnalyticsPro-ohjelma antoi hyvän yleiskuvan data-analytiikan ja big datan uusimmista menetelmistä. Parasta antia olivat esitelmät, joita pitivät alan eturintamassa olevien yritysten asiantuntijat. Yksi ohjelman parhaimmista eduista on kontaktien saaminen alan yrityksiin. Ohjelma mahdollistaa yrityksille riskittömän rekrytoinnin, josta hyötyvät sekä yritys että työntekijä.

Pääsin AnalyticsPro-ohjelman avulla pääohjelmistoarkkitehdin ja ohjelmoijan tehtäviin. Erityisalanani on videovalvontaohjelmistojen rakentaminen.

Analytiikan parissa työskentelyssä on parasta se, että se on luovaa ja mielenkiintoista työtä, jossa yritetään ”nähdä metsä puilta”.

AnalyticsPro -ohjelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada ”jalka oven väliin” ja näyttää oma osaamisensa. 
AnalyticsPro kannattaa. Ehdottomasti!

Sampsa Riikonen, Lead Software Architect, Dasys

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.