eTalousPro

Talouden osaajia tarvitaan aina

Ohjelman nimi:

eTalousPro – talous- ja palkkahallinnon rekrytoiva koulutusohjelma.

Tilanne:

Talous- ja palkkahallinnon osaajista on pulaa niin tilitoimistoissa kuin muidenkin toimialojen yrityksissä. Taloushallinnon digitalisaatio tuo tullessaan uusia osaamistarpeita, ja asiakaslähtöisiä talous- ja palkkahallinnon ammattilaisia, jotka hallitsevat monenlaiset sovellukset tarvitaan tulevaisuudessakin.

Ohjelman tavoite:

Kehittää uusia talous- ja palkkahallinnon ammattilaisia laadukkaan koulutuksen avulla, ja auttaa yrityksiä talous- ja palkkahallinnon resursointikysymyksissä.

Ohjelman sisältö:

Työssä oppimista ja osaamisen syventämistä sekä laajentamista asiantuntijakoulutuksen ja etätehtävien kautta. Koulutuksen aiheita:

  • Kirjanpidon periaatteet ja erityiskysymykset
  • Palkanlaskennan periaatteet
  • Tilinpäätöksen laadinta
  • Excelin tehokäyttö
  • Taloushallinnon muutosvoimat ja prosessien digitalisoituminen
  • Keskeinen vero- ja työlainsäädäntö
  • Talousosaajan vuorovaikutustaidot.

Tulokset:

eTalousPron kautta jo yli 200 talous- ja palkkahallinnon osaajaa on rekrytoitunut uusiin tehtäviin. Viimeisimmistä eTalousPro-ohjelmista on työllistynyt noin 90 % osallistujista.

Hyvä tapa päästä työpaikkaan, jota en olisi itse osannut hakea

Olen ollut yli kymmenen vuotta töissä ohjelmistoalalla. Työttömäksi jäädessäni tuntui, että osaamiseni oli vanhentunut ja olin kiinnostunut työskentelemään eri alalla kuin ennen. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta pääsin töihin ohjelmistoratkaisuihin keskittyneeseen yritykseen, jossa teen pääasiassa tietokantakonversioita palkka- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoon. Ohjelman koulutuksen tuomasta palkkahallinnon osaamisesta on paljon hyötyä työtehtävissäni, ja tuntuu, että työpaikka ja työtehtävät ovat juuri minulle sopivia.

Elina Tähkäpää, Application Consultant, Mepco Oy

Hyödyllistä käytännön työelämäkokemusta

Pääsin eTalousPron kautta mielenkiintoisiin sisäisen laskennan tehtäviin, joihin vastavalmistuneen on muuten vaikea päästä alle vuoden työkokemuksella. Työtehtävät ovat täyttäneet odotukseni ja yritys on mielenkiintoinen. Olen päässyt hyödyntämään koulutustaustaani taloushallintoon erikoistuneena tradenomina ja eTalousPro ohjelman aikaiset koulutukset ovat auttaneet taloushallinnon teoriapohjan vankentamisessa. Uskon, että ohjelman aikana kertyneestä käytännön työelämäkokemuksesta on suurta apua urani jatkon kannalta ja jatkan yrityksessä myös ohjelman jälkeen.

Aleksi Lehtonen, Assistant Controller, Instru Optiikka Oy

Erinomainen väylä rekrytointiin

Käsittelemme kuukausittain yli miljoona laskua ja laskemme noin 70 000 palkkalaskelmaa. Työt on tehtävä tehokkaasti ja laadukkaasti hyvillä työvälineillä. Automatisointi mahdollistaa tehokkuuden lisäämisen, mutta sähköinenkään taloushallinto ei pyöri eikä tuota lisäarvoa asiakkaille ilman osaavaa ja motivoitunutta henkilöstöä. Saranen Consultingin rekrytointiohjelmat ovat olleet erinomainen väylä uusien henkilöiden rekrytointiin. Olemme kasvattaneet ohjelmien kautta yritykseemme yli 70 uuttaa osaajaa.

Päivi Starast, HRD Manager, Accountor Suomi

Talouden osaajia tarvitaan aina

Kirjanpidon automaatio ja reaaliaikaiset taloushallinnon prosessit vapauttavat alan ammattilaisten aikaa ja näin voidaan panostaa entistä enemmän asiakaskohtaisiin asiantuntijapalveluihin. Moderni taloushallinto tarvitsee yritystalouden osaajia, jotka tulkitsevat järjestelmissä tuotettavaa taloustietoa ja toimivat yritysten neuvonantajina. Auktorisoiduissa tilitoimistoissa on tällä hetkellä pulaa tekijöistä ja uusia osaajia tarvitaan tulevaisuudessakin.

Juha Ahvenniemi
, Toimitusjohtaja, 
Suomen Taloushallintoliitto ry

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.