Kokemuksia Sarasesta

Jopa 85 % rekrytoiviin koulutusohjelmiimme osallistuneista on saanut työpaikan

Tärkein tehtävämme on saattaa yrityksiä ja työntekijöitä yhteen. Tältä sivulta löydät aitoja asiakaskokemuksia siitä, miten yrityksen tai työnhakijan yhteistyö Sarasen kanssa on sujunut.

Rekrytoiviin koulutusohjelmiimme on osallistunut jopa 3000 henkilöä monenlaisissa eri elämäntilanteissa. Asiakkaamme suosittelevatkin rekrytoivia koulutusohjelmia monenlaisiin elämäntilanteisiin kuten esimerkiksi vastavalmistuneille, täydennyskoulutukseen tai uudelleenkouluttautumiseen.

”Olen mukana Sarasen työnhaku-ohjelmassa, johon olen todella tyytyväinen. Saranen ottaa työn tosissaan ja siellä tuntee oikeasti saavansa apua omiin kipupisteisiin.” – Akateeminen työnhakija

”Motivaatio/jaksamiskeskustelussa mietittiin yhdessä kuinka tästä ryhmästä on tullut meille tärkeä paikka. Meille se, missä saa olla oma itsensä, ”normaali ihminen” eikä vaan työtön. Sarasella meidät on kohdattu ihmisinä aidosti ja lämpimästi, Sarasen valmentajista jää aidosti välittävä ja kiinnostunut kuva.” – Taidot käyttöön -palvelun ryhmävalmennuksen osallistuja

”Alanvaihtajat kuten minä saavat varmasti rekrytoivista koulutusohjelmasta loistavan polun työelämään ja uuteen uraan.” – Kalle Lunkka, Code Academyn osallistuja

”Erityisesti jäi mieleen hyvä ryhmähenki ja miten yhdessä opimme asioita. Hyvä henki ei varmasti ollut sattumaa, Sarasen tiimi panosti ja näki vaivaa sen eteen.” – Jukka Kontulainen, AnalyticsPron osallistuja

”Koulutukset ovat korkealaatuisia, materiaalia on paljon ja kouluttajat ovat hyviä. Tätä kautta yritys saa osaajia, joilla on tiedot ajan tasalla.” Lue lisää CSC:n kehityspäällikön, Miikka Kallbergin ajatuksista »

Voit tutustua alla tarkemmin asiakkaidemme kokemuksiin.

Asiakaskokemus osaajia rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Saranen Nokian muutoskumppanina

Huippumahdollisuus – olen äärettömän tyytyväinen että hain mukaan

”Itselleni Microsoft Dynamics 365 Akatemia avasi täysin uuden väylän aivan tuntemattomaan asiaan, jonka parissa en aikaisemmin ollut työskennellyt ja hyvänä vinkkinä voin jakaa, että ei kannata liikaa ahnehtia tai pelätä tulevaa. Kannattaa vaan edetä rauhassa eteenpäin, niin opitut asiat loksahtelevat paikoilleen.

Rekrytoiva koulutusohjelma sopii täydellisesti sellaiselle, joka miettii esim. uran vaihtoa, haluaa päästä nopeasti työmarkkinoille takaisin, haluaa haastaa itsensä ja lähteä todella mielenkiintoista väylää pitkin takaisin työelämään. Haluaa kouluttautua, haluaa lisätä osaamistansa, haluaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Se on hyvä vaihtoehtoinen tapa lähteä työllistymään asiakasyritykseen X  vs. hakemusten lähettely, jotka eivät aina vaan meinaa tuottaa tulosta.

Ohjelmassa oli hienoa se, että ei tarvinnut olla missään nimessä täydellinen osaaja, vaan osaajaksi opeteltiin 6kk ja vielä sen jälkeenkin, kun työsopimukset kirjoitettiin lopulta asiakasyrityksen kanssa. Mikä on sen hienompaa, kuin opetella teoriaa sekä opetella työtä teorian ja käytännön kautta kaikessa rauhassa vailla mitään turhia paineita. On lupa epäonnistua ja mitään ei tarvitse hävetä, vaikka ihan kaikkea ei heti osaakaan tehdä. Ohjelma antoi hyvän tasapainoisen väylän oppia tekemään sitä työtä kaikessa rauhassa mihin kouluttautui, ettei heti heitetty suoraan ”pedon suuhun” vaan perehdytys tapahtui rauhallisesti ja siihen sitoutui sekä asiakasyritys että koulutuksessa oleva hlö.

IT-alalle on hyvin vaikea päästä. Itse en todellakaan ole mikään koodari, mutta jos hain IT-alan juttuja, niin miltei jokaisessa työilmoituksessa tarvittiin jotain koodaustaitoa yms., ja se asetti itseni sellaiseen tilanteeseen, että ”en minä tällaista halua hakea, haluan hakea sitten jotain muuta” Koulutusohjelman kautta pääsin tekemään IT-hommia ja samalla katsomaan, lähteekö se viemään omaa uraani eteenpäin. Koulutusohjelma antoi tähän todella hyvän mahdollisuuden ja kaikki loppu riippuu täysin omasta itsestä, miten tästä eteenpäin sitten mennään. Ilman Sarasen antamaa mahdollisuutta, en välttämättä olisi päässyt kokeilemaan, mikä se Microsoft Dynamics 365 oikein on.

Olen äärettömän tyytyväinen, että lähdin tutustumaan F.E.C. asioihin ja Sarasen valikoitui täydelliseksi kumppaniksi, jonka kanssa oli huikeaa aloittaa yhteinen seikkailu kohti omaa työllistymistä ja uuden oppimista.”

Juho Päivärinta

Elisa Appelsiini Oy

Kultaakin arvokkaampi koulutus ja vakituinen työpaikka

Koulutuksen aikaisen harjoittelun jälkeen aloitin vakituisessa tehtävässä digimarkkinoinnin asiantuntijana markkinointitoimisto OSG Agency Oy:ssä. Tehtävä pitää sisällään enimmäkseen mainoskampanjoiden suunnittelua, käynnistämistä, seurantaa ja optimointia erilaisissa mainoskanavissa – pääasiassa Googlen ja Facebookin palveluiden parissa. Käytän aikaani myös asiakkaiden sivustojen tuottaman datan tulkitsemiseen, ja toivon kehittyväni analytiikan parissa vielä paljon pidemmälle. On ollut hyvin avartavaa päästä näkemään läheltä myös muita toimenkuvia omaavien työkavereiden tekemistä markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Koulutusohjelma oli sisällöltään hyvin laaja ja kattoi kaikki digitaalisen markkinoinnin olennaiset osa-alueet. Tärkeimmissä aiheissa sukellettiin melko syvään päähän ja muistakin aiheista sai vankat perusteet työelämään mukaan otettavaksi. Ohjelman kouluttajat olivat kaikki käytännön kokemusta omaavia, oman alansa ammattilaisia ja varustettuna ajantasaisella työkokemuksella, vieläpä alan edelläkävijäyrityksistä.

Suosittelen ohjelmaa niin sellaiselle, joka on halukas viemään aikaisempaa markkinoinnin osaamistaan digitaalisempaan suuntaan kuin yhtä lailla sellaiselle, joka haluaa tehdä täyskäännöksen alansa suhteen, kunhan osaa arvostaa tätä kultaakin arvokkaampaa koulutusta ja näkee itsensä tulevaisuudessa jossakin digitaalisen markkinoinnin lukemattomista eri tehtävistä.

Saat erinomaiset eväät koulutuksen jälkeiselle uralle

Koulutuksen tarjoaman viimeisimmän tiedon ja laajan aihekattauksen ansiosta uskon koulutukseen osallistuneiden saavan erinomaiset eväät koulutuksen jälkeiselle uralle – tulevista tehtävistä riippumatta. Uusien oppien avulla on hyvä jatkaa erikoistumista työelämässä haluamaansa suuntaan, ja valittavia polkuja on digitaalisen markkinoinnin saralla varmasti jokaisen mieleen, omasta taustasta riippumatta.

Rekrytoivan koulutusohjelman ehdoton etu on se, että koulutus mahdollistaa jalan saamisen heti oven väliin alan töihin. Palkitsevaa on myös se, että vasta opittuja taitoja pääsee hyödyntämään oikeassa työelämässä jo koulutuksen aikana, eikä vasta koulutuksen päätyttyä. Lisäksi, Saranen Consultingin väki on koko koulutuksen ajan aktiiviisesti koulutettavan tukena kaikissa koulutukseen, harjoittelupaikkaan ja työllistymisviranomaisiin liittyvissä kysymyksissä.

Viktor Lehtinen
Digimarkkinoinnin asiantuntija
OSG Agency Oy

Kullanarvoinen koulutus

”Keväällä 2018 alkanut eCommercePro-koulutus oli itselleni kullanarvoinen! Monipuolinen koulutussisältö antaa kattavan kuvan markkinoiden tilasta, mutta samalla myös porautuu pienimpiin yksityiskohtiin ja antaa rautaisannoksen verkkokaupan toimintaan/digimarkkinointiin tarvittavia taitoja.

Työskentelyn ohella relevanttien aiheiden opiskelussa myös korostui se, miten hyödyllistä on yhdistää teorian ja käytännön toimet aivan uusien asioiden oppimisessa. Joskus kouluttajilta pääsi kysymään tiukkoja kysymyksiä, joita oli työssä tullut vastaan ja toisaalla taas itse loistamaan eksperttinä toimistolla, jos joku aihe oli juuri käyty läpi koulutuksen kautta.

Toisten ohella oppimisessa oli myös välillä arvaamattomia hyötyjä, kuten se, että eri alojen yritysten työntekijöiden puolesta eri aihealueista tuli aivan uudenlaisia näkökulmia esiin. Ja luonnollisesti oppimismotivaatio nousee näkyvästi, kun puolen vuoden aikana ryhmän siteet tiivistyvät ja löytyy se yhteinen sävel, joka tekee lähitapaamisista mukavia jo pelkästään kuulumisten takia. Ja samassa veneessä kulkeneista saa roppakaupalla uusia kontakteja verkostoon, jatkoa ajatellen.

Kaiken kaikkiaan, jos voisin ajassa taaksepäin matkustaa, käskisin nuorempaa itseäni laittamaan hakemuksen sisään koulutukseen välittömästi, kun tilanne sen sallii. Tästä ei opiskelun ja työelämän yhteen nitominen enää parane! Ja kaiken lisäksi parhaimmillaan tämä matka ei pääty tähän, vaan avaa oven uuteen yritykseen ja työuralle mahtavien työkavereiden siivittämänä! Huippukamaa!”

Marko Myller

Junior Digital Planner
Redland

”Pääsen hyödyntämään kaikkea kertynyttä osaamistani”

”Koulutusohjelma tarjosi minulle mahdollisuuden päivittää omaa osaamistani laajasti. Sain varmuutta ammattitaitoni tasoon ja uutta näkökulmaa erilaisissa tehtävissä toimivilta huippuasiantuntijoilta.

Pidän konseptissa siitä, että se tarjoaa matalan kynnyksen siirtyä uuteen rooliin ja yritykseen. Ja vaikka puolen vuoden jälkeen ei päätyisikään työskentelemään juuri koulutuksen aikaiseen rooliin, on puolen vuoden opiskelu ja uusi työkokemus hyvä askel seuraaviin haasteisiin, mitä ne ikinä ovatkaan.

Itse pystyn tämän hetkisessä työssäni hyödyntämään oikeastaan koko työurani aikana kertynyttä osaamista, ja olen erittäin tyytyväinen, että lähdin Digital Excellence Academyn kautta panostamaan osaamiseeni – sen kautta pääsin polulle, jota en olisi etukäteen osannut suunnitella.

Suosittelen Digital Excellence Academyyn hakeutumista kaikille, jotka ovat kiinnostuneita digimarkkinoinnista ja haluavat oppia lisää. Alalla työskennellessä huomaa nopeasti, kuinka kova kysyntä ammattitaitoisista osaajista on.”

Johanna Urho
Project Manager, Quru

Asiointi on helppoa ja ammattitaitoista

Luin syksyllä 2018 Talouselämästä Työ- ja elinkeinoministeriön aikeista ulkoistaa nuorten työllistämismahdollisuuksien kehittämisen ja palveluiden parantamisen muun muassa Saraselle. Tunnistin artikkelista myös oman yrityksemme tarpeet rekrytoitaessa tuotantohenkilöstöä.

Yksi puhelinsoitto Paavo Saraselle, jonka tunsin jo ennestään, ja jo seuraavana päivänä alkoi välittömästi toimiva yhteistyö Helmi Holmbergin kanssa. Toimenkuva- ja henkilömäärittelyjen jälkeen Helmi on kartoittanut potentiaaliset nuoret työnhakijat ja lähettänyt heidät Europakille varsinaiseen työhaastatteluun. Näin olemme onnistuneet rekrytoimaan kolme pätevää prosessiteollisuuden pakkaajaa keskeytyvään kolmivuorotyöhön.

Sarasen ammattitaito ja asioinnin helppous ovat päällimmäisenä mielessä, kun ajattelee Sarasta rekrytointikanavana. Lisäksi Sarasen kautta sain oman viestimme mm. palkkaukseen sekä muihin henkilöstöetuihimme liittyvistä asioista mukavasti esille, ja se taas  edesauttaa nuorta työntekijää omassa valinnassaan.

Harri Laaksonen
toimitusjohtaja
Europak Oy

Yhteistyö toimii hyvin

”Olen ollut mukana useammassakin rekrytoivassa koulutusohjelmassa työnantajan roolissa ja olemme löytäneet Bisnodelle useamman työntekijän, jotka ovat edelleen meillä töissä.

Koulutusohjelmakonsepti on toiminut hyvin etenkin tilanteissa, joissa markkinoilla ei ole ollut sopivia kandidaatteja tarjolla. Meillä Bisnodella on ollut eri ohjelmien kautta ihmisiä kehittäjinä tietosuoja- ja tietoturva-asioihin liittyen. Yhteistyö Sarasen kanssa on sujunut vuosien varrella hyvin – siitä kertoo sekin, että olemme käyttäneet Sarasen tarjoamia palveluita useasti.”

Niko Myller

Director, Operations
Bisnode

Sarasen palvelut ovat uuden uran alku

Käyn parhaillaan Sarasen Analytics Bootcampia, joka on vastaavanlainen valmennus kuin Summer Camp. Kiinnostuin Analytics Bootcampista, koska se antaa mielestäni osallistujille kattavan kokonaiskuvan laajemman AnalyticsPro-ohjelman sisällöstä. Koen valmennuksen olleen itselleni todella hyödyllinen jo nyt.

Sarasen palveluihin voi osallistua monenlaisella taustalla

Sarasen palvelut soveltuvat monenlaisiin elämäntilanteisiin. Esimerkiksi meidän ryhmässämme on mukana henkilöitä, jotka haluavat kehittää osaamistaan tai opiskella uutta vaihtaakseen alaa. Osallistujien ammatilliset ja koulutustaustat ovat hyvinkin erilaisia, mutta jokaisella on motivaatio kohdallaan.

Minulla on pohjalla kolme tutkintoa, joten koin tehovalmennuksen hyväksi ja mielekkääksi tavaksi täydentää omaa osaamistani. Lisäksi olin jo pitkään ymmärtänyt analytiikkataitojen tarpeellisuuden. Kun löysin palvelun, tiesin heti, että tämä on se juttu, jonka haluan kehittääkseni osaamistani. Analytics Bootcamp onkin ollut monelle osallistujalle uuden uran alku.

Jyrki Auer

Analytics Bootcampin osallistuja

Eagerness to Learn and attitude of not giving up makes everything possible 

Being away from the industry for many years, I was looking for a new start. It was not easy to come back to the industry. I was updating my technical knowledge through Metropolia and Amiedu when I came to know about this program.  Decided to give it a try and then everything started changing. This program has changed my life by 180 degrees. 

Training was well managed and fun. Trainers were professional and organized. Other than program related training, we also participated in presentation trainings which I felt were confidence boosting. Throughout the program, I got encouragement from my fellow participants.  The group was awesome, social and active. Learnt a lot from them too. 

At workplace, I meet new challenges every day and I love it. Investigating cases and development tasks related to new features is part of everyday work. Learning is a continuous process.  My eagerness to learn and positive attitude of not giving up helped me reach my planned targets. I have learned how to overcome fears. 

This program gives one the opportunity to show skills and capabilities in the industry which is otherwise difficult for new comer. I highly recommend it. 

 

Pradnya Pendharkar 

Salesforce Designer 

Roger Studio Oy 

Hyvin toimivaa yhteistyötä

Olemme tehneet yhteistyötä Saranen Consultingin kanssa usean vuoden ajan. Kumppaniyrityksemme ovat rekrytoineet F.E.C- ja RekryKoulutusten kautta yli 70 osaajaa erilaisiin SAP rooleihin.

Saranen Consultingin kanssa on ollut palkitsevaa toimia johtuen erityisesti suunnitelmallisesta ja pitkäjänteisestä työskentelytavasta. Sarasen toimintatavat ovat innovatiivisia ja he ovat kyenneet tuomaan uusia ideoita ja ratkaisuja yhteistyön kehittämiseksi.

Suosittelemme Saranen Consultingia suunnitelmallisena ja yrityslähtöisenä toimijana, joka tuntee sekä yrityskentän tarpeet että työhallinnon tuomat palvelumahdollisuudet.

Taira Tepponen
SAP Finland
Country Manager

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.