Kokemuksia Sarasesta

Uusia osaajia rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Saranen Nokian muutoskumppanina

Asiointi on helppoa ja ammattitaitoista

Luin syksyllä 2018 Talouselämästä Työ- ja elinkeinoministeriön aikeista ulkoistaa nuorten työllistämismahdollisuuksien kehittämisen ja palveluiden parantamisen muun muassa Saraselle. Tunnistin artikkelista myös oman yrityksemme tarpeet rekrytoitaessa tuotantohenkilöstöä.

Yksi puhelinsoitto Paavo Saraselle, jonka tunsin jo ennestään, ja jo seuraavana päivänä alkoi välittömästi toimiva yhteistyö Helmi Holmbergin kanssa. Toimenkuva- ja henkilömäärittelyjen jälkeen Helmi on kartoittanut potentiaaliset nuoret työnhakijat ja lähettänyt heidät Europakille varsinaiseen työhaastatteluun. Näin olemme onnistuneet rekrytoimaan kolme pätevää prosessiteollisuuden pakkaajaa keskeytyvään kolmivuorotyöhön.

Sarasen ammattitaito ja asioinnin helppous ovat päällimmäisenä mielessä, kun ajattelee Sarasta rekrytointikanavana. Lisäksi Sarasen kautta sain oman viestimme mm. palkkaukseen sekä muihin henkilöstöetuihimme liittyvistä asioista mukavasti esille, ja se taas  edesauttaa nuorta työntekijää omassa valinnassaan.

Harri Laaksonen
toimitusjohtaja
Europak Oy

Yhteistyö toimii hyvin

”Olen ollut mukana useammassakin rekrytoivassa koulutusohjelmassa työnantajan roolissa ja olemme löytäneet Bisnodelle useamman työntekijän, jotka ovat edelleen meillä töissä.

Koulutusohjelmakonsepti on toiminut hyvin etenkin tilanteissa, joissa markkinoilla ei ole ollut sopivia kandidaatteja tarjolla. Meillä Bisnodella on ollut eri ohjelmien kautta ihmisiä kehittäjinä tietosuoja- ja tietoturva-asioihin liittyen. Yhteistyö Sarasen kanssa on sujunut vuosien varrella hyvin – siitä kertoo sekin, että olemme käyttäneet Sarasen tarjoamia palveluita useasti.”

Niko Myller

Director, Operations
Bisnode

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.