Työntekijämme kertovat

Työntekijämme kertovat

Harri Schroderus

Kehittymistä tulevaisuuden keihäänkärkialoilla

Toimin projektipäällikkönä rekrytoivien koulutusohjelmien ja työvoimakoulutusten parissa. Pyrimme auttamaan työttömiä ja työttömyysuhan alaisia henkilöitä ajantasaistamaan osaamistaan ja löytämään uuden suunnan urallensa. Työni on erittäin monipuolista. Siihen kuuluu mm. työskentelyä erilaisten koulutusohjelmien parissa aina tarjouksien laatimisesta niiden suunnitteluun ja toteutukseen. Lisäksi teen hakijoiden haastatteluja, osaamiskartoituksia ja työnhaunvalmennuksia. Tehtäviini kuuluu myös yhteistyö paikallisten yritysten kanssa ja heidän tulevaisuuden osaajatarpeittensa kartoitus. Nykyisessä työssäni olen saanut ottaa vastuuta ja päässyt kehittämään osaamistani mm. rekrytoinnin ja projektien hallinnan parissa.

Saan kicksejä, kun olen onnistunut auttamaan työnhakijoita työllistymään ja työnantajia löytämään heille sopivia osaajia yritykseensä. Lisäksi saan olla tekemisissä hakijoita ja yrityksiä kiinnostavien ajankohtaisten teemojen parissa, kuten esim. tietoturva tai terveysteknologia.

On ollut yllättävää, kuinka suuri merkitys koulutusohjelmaan pääsyllä voi olla yksittäiselle henkilölle. Yritykset ovat myös ottaneet todella hyvin vastaan koulutusohjelmamme ja he ovat erittäin kiinnostuneita hakemaan uusia osaajia ohjelmiemme kautta.

Jannica Tjeder

Motivoivaa ja antoisaa työtä

Rekrytointiohjelmien projektipäällikkönä toimiminen on haastavaa ja samalla myös hyvin motivoivaa ja antoisaa. Monipuolinen työnkuva sekä tiimityöskentely innostavien ja tavoitteellisten työkavereiden kanssa tekee työskentelystä mielekästä ja projektin saattaminen onnistuneesti maaliin on todella palkitsevaa. Työssäni pääsen myös keskustelemaan hyvin erilaisten asiakasyritysten ja hakijoiden kanssa. Keskustelujen kautta pysyn ajan tasalla yritysten osaamistarpeista, toimintaympäristöistä sekä uusimmista teknologioista. Parasta työssäni on kuitenkin se, kun löytää asiakasyritykselle juuri heidän tarpeeseen ja tilanteeseen sopivan osaajan ja samalla mahdollistaa hyvälle hakijalle väylän tavoittelemaansa työpaikkaan.

Mikko Myllykoski

”Myyntimiehelle (jollaiseksi itseni ensisijaisesti koen) on tärkeää se, mitä myydään. Myyntimiehen pitää olla ylpeä siitä mitä myydään ja pystyä seisomaan tukevasti sanojensa takana. Kun itse lähes päivittäin pääsee näkemään ja kuulemaan ihmisten ilon uuden mahdollisuuden saamisesta tai aistimaan yritysasiakkaan hykertelyn täsmäosaajan löydyttyä, niin tunnen olevani todella ylpeä työstäni. Samaa ylpeyttä tunnen mahtavien työkavereitteni saavutuksista. Myyntipäällikön tittelin myötä vastuullani on eri projektien myynnillinen tukeminen, myynnin kehittäminen sekä meidän porukkamme myynnillisten taitojen sparraaminen.

Sarasella olen päässyt tekemään muutaman vuoden aikana töitä mielenkiintoisten ja erittäin ajankohtaisten sekä itseäni kiinnostavien aiheiden parissa. Uutta opittavaa tulee koko ajan ja se pitää motivaation korkealla. Sarasella on hyvä tekemisen meininki, jossa tavoitteet ovat korkealla. Tavoitteisiin pääsemiseksi tiimit tekevät kovasti töitä – kuitenkin aina pieni pilke silmäkulmassa. Jos olet myös kavereittesi mielestä hyvä tyyppi, niin hae meille töihin. Meillä on paikkoja avoinna!”

Saila Sihtola-Jern

Palkitsevaa työtä uuden oppimisen äärellä

Aloitin Sarasella 2011. Olin aluksi projektipäällikkönä rekrytoivissa koulutusohjelmissa ja nyt toimin konsulttina urapalveluissa. Urapalveluissa toimimme yritysten ja henkilöiden kumppanina muutostilanteissa.

Työssäni vastaan erilaisten outplacement- ja urapalveluiden suunnittelusta ja toteutuksesta eli käytännössä roolini vaihtelevat projektipäällikön, konsultin, uravalmentajan ja kouluttajan välillä. Tuemme asiakkaitamme muutostilanteissa sekä projektiluontoisesti että jatkuvina palveluina. Palvelumme sisältävät esim. osaamiskartoituksia, uravalmennuksia, coachausta, osaamisen kehittämiseen ja koulutussuunnitteluun liittyviä palveluita sekä valmennuksia.

Pidän työssäni siitä, että tässä yhdistyy ihmisten sekä liiketoiminnan ymmärtäminen. Kohtaan työssäni ihmisiä hyvin erilaisissa elämäntilanteissa, tyypillisesti kuitenkin muutostilanteessa. On palkitsevaa, kun saa ihmisen näkemään muutoksen mahdollisuutena ja löytämään suuntaviivat johonkin uuteen. Toisaalta pidän myös asioiden kehittämisestä sekä konsultin roolista. On mielenkiintoista lähteä kehittämään uutta palvelua tai ratkaisua yritykselle. Pidän myös uuden oppimisesta ja työskentely eri rooleissa ja erilaisissa projekteissa on ollut jatkuvaa uuden oppimista.

Näköalapaikalla huippukollegoiden kanssa

Ennen Sarasta työskentelin IT-alan toimialajärjestössä kehitys- ja koulutuspäällikkönä. Hain tänne, koska halusin laajentaa osaamistani. Sarasella työskentely on ollut loistava paikka oppia tuntemaan erilaisia yrityksiä ja toimialoja. Toimimme kokoajan työmarkkinoiden uusimpien trendien parissa, joten täällä työskentely on näköalapaikka tämän hetken työmarkkinoihin ja siellä vaadittavaan osaamiseen. Täällä on myös aivan huippu-kollegat! Töitä tehdään kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti, mutta ei ikinä ryppyotsaisesti.

Ruuhkavuosina energiaa kerätään liikunnasta ja läheisistä

Parhaiten työstä palautumiseen auttaa liikunta sekä perheen ja ystävien kanssa vietetty aika. Taidan elää tällä hetkellä niitä kiireisimpiä ruuhkavuosia ja projektipäällikön työkokemuksesta on usein hyötyä myös arjessa, jotta saa aktiivisen perheen aikataulut täsmäämään. Kiireiselle arjelle tuo mukavaa vaihtelua myös irrottautuminen rutiineista matkustellen sekä kesäisin mökkeillen Vaasan saaristossa.

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.