Saranen tukemassa nuoria kohti työelämää
24.8.2018 | Uutiset

Olemme käynnistäneet kesän aikana kaksi uutta, nuorille suunnattua, työllistymistä edistävää palvelua: Nuoret töihin! ja Nuoret kohti työtä!. Nämä palvelut ovat osa Työ- ja elinkeinoministeriön laajaa nuorten tulosperustaista hankintaa, minkä tavoitteena on auttaa yhteensä 10 000 nuorta ympäri Suomea. Sarasella toteutamme palveluita Uudellamaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla.

Nuoret kohti työtä! -palvelu ohjaa nuoria työelämään erilaisten väylien kuten opintojen, työharjoittelun, oppisopimusten ja työsuhteiden kautta ja toimimme tässä palvelussa sekä Uudellamaalla että Pohjois-Pohjanmaalla. Pohjois-Pohjanmaalla Nuoret töihin! -palvelussa tuemme nuoria löytämään heti seuraavan työpaikan, nuoren toiveita ja tarpeita kuunnellen.

Palvelut toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Baronan kanssa, joka on merkittävä nuorten työllistäjä. Viime vuonna Baronan kautta työn löysi 17 000 nuorta. Lisäksi teemme yhteistyötä muiden työnantajien ja oppilaitosten kanssa.

”Haluamme olla jatkossakin aktiivisesti kehittämässä uudenlaisia keinoja nuorten työllisyyden edistämiseksi. Kasvupalvelupilotteihin keskittynyt tiimimme on sitoutunut jatkuvaan kehittämiseen ja innovatiivisten ratkaisujen kokeiluun”, johtaja Anu Ukonlinna kertoo palveluiden käynnistyttyä.

”Tiimissämme on vahvaa osaamista nuorten työllistämisen tukemisesta ja astuimmekin tähän hankkeeseen innokkaina ja nöyrinä. Haluamme auttaa nuoria ja työnantajia kohtaamaan ja olemme valmiita kuuntelemaan toiveita ja kokeilemaan uusiakin tapoja – tärkeintä, että kaikille löytyy sopiva seuraava jatkoaskel.”

Palveluissamme jokainen nuori saa oman valmentajan. Valmentaja auttaa, ohjaa ja tukee nuorta hänen oman tavoitteensa saavuttamisessa. Heinä-elokuun aikana nuorten palveluissa on aloittanut jo 50 nuorta ja usealle on jo nyt löytynyt uusi työpaikka.

Nuorten työnhakupalvelut: mistä on kyse?

Palveluihin ilmoittaudutaan paikallisten TE-palveluiden sivuilta:

Nuoret töihin! Pohjois-Pohjanmaa

Nuoret kohti työtä! Pohjois-Pohjanmaa

Nuoret kohti työtä! Uusimaa

Palvelun toteutusaika on lokakuuhun 2019 ja nuoret voivat ilmoittautua mukaan huhtikuuhun 2019 saakka. Palvelun yksilöllinen kesto on maksimissaan kuusi kuukautta.

Nuoret töihin! ja Nuoret kohti työtä! -palvelut ovat osa TEMin tulosperusteista hankintaa. TEM:n tavoitteena tässä hankinnassa on löytää uusia välineitä 17-29-vuotiaiden nuorten työllistymisen tukemiseksi, voimaannuttamiseksi ja koulutukseen kiinnittymiseksi. Lähtökohtana on työvoiman saatavuuden parantaminen ja yritysten rekrytointitarpeisiin vastaaminen.

”Tavoitteena on yhtälailla tukea kasvupalveluita tuottavien markkinoiden rakentumista ja edistää uutta palveluliiketoimintaa. Tulosperusteisilla ostopalveluilla tuetaan kasvupalvelu-uudistusta kohdistamalla hankintoja uudenlaisiin, laajempiin kohderyhmiin ja edelleen kehittämällä asiakasohjausta, hankintaprosessia ja palkkiokriteereitä.” (Lähde: TEM)

Voit kysyä lisää projektien vetovastaavilta Tiina Kivikannolta (Uusimaa) ja Tea Remahlilta (Pohjois-Pohjanmaa):

Tiina Kivikanto

Concept Manager

050 320 6292
tiina.kivikanto@saranen.fi

Tea Remahl

Project Manager

046 9219181
tea.remahl@saranen.fi

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.