Usein kysytyt kysymykset

Rekrytoiviin koulutusohjelmiin voivat osallistua henkilöt, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Työttömyysuhka voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yrityksessä ovat käynnissä yt-neuvottelut, tai että määräaikaisen työsopimuksen päättyminen häämöttää.

SC Career Campus -palveluun osallistujat kutsutaan erikseen, mikäli työnantaja on halunnut heille tämän mahdollisuuden tarjota. Career Campusta voivat lisäksi hyödyntää myös rekrytoivien koulutusohjelmien osallistujat.

TE-toimisto ja Saranen valitsevat rekrytoiviin koulutusohjelmiin sopivimmat osallistujat hakemusten perusteella.

Rekrytoivan koulutusohjelman ideana on työllistuä koulutuksen kautta.

Ohjelman ajan (eli noin 6 kk) työskennellään yrityksessä ja kerätään uutta osaamista huippukouluttajilta. Koulutussopimuksella pääset soveltamaan heti yrityksessä käytäntöön alan uusinta tietotaitoa.

Ohjelmaan kuuluvat myös kattava perehdytys ja tuki työtehtäviin. Tavoitteena on aina solmia vakituinen työsuhde yhteistyöyrityksen kanssa. 

Haku on kolmivaiheinen.

Hakukelpoisuuden päättää ensin TE-toimisto. Sitten käynnistyvät Sarasen valinnat ja sopivan yhteistyöyritysten etsiminen. Viimeinen päätös on yhteistyöyrityksen käsissä.

 

Koulutussuhteen aikana et saa yrityksestä palkkaa. Saat yhä samaa työttömyysetuutta kuin työttömänä ollessasi, ja se korotetaan koulutuspäivien osalta kulukorvauksella.

Jos koulutukseen osallistumisesta on sovittu työllistymissuunnitelmassasi, voi työttömyyskassa tai Kela maksaa koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta.

Korotettuun etuuteen liittyvistä tarkemmista edellytyksistä, enimmäisajasta jne. saat tietoa työttömyysetuutesi maksajalta.

Koulutussuhteen lopuksi on tarkoitus työllistyä yhteistyöyritykseen normaaliin palkka- ja työsuhteeseen.

Esivalitsemme yrityksiin parhaiten sopivat hakijat ja esittelemme heidät yrityksille. Lopullisen valinnan tekee yritys.

Meille tehtävään esittelyyn/hakemukseen kannattaa panostaa, sillä käytämme sitä "käyntikorttinasi", kun esittelemme sinut yritykselle.

 

Saranen vastaa yhteistyöyrityksen etsimisestä, mutta mikäli haluat, voit etsiä itsellesi koulutussopimusta varten yhteistyöyrityksen myös itse ja varmistaa siten paikkasi ohjelmassa.

Yrityspaikasta kannattaa mainita koulutusohjelman vastaaville henkilöille heti hakuprosessin alkuvaiheessa.

Kyllä voit. Niissä etsittävät osaamisprofiilit ovat kuitenkin keskenään erilaiset, joten sinun kannattaa ehdottomasti tehdä jokaiselle ohjelmalle erillinen haku.

Kyllä. Yrityksessä työskentelet päivisin, kuten muutkin työntekijät, ja myös Sarasen koulutuspäivät edellyttävät läsnäoloa.

Pidämme hakijat ajan tasalla sähköpostitse ja soitamme sinulle, mikäli löydämme sopivan yhteistyöyrityksen. Odota siis rauhallisin mielin!

Kun olet käynyt yhteistyöyrityksessä haastattelussa ja olemme saaneet yritykseltä myönteisen päätöksen valinnasta, on tiesi rekrytoivaan koulutusohjelmaan selvä. 

Valitettavasti et. Valinnan edellytyksenä on sopivan yhteistyöyrityspaikan löytyminen. Valinnat ohjelmaan tehdään yksitellen sitä mukaa, kun yrityspaikat varmistuvat.

Kyllä voi. Hyviä hakijoita voi olla satoja, eikä juuri sinun profiilisi ehkä tällä kertaa osunut yritysten toiveisiin. Se ei tarkoita, että sinussa olisi mitään vikaa: paikkoja vain on vähemmän kuin hakijoita.

Etenemisestä tiedotetaan sinulle, ja saat myös tiedon siitä, jos et tullut valituksi.

Koulutuspäiviä on keskimäärin 1,5 - 2 kpl koulutuskuukauden aikana. Koulutusteemat valitaan yhdessä yhteistyöyrityksen edustajan kanssa, jotta ne tukevat mahdollisimman hyvin osaamisen kehittymistä ja tulevia työtehtäviä.

Voit pyytää järjestelmää lähettämään määrittelemäsi salasanan sähköpostiisi ja kokeilla sillä kirjautumista uudelleen. Jos kirjautuminen ei näillä keinoin onnistu, ole yhteydessä koulutusohjelman koordinaattoriin!

Of course you can. We work in close collaboration with many international companies.

Tilaa työnhakijan uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja se sisältää tuoreimpia ja mielenkiintoisimpia uutisia koulutusohjelmistamme, työnhakupalveluidemme asiakkaista ja muista projekteistamme.

Ota yhteyttä

es_testimoniaali_390x340_1

Työntekijätarinoita

15.08.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa turvallisen ensiaskeleen kohti unelmien uraa

Marle Heiskaselle rekrytoiva koulutusohjelma oli erinomainen mahdollisuus päivittää urasuunnitelmia ja avata uusia ovia työelämässä.Puolen vuoden mittainen...

Lue lisää
08.07.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Bootcamp toimi ponnahduslautana ohjelmistoalalle

Vesi- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri Alina pääsi koodariksi valmistumisensa jälkeen, rekrytoivan koulutusohjelman ansiosta.

Lue lisää
29.06.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Yliopiston luentosaleista markkinointitoimistoon ­

Emppu Sorsa valmistui Turun yliopistosta filosofian maisteriksi tietojenkäsittelyn puolelta kesällä 2021. Oman alan töitä oli vaikea löytää ja kesä menikin...

Lue lisää