Kukkana kämmenellä Nokia Bridge2016 -ohjelmassa
9.6.2017 | Uutiset

Oululainen Petra Palukka sai Nokia Bridge2016 -tukiohjelmasta hyviä neuvoja työnhakuun.

Petra Palukka valmistui filosofian maisteriksi vuonna 2004 ja aloitti seuraavana vuonna työt Citec-nimisessä yrityksessä Nokian tukiasemaprojektissa teknisenä kirjoittajana. Muutamaa vuotta myöhemmin Palukka siirtyi suoraan Nokian palkkalistoille Ouluun samoihin tehtäviin. Yhteensä kokemusta ehti karttua lähes 12 vuoden ajan.

”Opiskelin englantilaista filologiaa ja kansainvälistä yritysviestintää. Arvelin, ettei sen kaltaiselle taustalle välttämättä löytyisi sisäistä paikkaa, joten päätin kokeilla muita haasteita”, Palukka kertoo.

Nokian tilaaman ja Saranen Consultingin toteuttaman Nokia Bridge2016-palvelun myötä Palukka pääsi Oulun hubiin tapaamaan muita samassa tilanteessa olevia, osallistumaan koulutuksiin ja uravalmennukseen ja miettimään tulevia vaihtoehtoja. Palukka kävi hyödyntämässä hubin palveluita ahkerasti ja aina silloin, jos hubissa järjestettiin vaikkapa yritysesittely tai CV-työpaja. Palukka kiittelee myös uravalmentajalta saamaansa apua:

”Valmentajan tapaamisista sain paljon apua CV:n viilaukseen ja vinkkejä työhaastatteluihin. Vinkkien avulla pääsinkin työhaastatteluun kaikkiin kolmeen paikkaan, joihin olin hakenut.”

Palukka etsikin ahkerasti töitä ja kartoitti vaihtoehtojaan. Työnhaku oli Palukalle uutta, olihan hän ollut koko valmistumisen jälkeisen työuransa yhdessä ja samassa tehtävässä. Mikä työnhaussa oli yllättävää?

”Video-cv:t ja -haastattelut olivat minulle uutta, ja niihin sainkin hyvää ohjeistusta hubista. Samoin visuaaliset cv:t ja somen käyttö olivat aivan vieraita: ei silloin ollut somea, kun viimeksi hain töitä”, Palukka naurahtaa.

Kurssivalikoimasta yrittäjyyttä ja koodauskokeilua

Ensimmäiset viikot Nokian Bridge2016 -palvelussa olivat täynnä hämmennystä ja uutta asiaa. Mielessä risteilivät mietteet alanvaihdosta, freelancer-töistä, yrittäjyydestä ja uusista koulutuksista. New Skills -koulutuksissa bridgeläisille koulutettiin intensiiviseen tahtiin uusia taitoja ja päivitettiin jo olemassa olevaa osaamista esimerkiksi koodauksen saralla. Lisäksi tuettiin esimerkiksi yrittäjyyden aloittamista.

Nestholman yrittäjyyskurssi alkoi melkein heti aloitettuani Bridgessä. En oikein ehtinyt miettiä oman yrityksen konseptia tai päättää, haluaisinko yrittäjäksi ylipäätään”, Palukka sanoo.

Nestholman yrittäjyysvalmennuksen lisäksi Palukka poimi New Skills -valikoimasta Lean and Agile -kurssin sekä HTML5 web development -kurssin.

”Aloitin avoimessa yliopistossa koodausopintoja, mutta toisaalta olin jo suorittanut kahdetkin pääaineopinnot yliopistossa ja koodaus tuntui kurssin kiireisen aikataulun takia liian haastavalta. Ehkä sitten uudelleen myöhemmin rauhallisempaan tahtiin”, Palukka pohtii.

Mielekäs työ verkoston kautta

Joulukuussa 2016 alkoi tietojohtamiseen ja data-analytiikkaan keskittynyt Big Data -koulutusohjelma, joka löytyi Nokian Bridgen myötä. Palukka piti kokonaisuutta erinomaisena ja olisi mielellään käynyt sen loppuun, mutta maaliskuussa Palukalle löytyikin oman alan työpaikka Polar Electrolta. Paikasta vinkkasi lapsuudenystävä, joka on ollut yrityksessä jo pitkään töissä.

”Olin sattumoisin juuri pari viikkoa aikaisemmin käynyt katsomassa yrityksen nettisivuja ja etsinyt avoimia paikkoja, joita ei silloin vielä ollut”, Palukka kertoo. ”Ilman ystävän vinkkiä en välttämättä olisi pestiä löytänytkään, mutta hänen suosittelunsa myötä päätin hakea. Samoin Big Data -ohjelmasta saamani opit olivat varmasti tärkeitä tekijöitä Polarille työllistymisessäni.”

Nyt Palukan nimike Polar Electrolla on asiakastuen ja huollon viestintäpäällikkö. Työsuhdetta on takana vasta pari kuukautta, mutta Palukka viihtyy jo mainiosti. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi maayhtiöiden ja maahantuojien ohjeistamista, koulutusten järjestämistä ja tietämyskantahallinnointia.

”Tämä on ihan uusi virka asiakastuen puolella, ainakaan toistaiseksi minulla ei ole alaisia. Työni on mukava uusi aluevaltaus, kun saan ahkeroida kuluttajatuotteiden parissa.”

Bridge-palvelu on Palukan osalta onnellisessa päätöksessä. Millaisia terveisiä hänellä on Nokia Bridge2016 -tiimille?

”Vaikka työt Nokialla päättyivätkin, oli ihanaa, etten jäänyt aivan tyhjän päälle. En voisi kuvitella parempaa kohtelua ja tukea kuin mitä sain, minua kohdeltiin siellä kuin kukkaa kämmenellä”, Palukka kiittelee.

Teksti: Satu Saari

Nokia Bridge2016 -ohjelma tarjosi kattavasti tukea niille, jotka etsivät Nokian jälkeen uutta uraa, seuraavaa työtä tai miettivät oman yrityksen perustamista. Kesästä 2016 lähtien Saranen Consulting yhteistyössä muiden Bridge-toimijoiden kanssa auttoi noin 800 Bridge-osallistujaa löytämään Nokian jälkeen uuden uran. Julkaisemme osallistujien työllistymis- ja uratarinoita kevään aikana niin Espoosta, Tampereelta kuin Oulustakin.

Jenni Kankkunen

Director, Change Services

040 064 8863
jenni.kankkunen@saranen.fi

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.