Mistä löytää taloushallinnon huiput?
18.7.2017 | Uutiset

Taloushallinnon konkarit eläköityvät vauhdilla. Tosiosaajien määrä on ollut laskussa jo pitkään, eikä nuorempaa väkeä saada houkuteltua alalle riittävästi. Osaajapula on talousalallakin todellisuutta.

Osaajilla on myös havaittavissa hankaluuksia osaamisen kiteyttämisessä ja esiin tuomisessa. Omaa osaamista aliarvioidaan helposti. Suuri osa taloushallintotehtävien parissa työskennelleistä on käyttänyt jotakin taloushallinnon ohjelmaan työtehtävissään, mutta monikaan ei muista tuoda sitä hakutilanteissa esiin. Kunhan kokemusta on yhdestäkin, muiden ohjelmien käyttöönotto on jo helpompaa – samanlaisia töitähän niiden avulla hoidetaan.

Omaa osaamista aliarvioidaan helposti eikä monikaan muista tuoda osaamista hakutilanteissa esiin.

On myös sanomattakin selvää, että erilaisilla yrityksillä on erilaisia tarpeita. Ison yrityksen osto- ja myyntireskontra voi tarvita yhtä osaajaa, joka keskittyy yksinomaan näihin tehtäviin ja nauttii rutiiniluonteisista tehtävistä. Pienempi tilitoimisto voi sen sijaan tarvita moniosaajaa, joka tekee kaikenlaisia tehtäviä aina tarvittaessa ja jolla on tuoretta osaamista ja hallussaan uusimmat ohjelmistot.

Koulutusohjelman hakijoista löytyy väkeä yhtä moneen lähtöön kuin on yritystarpeitakin, nuorista vastavalmistuneista aina kokeneisiin talousalan ammattilaisiin. Tärkeintä on pitää mielessä, että hyviä ja yritykseen sopivia työntekijöitä voi löytyä myös vähäisellä kokemuksella. Asiasisällöt ovat aina opittavissa, kunhan tahtotilaa oppimiseen vain löytyy.

Tavatessamme yritysten edustajia kartoitamme tarkkaan, mitä yrityksissä toivotaan: millaista taustaa, millaisiin tehtäviin ja millaisella persoonalla.

DigiTalous Akatemia -ohjelma on joustava systeemi, jonka avulla koulutettavien osaamista voidaan alkaa kehittää monenlaisiin suuntiin. Yritykselle esitellään hakijat, jotka vastaavat juuri haluttua osaamista: hakijoissa on monenlaisia lahjakkuuksia controllereista kirjanpitäjiin ja palkanlaskijoista sovelluskonsultteihin. Persoona ja motivaatio ratkaisevat hakijan pääsyn mukaan ohjelmaan, ja näistä innokkaista esittelemme kullekin yritykselle heidän toimintakulttuuriinsa parhaiten sopivat henkilöt. Tavatessamme yritysten edustajia kartoitamme tarkkaan, mitä yrityksissä toivotaan: millaista taustaa, millaisiin tehtäviin ja millaisella persoonalla.

Olemme järjestäneet sähköisen talous- ja palkkahallinnon ohjelmia jo kahdentoista vuoden ajan eri puolilla Suomea. eTalousPro-nimikkeellä näitä toteutuksia on ollut jo kymmenen ja 87 prosenttia eTalousPro-osallistujista on saanut työpaikan suoraan ohjelman päätöksen jälkeen. Tämä kielii siitä, että yritykset ovat olleet erittäin tyytyväisiä ohjelman kautta löydettyihin henkilöihin ja pitävät talon tavoille oppineet mielellään mukana jatkossakin. Vaikka valmista taloushallintoeksperttiä ei löytyisikään, oikealla asenteella varustetusta henkilöstä kasvaa sellainen. Aidot työtehtävät yrityksessä auttavat koulutettavaa sitoutumaan yritykseen pitkäksi ajaksi.

Autamme teitä säästämään aikaa ja rahaa rekrytointiprosessissa. Saranen Consultingin kokeneet rekrytoinnin asiantuntijat auttavat yrityksiä löytämään oikeanlaiset henkilöt oikeanlaisiin tehtäviin.

Tällä hetkellä etsimme sähköisen talous- ja palkkahallinnon osaajia Oulun, Turun ja pääkaupunkiseudun yrityksiin. Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan juuri teidän osaajatarpeestanne.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.