Kuopiossa haasteita löytää it-ammattilaisia
28.6.2019 | Vierasblogi

Miten Kuopiossa löytää digitaalisen alan ammattilaisia, kun toisaalla osaajia irtisanotaan ja toisaalla on akuutti puute hyvistä tekijöistä? – Vaadimme työntekijöiltä kolmea asiaa: tiettyä osaamista, toimialatuntemusta ja sitä, että uusi työntekijä sopii tiimiin, kertoo liiketoimintajohtaja Mikko Räsänen Solteq Oyj:n Utilities yksiköstä.

Räsäsen mukaan hyviä työntekijöitä on vaikea löytää vapailta markkinoilta. Saranen Consulting ja Solteqin oma aktiivinen koulutus ovat auttaneet löytämään tiimiin sopivia työntekijöitä.

Solteq on kansainvälinen ohjelmistotalo, joka toimittaa digitaalisia ratkaisuja yrityksille. Asiakkaina on erityisesti kaupan ja energia-alan yrityksiä.

Mainio tekijä löytyi DigiTalent Akatemiasta

Solteqissa ei työtehtävään haeta tyypillistä it-nörttiä loputtomine vaatimuslistoineen. Räsäsen mukaan tekeminen Solteqissa on vaativaa. Tehtäviin sisään pääseminen vaatii kasvamista ja kasvattamista työtehtäviin talon sisällä.

– Yhdessä Saranen Consultingin kanssa haimme henkilöä, jonka koulutus ja persoona olisi sellainen, että hän sopisi meidän tiimiin. Saranen esitteli kuusi ehdokasta ja haastattelin heidät kaikki. Jukka nousi selkeästi esille ja rekrytoin hänet meille harjoittelijaksi, Räsänen kertoo rekrytointiprosessista.

Räsäsen mukaan ihmisistä erottuu kahdenlaisia tyyppejä: joitakin pitää työntää ja toisia jarrutella. Jukka on osoittautunut poikkeuksellisen aktiiviseksi: – Monenlaisia ihmisiä olen työurani aikana rekrytoinut ja perehdyttänyt, mutta harvoin tulee vastaan henkilö, joka on yhtä oma-aloitteinen ja ripeä kuin Jukka.

Harjoittelun kautta vakituisiin töihin

Harjoittelujakson jälkeen QA spesialistin nimikkeellä Solteqiin vakinaistettu Jukka Holopainen on tyytyväinen. – It-alalla tuotteen tuntemus on tärkeintä. Opin työssäni koko ajan uutta testausten, korjausten, käytön ja softan itseopiskelun kautta, hän kertoo.

Ennen Sarasen rekrytoivaan koulutukseen hakeutumista Holopainen oli valmistunut Mikkelin ammattikorkeakoulusta tietojenkäsittelyn linjalta. Harmillista oli, että töitä ei Kuopiosta millään löytynyt. Kaikkialla vaadittiin kokemusta it-alan töistä.

Ratkaisuksi löytyi Saranen Consultingin puolen vuoden mittainen DigiTalent Akatemia, jossa yhdistyy työ ja koulutus. Aikuisopiskelijat harjoittelevat yrityksessä ja saavat ohessa koulutusta Suomen parhailta asiantuntijoilta.

Holopainen sai Sarasen DigiTalent Akatemiasta hyvät valmiudet töihin ja työvälineisiin ja oppi Solteqissa työn parissa koko ajan massiivisesti uutta. Jukka kehuu Solteqin työilmapiiriä hyväksi, sillä vaikka tehdään kiireistä asiantuntijatyötä, aina voi kysellä työkavereilta.

– Täällä Kuopiossa Sarasen koulutus toimi hyvin. Sen kautta saa yrityksiin kontakteja, joita ei muuten ehkä saisi. Vastavalmistuneelle Sarasen koulutus ja harjoittelupaikka yrityksessä on hyvä reitti päästä vakituisiin töihin, Holopainen painottaa.

 

Lisätietoa DigiTalent Akatemiasta »

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.